G-20 Antalya toplantısı öncesi son kozlar masada. Suriye ve Irak’ın akibetleri belli olurken.

Medyaya yansıyan bilgilere göre, İran Rusya’dan 20 milyar dolarlık petrol karşılığında S-300 tipi hava savunma füzesi alacak. Eski Rus iç istihbarat teşkilatı başkanı Nikolay Platonoviç Patruşev ham petrol karşılığında(YANİ PETRO-DOLAR SATIŞI OLMAYACAK)İran’a verilecek olan hava savunma sistemlerinin saldırı değil savunma silahı olduğunu ve İran’ın başka ülkelere zarar verme gücü olmayan bu sistemleri sadece kendi güvenliğini korumak için kullanabileceğini açıklamıştı. Patruşev, sistemin sevkiyatının da hemen gerçekleşmeyeceğini, bunun üretimlerine bağlı olduğunu söylemişti. Menzili 150 kilometre Rus savunma uzmanı Pavel Felgenhauer,aynı zamanda saldırı amacıyla da kullanılabilecek olan S-300’lerin 150 kilometrelik menziliyle düşman uçak, gemi ve kara hedeflerini de vurabileceğini belirtmişti. Rus uzman S-300’lerin Hürmüz Boğazı’nda konuşlandırılması durumunda İran’ın Basra Körfezi’ndeki pozisyonunun güçleneceğini kaydetmişti.
09 Kasım 2015

HEDEFİ 30 KM YÜKSEKLİKTE VURUYOR
S-300VM “Antey-2500” (NATO kod ismi SA-23 GladiatorGiant) Almaz-Antey firması tarafından tasarlanıp ve üretilen Rus yapımı anti-balistik füze sistemi. S-300VM (Antey-2500) hava savunma füze sistemi sivil ve askeri tesisleri, orta menzilli balistik füzeler, cruise füzeleri, stratejik ve taktik savaş uçaklarının saldırılarından korumak için tasarlandı. S-300VM sistemi 250 km uzaklıktaki ve 30 km yükseklikteki hedefleri vurma özelliğine sahip.
Kaynak: www.savunmaveteknoloji.com
08 Kasım 2015

AKDENİZ’E VE BASRA KÖRFEZİNE S300 RUS FÜZE SİSTEMLERİ. MISIR VE RUSYA ARASINDA S300 GÖRÜŞMELERİ YAPILIRKEN MISIR ÜZERİNDE DÜŞEN RUS UÇAĞI.

DÜŞEN RUS YOLCU UÇAĞI SONRASINDA İNGİLİZLERİN MISIR’IN TURİZM BELDESİ ŞARM EL ŞEYH’E UÇUŞLARI HEMEN DURDURARAK (BİNLERCE İNGİLİZ TURİSTİ MAĞDUR ETME PAHASINA) DÜNYANIN GÖZÜNÜN İÇİNE BU MESELEYİ SOKMASI. BİR ÇEŞİT MISIR’IN CAN DAMARI OLAN TURİZM İLE ÜLKENİN TEHDİT EDİLMESİ.

GERÇEKTE MEYDANA GELİP GELMEDİĞİ MUAMMA OLAN BİR OLAY. EĞER GERÇEKTEN MEYDANA GELDİ İSE AĞUSTOS AYINDA OLAN BU OLAYIN NİYE DAHA ÖNCE DUYURULMADIĞI BAŞKA BİR SORU İŞARETİ.

RosTec Genel Müdürü Çemezov, Suudi Arabistan’ın S-400 hava savunma sistemiyle ilgilendiğini belirtti. Çemezov, ‘Suudi Arabistan ve diğer bazı ülkeler bu sistemle ilgileniyor. Ancak şu anda Çin dışında kimseyle anlaşma imzalamadık’ ifadelerini kullandı. Çemezov ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya ve Endonezya’nın Rus yapımı Su-35 savaş uçaklarıyla ilgilendiğini bildirdi.
09 Kasım 2015

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait, “Tank avcısı” olarak bilinen A-10 uçaklarından altısı İncirlik’e geldi. A-10 uçakları, 1970’li yıllarda Avrupa’ya yayılacak Sovyet tank gücünün havadan yok edilmesi için üretilmişti. Çok alçaktan yavaş uçabilen, geniş kanatları ile keskin dönüşleri rahatlıkla yapabilen A-10’un ana silahı, burnundaki 30 milimetrelik makineli topu ve kanatlarında taşıdığı bomba ile güdümlü füzeler.Uçak alçaktan uçtuğundan yerden yapılan atışlarda pilotun zarar görmemesi için kokpit 3,8 milimetre kalınlığında zırhla kaplı. A-10 uçakları, Birinci ve İkinci Körfez Savaşı’nda Saddam Hüseyin’in tank birliklerini imha etmesiyle tanınmıştı. A-10’lar, piyade birliklerinin imha edilmesinde de kullanılıyor.

Amerikan Donanması’nın en önemli gemilerinden ‘füze avcısı’ olarak tanınan USS Donald Cook, Türkiye karasularında. NATO’nun ‘Doğu Akdeniz-2015 Davet’ Tatbikatı’na katılan destroyer, bir süre daha Akdeniz’de görev yapacak. Savaş gemisini diğerlerinden ayıran özellik balistik füze kalkanına sahip olması. Geminin en önemli silahı, 1100 kilometre menzilli Tomahawk füzeleri. Destroyer, gelişmiş radarı ile tehlikeleri önceden belirleyip füzeleri, kendi silahlarıyla imha edebiliyor. Amerika Birleşik Devletleri, ekim ayında Türk topraklarında konuşlu patriot füze savunma bataryalarını çekti. USS Donald Cook, Akdeniz’deki devriye görevinde Türkiye’ye yönelebilecek füzelere karşı koruma sağlayacak. Antalya’daki G-20 zirvesine katılacak olan Amerika Birleşik Devletleri başkanı Barack Obama’nın gemide bir gece kalacağı da iddia ediliyor.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, DAEŞ’in Türkiye sınırlarında da terör saldırıları düzenlediğini hatırlatarak, ‘Onlara karşı önümüzdeki günlerde askeri olarak harekete geçme planlarımız var. Göreceksiniz’ açıklamasında bulundu.
İRAN’DA BOŞ DURMAZ. YEMEN’DE ELİNİ GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞMAKTADIR G20 ÖNCESİ, HER NE KADAR KONFERANS KATILIMCISI OLMASA DA.

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan ve Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın, İran’ın bölge ülkelerindeki askeri varlığına karşı Arap ülkelerinin savaşması gerektiğine ilişkin sözlerine cevap verdi.Yarı resmi Tasnim Haber Ajansı’na göre, İran Savunma Bakanı Dehkan, ‘ABD Savunma Bakanı daha akılcı ve daha dikkatli konuşmalı ve Amerika’yı, Somali, Afganistan, Irak ve Yemen’deki gibi başka belalara sürüklememeli’ dedi. (…)
ABD’nin yüksek tirajlı dergilerinden The Atlantic’te yayınlanan röportajında ABD Savunma Bakanı Carter, İran’ın Suriye, Irak, Lübnan ve Yemen’deki askeri varlığına işaret ederek, ‘Biz onların sahada olmasından hoşlanmıyoruz ancak onlar oyunun içinde’ demiş, Arap ülkelerinin de İran’ın bölgedeki nüfuzuna karşı koymak için kara gücüyle savaşa dahil olması gerektiğini söylemişti.
İran 4 yılı aşkın bir süredir devam eden ve 200 binden fazla insanın ölümüne yol açan Suriye iç savaşında Şam rejimine illegal askeri destek vermek, Yemen’i ve Irak’ı ise mezhepçi yaklaşımlarla Tahran’dan yönlendirmekle suçlanıyor.
İNGİLİZLER BAĞIMSIZ GÖRÜNÜMLÜ SÖMÜRGELERİ BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİNDE HABER YAYINLATIP SONRA ORADAN ALINTI YAPARLAR. RUSYA VE TÜRKİYE’NİN DE ARASINA GİRMEYE KARARLIDIRLAR. TIPKI MISIR’DA DÜŞEN RUS UÇAĞI SONRASI YAPTIKLARI GİBİ.

ERDOĞAN PUTİN’E BAŞSAĞLIĞI DİLEMİŞTİErdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e olayın hemen ardından başsağlığı telgrafı yolladı. Erdoğan telgrafında şu ifadeleri kullandı:’Sevgili dostum. Sina Yarımadası’na meydana gelen ve çok sayıda Rus vatandaşının hayatını kaybettiği trajik kazayı öğrendiğimde derin üzüntü hissettim. Bu kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum.’
AMERİKA SAVAŞA HAZIR OLDUĞUNU BEYAN EDER.

ERTESİ GÜN RUSYA’DA SAVAŞA HAZIR OLDUĞUNU BEYAN EDER.

‘Önümüzdeki günlerde Cerablus’ta IŞİD’e yönelik büyük bir operasyon bekleniyor. Hem de Cerablus’taki IŞİD varlığını süpürecek kadar geniş çaplı bir operasyondan söz ediliyor.
ÖSO VE TÜRKMENLER KARA GÜCÜ OLACAK
Türkiye, IŞİD’e yönelik operasyonlara katıldı. Ama bu kez farklı olacak. Türkiye ile ABD, IŞİD’e karşı ortak operasyon yürütecek. Kara birliği olarak yer almayacağız. Biz ve ABD, havadan IŞİD hedeflerini vuracak. Karadan ise Hür Suriye Ordusu ile birlikte Arap ve Türkmen birlikler girecek. Ama kara operasyonunda cihadist örgütler yer almayacak.
KÜRT BİRLİKLER DEVRE DIŞI
Hedef, IŞİD’in bu bölgeden atılması olacak. İkinci bir hedef ise IŞİD’den boşalan ve Türkiye açısından stratejik önemi haiz olan bölgeye bir oldubittiye getirip PYD’nin girmesinin önlenmesi olacak.
TÜRKİYE CEPHESİNDEN DE MESAJLAR GELMEYE DEVAM EDER. 9Kasım 2015

KISACA G20 ÖNCESİ HERKES CEPHEDE POZİSYONLARINI ALMIŞ, BÜTÜN KARTLARINI MASAYA SERMİŞ VE ANTALYA’DA YAPILACAK OLAN G20 ZİRVESİNDE EN BÜYÜK PAYI KAPMAK İÇİN SAVAŞMAYA HAZIRDIRLAR.

Küresel ekonomik sorunların çözümünde en önemli platformlardan biri sayılan, dünyanın en büyük 19 ekonomisi ve AB’yi buluşturan Group of 20 (G20-20 Grubu) liderlerinin 10’uncu toplantısı, 15-16 Kasım’da Antalya’da gerçekleştirilecek.(…)G20 Liderler Zirvesi’nde ekonominin ardından en önemli gündem maddelerinden biri terör ve mülteci sorunları olacak. Bu çerçevede, Suriye’deki iç savaş ve bu ülke kaynaklı mülteci sorunu dünyaya yön veren liderlerin bir araya geldiği toplantıda, kapsamlı olarak ele alınacak.(…)Antalya’daki zirveye, ABD, İngiltere, Rusya, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Avrupa Birliği Komisyonu liderleri katılacak.Ev sahibi ülke, özel olarak üye olmayan ülkeleri de zirveye davet edebiliyor. Antalya’da yapılacak zirveye ve diğer G20 faaliyetlerine Azerbaycan da davet edildi.Öte yandan, daimi davetli olarak İspanya, küresel finans merkezlerinden biri olması nedeniyle Singapur, ASEAN Dönem Başkanı sıfatıyla Malezya, Afrika Birliği Dönem Başkanı sıfatıyla Zimbabwe, NEPAD Dönem Başkanı sıfatıyla Senegal de zirvede bulunacak.
ANTALYA G20 TOPLANTISI, EKONOMİK KONULARDAN ZİYADE DÜNYAYI YÖNETEN ZENGİN ÜLKELER VE ZENGİNLEŞMEYE ÇALIŞAN ÜLKELER ARASINDA ORTADOĞU KONUSUNDA SON PAZARLIKLARIN YAPILACAĞI BİR TOPLANTI OLACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR.