Putin’de bizi kıskandı. ‘Ben de 3 katlısı var’ diyor.

HATIRLANACAĞI ÜZERE ŞAH FIRAT OPERASYONU ERTESİNDE TÜRKİYE’NİN SAVAŞ ODASININ GÖRÜNTÜLERİ İLK DEFA OLARAK MEDYAYA VERİLMİŞTİ.

PUTİN KISKANMIŞ OLSA GEREK O DA KENDİ SAVAŞ ODASININ RESİMLERİNİ VERMİŞ MEDYAYA. BENDE 3 KATLISI VAR DİYOR. MESAJ AÇIK. BEN SENDEN BÜYÜĞÜM. BÜYÜKLÜK VE ZENGİNLİKLE RUS AYISI İMAJINI DEĞİŞTİREBİLECEĞİNİ SANMIŞ. İŞE YARAYACAĞINI SANMIYORUZ AMA GÜZEL BİR HAMLE. HOLYWOOD METODLARINI KULLANMAYI ÖĞRENİYOR. ARKASINDA KARDEŞİNİN AKLI OLMASIN?

MEDYAMIZ TAM RUSYA’NIN İSTEDİĞİ GİBİ GÖRMÜŞ. DEVASA SAVAŞ ODASI. GÖZÜMÜZÜN ÇOK KORKMASI MI GEREKİYOR BURADA?

ÇOK BEĞENDİK. SONRADAN GÖRME RUS OLİGARKLARININ SARAYLARINA BENZEMİŞ. AMA SAVAŞLAR SAHADAKİ İNSANLARIN CESARETLERİYLE KAZANILIR. İŞTE RUS ORDUSUNUN MORAL DURUMU.

Rusya, askerlerinin Suriye’nin Tartus limanında Esed’in ordusuna eğitim verirken çekilen görüntüleri ile Lazkiye’de çekilen uydu fotoğraflarına rağmen ‘sınırötesi’ müdahaleyi makul göstermeye çalışırken, Rus ordusunda ise isyan sesleri yükselmeye başladı. Rus basınında yer alan haberlerde Suriye’ye gitmek istemeyen askerlerin ‘vatana ihanetle’ tehdit edildiği yazılırken, ‘Gazeta.ru’ adlı haber sitesi, ordudaki çatlağa dair çarpıcı iddiaları gündeme taşıdı. Adını Alexei N. olarak veren bir üsteğmenle görüşen site, çok iyi eğitilmiş 20 askerin ‘sıcak bir bölge’de çatışmak üzere hazırlandığını aktardı. Yetkiliye göre bu askerler, iklim koşulları farklı bir bölgeye gidecekleri ve burada zehirli hayvanların da olduğu konusunda uyarıldı fakat ülke ismi verilmedi. Karadeniz’deki Novorossiysk limanına gönderilen grup, ilk başta Ukrayna’nın doğusuna sevk edileceklerini sandı ancak güzergahın hiç de beklemedikleri bir yer olduğunu öğrendiklerinde işin rengi değişti.