Hani mosmor olmuştuk, hatırladınız mı?

GİRİŞ 06.04.2018 06:54

Türkiye’yi Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi almaktan vazgeçirmeye çalışan ABD yönetiminin Ankara’ya sürpriz bir teklif sunduğu ortaya çıktı. ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Müsteşar Yardımcısı Vekili Büyükelçi Tina Kaidanow, geçen hafta Ankara’yı ziyaret etti. Kaidanow, “Cazip bir teklif sunacağım”açıklaması yapmış ancak ayrıntı vermemişti. ABD’nin teklifini ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi anlattı:

YENİ TEKLİF PAKETİ:

 Kaidanow, Patriot hava savunma sisteminin Türkiye’ye olası satışına ilişkin “güncellenmiş fiyat” önerisinin yanı sıra ABD yönetiminin hava ve füze savunma sistemi konusunda birlikte çalışmaya olan ilgisini tasdik eden ortak üretim ve ortak geliştirme yöntemlerini de içeren bir “niyet muhtırası”taslağı sundu.

S-400 ENDİŞESİ

Büyükelçi, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 tedarik etmesine ilişkin olarak ABD’nin duyduğu endişeyi samimi ve açık bir dille vurguladı: “Türkiye’nin hava savunmasını geliştirmek istemesini anlıyor ve takdir ediyoruz. Ancak tüm NATO ülkelerinin NATO sistemleriyle çalışabilen askeri teçhizata sahip olmaları gerekir. Bir Rus sistemi bu standardı karşılamaz. Bu türlü bir tedarik aynı zamanda NATO’nun Varşova Zirvesi’nde alınan ‘Halihazırda sahip olunan Rusya kaynaklı askeri teçhizata bağımlılıktan ulusal çabalarla uzaklaşılsın’ kararıyla da bağdaşmamaktadır.”

YAPTIRIM YASASI

“Türk hükümet yetkilileriyle yaptığımız çok sayıdaki görüşmede, S-400 tedariki konusundaki endişelerimizi vurguladık. Bu konunun, Türkiye’nin ABD ve NATO ile savunma ilişkileri üzerindeki etkilerine ilave olarak, dışişleri bakanlığımız ‘Amerika’nın Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası’nın (CAATSA) uygulanmasını da çok ciddiye almaktadır. CAATSA’nın 231. bölümündeki listede yer alan Rusya kuruluşlarıyla savunma ile ilgili herhangi bir alışveriş yapmaktan vazgeçmeleri yönünde Türk hükümetine baskı yapmaya devam ediyoruz.”

http://www.haber7.com/guncel/haber/2593908-abdden-turkiyeye-teklif-birlikte-uretelim

ABD adeta yalvarıyor, yakında bedava bile teklif edebilirler.

Hayat böyle işte. “Ne idim değil ne olacağım” diye düşünmeli.

O zaman hatırlatalım:

Tarih 17.08.2015

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/new-york-timesdan-sok-iddia-turk-yetkililer-duyunca-mosmor-oldu-29835180

Ne oldu şimdi, S400 kararı sonrası kimler mosmor oldu?

Peki New York Times’ın manşetini haber yapıyormuş gibi Türkiye’ye taşıyan Hürriyet gazetesine ne oldu?

Yenilgiyi kabul edip en iyi yaptığı şeyi mi yaparak kendini yeniden mi sattı?

Zavallı ABD bir türlü kültür olayını anlayamadı, kime boyunduruk vurup kime vuramayacağını çözemedi.

Çözemeden de tarih sahnesinden çekip gitmek üzere. 

 

3 comments

  1. “Zavallı ABD bir türlü kültür olayını anlayamadı, kime boyunduruk vurup kime vuramayacağını çözemedi.”

    Bu tespit kesinlikle doğru. ABD aslında “Anglosakson Emperyal Medeniyeti” nin İngiltere’den sonraki uzantısıdır. Ancak kuzenleri İngilizler kadar ince stratejik zekaya sahip olmayan kaba saba insanlardır.
    Yani aslında çökmekte olan Anglosakson İmparatorluğu’dur.

  2. Ben şunu anlıyorum olanlardan;
    Biz cumhuriyet tarihi boyunca şeytani batı imparatorluğunun kölesi imişiz.
    Tayyip bey, siyonist ve haçlı güruhunun karşısına dikilerek müslümanların makus talihini tersine çevirmeyi başardı. böl parçala yönet konusunda mahir olan batı, kendi bölünmesine engel olamayacak gibi görünüyor.
    zulüm ile abad olanların sonu berbat olacak inşallah-u rahman.

  3. Aslında olan tam olarak şu;
    Kuresel Yahudi, ABD’nin posasını çıkarıp yeni konak olarak Çin’i seçti ve böylece globalistler ile nasyonel-siyonistler arasındaki savaş (gelecekte 3. Dünya Savaşı olarak adlandırılacak) 11.09.2001 de başladı.
    Bun fark eden RTE stratejik bir hamle ile küreselcilerin desteğini alarak iktidar oldu ve Türkiye’deki “komprador burjuva+askeriye+bürokrasi” hegemonyasını yıktı. Bu iş tamam olunca globolistlere de savaş açtı. Enternasyonel Yahudi duruma uyandı ama artık çok geçti. RTE, durdurulamaz eşiği geçmişti. Nasyonel-siyonistler ellerinde kalan tek silahı 15 Temmuz’da kullandılar ama geri tepti. 40 yıllık yatırim heba oldu. Bunun Türk milleti özelinde ve hightech devrimi sonrasındaki yeni dünya genelinde çeşitli sebepleri var ama o ayrı bir yazı konusu.

Comments are closed.