Takipçilerimiz yine yanılmadılar. Kara kutu imha edildi… Şimdilik…

Düşürülen Rus uçağının kara kutusu hakkında iki analiz yapmıştık. Kara kutu açılmadan önce ve ilk haberler gelmeye başlayınca… Bir kısmını hatırlatalım…

Ve bugün gelen doğrulanmış son haberler iki analizimizde olacakları tam olarak öncesinden haber vermiş olduğunu gösteriyor.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Türk F-16’ları tarafından düşürülen Su-24 uçağının kara kutusundan elde edilen verilen paylaşıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Karakutunun deşifre çalışmalarına Çin, İngiltere ve ABD’den uzmanların da katıldığını hatırlatan Rus yetkililer, yabancı uzmanların çalışmalarla ilgili hiçbir şikayette bulunmadığının altını çizdi.
İLK AÇIKLAMA: SAĞLIKLI BİR VERİ ALMAK İMKANSIZ
Açıklamada, “Düşen uçağın kara kutularından veri almak imkansız” denildi. İnceleme komisyonu kara kutunun içindeki 16 çipten 13’ünün imha olduğunu, üçünün de hasarlı olduğunu belirledi. Yetkililer, karakutu içindeki verilerin okunmasının henüz mümkün görünmediğini kaydetti.
“YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR”
Açıklamayı yapan Rus yetkililer, “Karakutunundeşifre edilmesi uzun zaman alacakve bunun yapılabilmesi bu alanda uzmanlaşmış için bilimsel kuruluşların yardımına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
İşte şifre bu cümlede gizli. ‘Deşifre edilmesi uzun zaman alacak’. Yani duruma göre ne çıkaracağımıza bakacağız. Peki Rusya bu sonuca niye varmak zorunda kaldı? İşte sebepleri:
1- Türkiye ne bulursan bul umurumuzda değil, dedi.

2- AB Rusya’ya yaptırımları 6 ay daha uzatarak zaten zor duruma düşen Rus ekonomisini bir 6 ay daha zorlayacağını gösterdi.

3- Rus ekonomisi Amerikan FED’in faiz artırımı ve Rusya’nın kendi kalesine gol atarcasına Türkiye ambargosu koyması koyması sonrasında iyice zor duruma düştü.

4- Rus ekonomisinin en büyük girdisi olan petrol fiyatları serbest düşüşe geçer.

5- Akkuyu nükleer santralini sanki bedava yapıyormuş gibi tavırlar sergileyen Rusya’ya yeni rakipler gözükür.

6- Dolar tarihi zirvelere çıkar.

7- Rusya ile ittifak içinde imiş gibi davranan İsrail ilk fırsatta Rusya’yı satar ve Türkiye’ye yaklaşarak ilişkileri iyileştirerek doğalgaz sevkiyatını Türkiye üzerinden yapmak için yalvarmaya başlar.

8- Yine İsrail Şam’da Rusya’nın kiralık katili İran Hizbulşeytan’ı komutanlarından birisini vurur. Bir çeşit Rus uçağı düşürme operasyonu yaparakkainata mesaj verir.

9- Türkiye aynı sıralarda İsrail ile görüştüğünü açıklarken bir yandan da Hamas lideri Ankara’da en üst düzeyde kabul edilerek yeni dönemin yaklaştığının mesajı verilir.

10- Rusya’nın Avrasya politikasında en önemli müttefiki İran ise gerilmeye başlamıştır. Ordusunun savaş yeteneğinin ne kadar kısıtlı olduğu Suriye’de ortaya çıkan, tıpkı Rusya gibi gücünü blöf ve kirli siyaset üstüne kuran, ekonomik anlamda çöktüğü için yenilgi anlaşması olan nükleer silah programını Batıya teslim eden İran’ın reel bir kararla Rusya’yı satarak taraf değiştirmesi her an mümkündür.

Zaten ülke içinde politik ve dini sistemle alakalı büyük problemler olduğu herkes tarafından bilinmektedir.

11-Doğusundan Türkiye’yi çevrelemeye çalıştığı Ermenistan’da da işler hiç iyi gitmemektedir.

12- Başbakan Davutoğlu Ukrayna’ya  ziyaret planını açıklar.

13- Putin ise kimsenin artık kendisine inanmadığından yakınmaya başlamıştır.

Putin, Pazar akşamı ‘Rossija 1’ adlı televizyon kanalında yayınlanan belgeselde Batı devletlerinin Ukrayna anlaşmazlığında bu ülkenin çıkarlarını düşünmekten ziyade, Sovyetler Birliği’nin yeniden kurulmasını önlemeye çalıştığını belirtti. Putin, “Ne var ki eski Sovyetler Birliği’ni diriltmek istemediğimize kimse inanmıyor” dedi.”İNSANLARA ZORLA KABUL ETTİREMEZSİNİZ”Batı’nın demokrasi modelini Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine zorla kabul ettirmeye çalıştığını da savunan Putin, “İyi ile kötüden başkasını tanımayan kendi demokrasi anlayışınızı din ve gelenekleri başka olan farklı kültür bölgelerinin insanlarına zorla kabul ettiremezsiniz” şeklinde konuştu.
Türkmenleri bombalayıp sonra da yıllık basın toplantısında ‘biz orada Türkmenlerin olduğunu bilmiyorduk’ diyebilecek kadar dünyayı saf kendisini cin zanneden bir devlet başkanına kim inanır acaba?
Ve Rusya yeni bir saçmalığa imza atar ve kendince yeni kartlarını oyuna sürer.

Suriye’de çoktan kaybetmiş ve 2. Afganistan’ını yaşayan bir devletten yardım istemeye giden Demirtaş bizi şaşırtmadı. Adeta kaybedenler kulübü oluşturan bu devletlerle terör örgütlerini takibe devam edeceğiz.