Tacizlerden fayda umanlara gece gelen cevap…

 

Türkiye yeni savaş gemisini suya indirip uçak gemisinin müjdesini verirken;

Yunanistan’dan Ege denizinde Türk gemisine ateş açıldı.

 

Ama bitmedi. Aynı sıralarda Avrupa’nın dieğr ülkelerinde durum:

Almanya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir başkonsoloslukta konuşma yapıp daha sonra video mesajı aracılığıyla yayınlanmasının uygun olmayacağı belirtildi.  Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schafer, “Almanya hükümeti adına bir kez daha vurgulamak istiyorum ki bu tarz etkinlikler için çok önceden Dışişleri Bakanlığı’na talepte bulunulması gerekirdi” dedi. Sözcü, başkonsoloslukta yapılacak konuşmanın daha sonra video mesajı ile etkinliklerde yayınlanmasının da yasak kapsamında olduğunu söyledi. Sözcü Schafer, bunun dışındaki her girişimin Alman hükümeti tarafından açıklanan kararı ihlal etmek anlamına geleceğini söyledi.

http://www.haber10.com/cumhurbaskani/almanyadan_cumhurbaskani_erdogan_a_videolu_yasak-710475

 Hep birlikte elele geliyorlar. Türk vatandaşı hain “gazetecileri” , teröristleri ve darbecileri “Türkiye’de demokrasi yok” diye korumaya alanların demokrasi anlayışları gözlerimizi yaşartıyor…

Ama bir etkisi de olmuyor.

Bütün bu olayların olduğu günün gecesi:

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgilere göre, Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Kilis’te akşam saatlerinde sınır birliklerinde konuşlu Fırtına obüstopları ve çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) ile Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesindeki PKK’nın Suriye uzantısı YPG ile PYD mevzilerine 20’ye yakın atış gerçekleştirildi.

http://www.haber7.com/ortadogu/haber/2369587-tsk-afrinde-ypgyi-vurdu