Daha 3 gün önce prensimiz ne demişti?

Veliaht Prens, Time muhabirinin, “Geçtiğimiz 15-20 sene zarfında ABD’nin Ortadoğu’da işlediği en büyük yanlış sizce nedir?” sorusuna şöyle cevap verdi;

“Öncelikle: hatadır; işlenir. Bunu durduramayız çünkü biz insanız. Bunun için devletler de ülkeler de hata yapacaktır. Bize düşen bu hataları olabildiğince en aza indirmektir. Bence ABD’nin iki hatası oldu. Birincisi; Irak’a girmekti ki bu büyük bir yanlıştı. Bana kalırsa ABD’nin, Afganistan’daki görevini tamamladıktan sonra Afganistan, zayıf bir devletten normal bir devlete nasıl çevirebilir, buna yoğunlaşması gerekiyor. Bu ilk hata ile ilgili. İkincisine gelince; Amerikan güçlerini Irak’tan çekmesi ve Irak ordusunu dağıtması.”

(Şark’ul Avsat)

http://www.aksam.com.tr

Ve 3 gün sonra Saddam’ın 1 numaralı adamı peydahlanıverdi. 

2015 yılında öldürdüğü duyurulan Saddam Hüseyin’in sağ kolu İzzet İbrahim Duri, Facebook üzerinden yayınladıktan sonra silinen videoda, İran destekli Bağdat hükümetine savaş ilan etti. Irak’ta şu an yasaklı olan Saddam’ın Baas Partisi’nin 71’inci yıl dönümü nedeniyle yayınladığı videoda İran’ın Irak, Yemen ve Suriye’yi işgal ettiğini söyleyen 75 yaşındaki Duri, Suudi Arabistan’dan yardım istedi.  Arap ülkeleri İran’ın nüfuzuna karşı koymak için Suudi Arabistan’ın kurduğu Arap koalisyonuna katılmaya çağırdı.

http://www.haber7.com

Hem de tam Suud prensi Salman’ın ajandasına uygun laflar ederek ortaya çıktı. Nasıl bir tesadüfler zinciridir bu?

İnsan hayretler içinde kalıyor…