Shemitah teorisi, Roma ve Merhamet yılı…

15.08.2015 tarihli Yeni Söz gazetesinde yazdığımız köşe yazısında‘Shemita’teorisinden bahsetmiştik.

Yazımızda 7 tepe üzerine kurulu Roma’nın yıkılması ve Papa’nın 2016 yılını olağanüstü bir şekilde merhamet yılı ilan etmesi konusunu işlemiştik. İşte o yazımızdan ilgili bölüm:
JÜBİLE SENESİNDE VATİKAN — İSRAİL — TÜRKİYE BAĞLANTILARI
8 Aralık 2015’de Papa Francis, beklenmedik bir şekilde ve önceden haber vermeksizin,  çok sıkı güvenlik önlemleri altında ve Vatikan’ın çevresinin uçuşa yasak bölge haline getirildiği bir ortamda8 Aralık 2015 — 20 Kasım 2016 tarihleri arasını “Olağandışı Merhamet Yıldönümü (Jübile)” ilan etti.

Katoliklerin jübile yılı normalde her 25 senede bir olmaktadır ve son jübilenin 2000 yılında Milenyum zamanı olduğu dikkate alınınca bir sonraki Jübile yılının 2025’de olması gerekmekteydi. Bununla birlikte Papa özel bir ihtiyaç ya da olaya binaen olağandışı Jübile ilan edebilir ve 8 Aralık tarihinde “Merhamet Yıldönümü” ilan ederek bunu yapmıştır. “Yargılamadan önce merhamet etmeliyiz” diyerek açıklama yapan Papa devamla yaklaşan bir tehlikeden bahsederek “dünya açlık çekerken, yanarken vekaos daha da derinleşirken bu sene kutlayacağımız Noel, kutlamayı seçecek olanlar için, son Noel’imiz olabilir” diyerek çok ilginç bir çıkış yapar.

2012 yılında yayınlanan “Petrus Romanus” isimli kitapta yazarlar 2 tane çok ilginç öngörüde bulunurlar. Bunlardan biri Papa Benedict’in istifa edeceğidir ve gerçekten de 600 senedir olmayan bir olay olur ve bir süre sonra Papa istifa eder.
Yazarların diğer öngörüsü ise İrlandalı Aziz Malachy’ye dayandırdıkları 600 yıllık bir kehanettir. Buna göre tanrı,  gelecek olan 112 papanın ismini Malachy’ye yazdırmıştır. Hristiyan teologlar bunun uydurma bir şey olduğunu söylese de Vatikan bu konuda hiçbir zaman resmi görüş bildirmemiştir. 111. Papa Benedict’in istifası ile 112. Papa Francis göreve gelmiştir. Bu papadan sonra Malachy başka kimsenin ismini yazmamıştır ve son Papayı Petrus Romanus olarak adlandırır.Son Papa’nın çok zor bir dönem geçireceğini, takipçilerini büyük sıkıntılar içinde bir arada tutmaya çalışacağını ve bu sıkıntılar bittiğinde ise 7 tepe üzerine kurulu şehir yok olurken korkunç bir yargıcın da onun takipçilerini yargılayacağını yazar.
Tuhaf bir şekilde 7 rakamı yine karşımızdadır. Her ne kadar burada adı geçen7 tepe üzerine kurulu şehrin Roma olduğu söylense deİstanbul ve Kudüs’ün de 7 tepe üzerinde kurulduğu bilinmektedir.
(…)
2016 senesinde İstanbul sadece bunlarla gündeme gelmiyordu. Çamlıca camisi açılışı ve Ayasofya’da ezan okunmasından 2 hafta kadar sonra sihirli 7 rakamı tekrar karşımıza çıkıyor, 7. ayın 15. gününde kanlı bir darbe denemesine tanıklık ediyorduk. Darbenin halk ve devlet işbirliği ile bastırılmasının ardından bu kez yıkıcı İstanbul depremi haberleri bir anda yeniden gündemimize giriyordu.

İlgilenenler yazının tamamını buradan okuyabilirler. 

Ve biraz önce haber kanallarına düşen haber:

İtalya’nın orta bölgesinde bulunan Perugia kentinin güneyinde 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Yerel saatle 03:36’da yaşanan deprem 10 km derinlikte meydana geldi.Depremin merkez üssünün Perugia’nın 76 km güneydoğusu olduğu bildirildi.ABD Jeolojik Araştırmalara Merkezi depremin başkent Roma’dan da hissedildiğini belirtti.La Repubblica gazetesi bazı binaların 20 saniye boyunca sarsıldığını yazdı.Hasar durumu ve depremde ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.