Suudi Arabistan’a karşı yıkıcı psikolojik savaş başlıyor…

Önce 5 Kasım tarihli analizimizi hatırlatalım.(tıklayınız)

KOLAY DEĞİL İNGİLİZLER İÇİN SON YEDİKLERİ FIRÇAYI KALDIRMAK. ARTIK KİMSE SAYMAZ OLDU ONLARI ARAP YARIMADASINDA. HALBUKİ BÜTÜN KRALLIKLARI ONLAR KURMUŞTU. BİR CEVAP VERECEKLERDİ MUHAKKAK. EN KOLAYI DA ARAPLARIN ÇOK RAHAT HAREKET ETTİKLERİ İKİNCİ VATANLARI, JAMES BOND’UN ŞEHRİ LONDRA’DAN ESKİ KAYITLARI, DEFTERLERİ, FOTOLARI YADA SEVGİLİLERİ/ESKİ EŞLERİ ÇIKARMAKTIR. 12 YILDIR SÜREN DAVAYI TAM VAKTİNDE BİTİRİVERİRLER.ARAP YARIMADASINA DA İBRETİ ALEM OLSUN MUKABİLİNDEN. ESKİ PATRONDA HALA NUMARALAR VARDIR.

Janan Harb, Filistinli Hristiyan hanımefendi bir sürü şeyler anlatmış biz geçiyoruz. İsteyen okuyucularımız yukarıdaki linkten hikayenin İngilizce orjinaline ulaşabilir. Bizim ilgimiz çeken şey ise hanımefendinin şu sözleri:

Şimdi ki Kral Salman’ı o zaman prens olan Fahd ile sarayda yaşadığı zamanlardan tanıyormuş ve hakkında pek iyi şeyler söylemiyormuş. ‘O iyi bir insan değil’ ve ona ‘Riyad Kasabı’ diyormuş idaresi altında birçok insanı öldürdüğü için. “Onun iyi bir ünü yok ve çok saldırgan birisi. Benim ayrılmamı isteyen kişi o. Ama çok yakışıklı biriydi – yakışıklı ve diktatör!’
Suudi hanedanının onlarca yıldır yaptıklarını kendi kontrollerinden çıkmaya başlayınca hatırlayan Batı vicdanı (!) ve klasik bir İngiliz politikası ile karşı karşıyayız. İngiliz kendi söylemez başkasına söyletir. Filmde seni yakışıklı da gösterebiliriz – diktatörde, karar senin Kral Salman demişler Hanan hanımın ağzından. Lafın tamamı deliye söylenir kabilinden ‘Bizimle nasıl anlaşacağına bağlı’ kısmını söylememişler.

İslam ordusunun kurucusu olarak gözüken Kral Salman’ı diktatör olarak gösterecek yeni bir psikolojik kampanyanın fitili ateşlendi. Tek eksik ‘seni başkan yaptırmayacağız’ diyecek birileri ama Suudi Arabistan şartlarında o şimdilik biraz zor. Tabi cuma namazı sonrasında kelle camisinde celladınızla buluşma arzusu ile yanıp tutuşmuyorsanız. İzleyeceğiz…