Sahte zafer sırıtmaya başladı…

Yer: Irak-Suriye sınırı. Tarih: 9 Kasım Pazartesi
DAEŞ teröristlerine ait onlarca pikap karayolunda ilerliyor.Konvoy Irak’tan Suriye’ye geçerken, havada alçak uçuş yapan bir helikopter göze çarpıyor.ABD ordusuna ait bir Apaçi, içinde de Amerikan askerleri var. Bu fotoğraf Irak ve Suriye’deki DAEŞ terörünün arkasındaki gücü temsil ediyor. Sınırdan geçen teröristlere bizzat ABD askeri helikopteri eskortluk ediyor.
Benzer manzara aynı yerde geçtiğimiz Ağustos’ta da yaşanmıştı. Peşmerge, yolda ilerleyen DAEŞ konvoyuna müdahale etmek istemiş, ABD “oraya biz operasyon yapıyoruz, siz çekilin” diyerek, DAEŞ’i koruma altına almıştı.Bölgenin adı Sincar. Kuzey Irak’ta DAEŞ’in işgalindeki Musul kentinin Irak-Suriye güzergahındaki kilit nokta özelliği taşıyan bir ilçesi.12 Kasım’da Sincar’a operasyon yapıldı. Operasyondan 3 gün önce 9 Kasım’da yüzlerce terörist, silahlarıyla, o bölgeyi terk etti.Terk ederken de ABD helikopteri, onlara gözcülük yaptı.Peşmerge, DAEŞ’in büyük ölçüde boşalttığı Sincar’a 12 Kasım’da girdi, zafer ilan etti.Ortaya çıkan fotoğrafta DAEŞ’e yönelik büyük bir darbe vurulduğu görülüyordu.

Ama işin aslı pek de öyle değil gibi.Sanki Peşmerge’nin Sincar zaferinde bir hile var.Peşmerge bunun farkında değil kullanılıyor.Hileyi yapan, DAEŞ’i orada gözetip, kollayanlar.

Amerikalılar, son 4 ayda iki kez o bölgede DAEŞ’i koruma altına alırken kameralara yakalandı.DAEŞ’in Irak-Suriye sınırındaki varlığının ABD için bir önemi olmalı.Daha önce vermedikleri Sincar’ı bir günde Peşmerge’ye teslim ettiklerine göre de başka bir hesapları var.

Zira DAEŞ 12 Kasım’da Sincar’ı kaybedip, 13 Kasım’da Paris’i kan gölüne çevirerek, Sincar’daki operasyonuna bambaşka bir boyut kazandırdı.Sincar da bağlı olduğu Musul da 1,5 yıldır DAEŞ’in işgali altında. Ha bugündür ha yarındır diyerek “Musul’a operasyon” planları her seferinde suya düşürüldü.Amerika bir anda Sincar’a operasyon yaptırdı. Aynı gün Rakka’da DAEŞ’in sembolik teröristini öldürdü. Bu işin karşılığı bir gün sonra Fransa saldırıları oldu.Biraz komploya kaçınca ABD’nin Fransa ve Almanya’yı Balkanlardaki Müslümanlara karşı harekete geçirmeyi ve sınırları komple kapattırmayı planladığı yönündeki iddialara karşılaşıyoruz.İşin komplo kısmını bırakıp sadece eldeki verilere bakacak olursak o zaman da birkaç soruyu sormanın şart olduğunu görüyoruz.
ABD Sincar operasyonunu neden bugüne kadar yapmadı da şimdi yaptı?Operasyondan 3 gün önce teröristlerin geçişi sırasında ABD helikopterinin orada ne işi vardı?
Şimdi bu soruların yanıtlanması gerek. Yanıtlansın ki Amerika-DAEŞ arasındaki ilişki şüphesi ortadan kalksın.