Boko Haram ile savaşan Nijerya’ya büyük askeri destek (!)

Dünya politikalarını anlamak için en az bir tane güvenilir savunma dergisi yada sitesini takip etmek çok önemlidir. Kimin kime ne sattığı yada satmadığından gerekli ders çıkarılabilir. Nijerya ve belalısı Boko Haram örgütü malumunuz. Afrika kıtasının IŞID’ı, tepesi Batı tarafından yönetilen bir tabanının bir kısmı kandırılmış Müslümanlardan oluşan EL Kaide, IŞID tipi bir örgüt. Aşağıda askeri/savunma konulu bir web sitesinden alıntı yaptığımız haber oldukça göz açıcı.

Yukarıda resmi görülen Alpha jetlerden Nijerya’nın elinde 2 tanesi eğitim amaçlı toplam topu topu 12 tane kadar savaş uçağı bulunmakta. (Beş on tanede Çin malı Mig-21 leri var 60’lı yıllardan kalma)

Koskoca Nijerya topraklarını korumakta ve Boko Haram’la savaşmakta yetmemiş olacak ki bu 2 tanesine de silah platformu eklemek isterler ama hiç kimse yardıma yanaşmaz. Neyse sonuçta kendileri oturup bu işi kendi kendilerine becerirler.  Sırf bu bile Batının kendi oluşturduğu bu terör örgütleri ile savaşan Müslüman hükümetlere sözde desteğini göstermesi bakımından önemli. Bu tür benzer bir ciddiyetsizliğe yakınlarda bizde Türkiye’de şahit olmuş ve sitemizde haber yapmıştık. Almanya’nın sözde IŞID ile mücadele için İncirlik üssüne gönderdiği Alman uçaklarının geceuçuş yapabilecek donanımda olmadığı ortaya çıkmış, Alman haber ajansı DW işi pişkinliğe vurmuştu. İşte iki Müslüman ülke ve Batının bu ülkelerin terörizm ile savaşına ‘desteği’. Notlarınızın arasında bulunsun…