Bir tanesini kaybedince yüz tane arıyorlar…

Alman siyasetçilerin kriz haline getirdiği tutuklanan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel ile ilgili de konuşan Erdoğan, Yücel için “PKK adına faaliyetlerde bulunan Alman ajanı” dedi.

“Bunlar, dikkat edin, yok bilmem Die Welt’in buradaki bir temsilcisi içeri alınmış, bundan dolayı değil, bir ay bu kişi, PKK’nın bir temsilcisi olarak, bir Alman ajanı olarak, bu kişi Alman Konsolosluğu’nda saklanmıştır, bir ay ve ‘bunu bize teslim edin, yargılansın’ dediğimizde de vermemişlerdir. Bunu bana Şansölye Merkel söylediğinde ben kendisine şunu söyledim. ‘Sizdeki teröristler tarafımızdan isteniyor, bize ne diyorsunuz ‘yargı bağımsızdır, tarafsızdır’ diyorsunuz. Biz şu anda bağımsız ve tarafsız yargımıza güveniyoruz, verin yargılansın.’ Önce vermediler, sonra nasıl olduysa verdiler ve yargı görevini yaptı, tutukladı. Şu anda yüzlerce, binlerce terörist Almanya’da terör estiriyor.”

http://www.timeturk.com/erdogan-deniz-yucel-pkk-li-bir-alman-ajani/haber-513494



Türk düşmanlığının, iç siyasette seçim malzemesi yapıldığı Almanya yeni ajanlar arıyor. İstihba- rata sürekli bilgi akışı sağlayacak ajan adaylarının iyi derecede Türkçe ve Kürtçe bilmesi gerekiyor. Alman İç İstihbarat Teşkilatı (BfV), resmi internet sitesinden dikkat çekici bir ilan yayınladı. İstihbarat teşkilatına yeni ajanlar adaylarının arandığı bilgisi paylaşılan ilanda, başvuracak kişilerin Türkçe veya Kürtçe’nin Kurmanci ve Sorani lehçelerini çok iyi derecede bilmesi istendi.

Almanca’dan çevirecek

Ayrıca bu adayların gündelik siyaseti yakından takip etmeleri gerektiği ve Türkiye’yi yakından ilgilendiren konulara hakim olmaları vurgulandı. Yeni alınacak ajanlar Türkiye’deki tüm gelişmeleri an be an takip edecek. Özellikle terör örgütü PKK ile mücadele sırasında, örgütten gönderilen mesajların anında istihbarat servisine iletilmesinde rol üstlenecekler. Türk medyasında çıkan haberler, Almanca’ya çevrilerek yine kuruma teslim edilecek. Türkiye’deki siyasi konular hakkında da geniş bilgi sahibi olması istenen ajanlar, görevlerinde başarılı olurlarsa daha sonra memur statüsüne geçirilecek.

İstihbarata aktaracak

Başta Gezi Parkı olayları olmak üzere, Türkiye’de kaos oluşturmayı hedefleyen her türlü provokasyon girişiminde parmağı olduğu ortaya çıkan Almanya’nın bu hamlesi farklı iddialara neden oldu. Söz konusu personelin, günümüzde Alman medyasının yaptığı gibi Türkiye’deki gelişmeleri çarpıtarak sosyal medyada dolaşıma sokmak üzere görevlendirilebileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Toplumsal hassasiyetin yüksek seviyelere ulaştığı günlerde devreye girecek olan ajan ekibinin, kitlesel tepkilere neden olacak şekilde provokasyonlara imza atabileceği ya da planlayabileceği değerlendiriliyor. Almanya’nın benzer politikası, ağaçları bahane ederek Türkiye’yi yangın yerine çeviren Gezi Parkı olayları sırasında deşifre olmuştu.

Bilindik senaryo sahnede

Başta Alman Parlamenter Cloudia Roth olmak üzere çok sayıda BND ajanı tarafından organize edilen provokatörler, sokaklara inerek vatandaşın malını talan etmişti. Bu sırada Alman medyası da dünyaya canlı yayın yaparak, Türkiye’de bir iç savaş olduğu izlenimini vermeye çalışmıştı. Provokatörler ‘masum gösterici’ olarak lanse edilirken, güvenlik güçlerinin müdahalesi ise ‘özgürlüklerin kısıtlanması’ şeklinde servis edilmişti.  (Güneş)


Anlaşılan bir ajanın kaybı adeta Almanya’yı panikletmiş. Şimdi yüzlercesini arıyorlar.

Arayan bulurmuş.

Tıpkı FBI’ın işe aldığı tercüman gibi…

Sibel Edmonds 2001 – 2002 yılları arasında FBI’ın Orta Asya masasında tercümanlık yapan bir FBI çalışanıydı. Bölgeyle ilgili her önemli ve gizli belge onun elinden geçerken bazı belgeleri açıklayıp hedef haline geldikten sonra FBI’den ayrılıp gazetecilik yapmaya başladı. Türkiye, ABD ve Orta Asya konusunda uzmandır.

Yeni tercümanları Alman istihbaratına hayırlı olsun.Sayelerinde çok şey öğreneceğiz inşallah…
Bizim için hayırlı olacağı kesin gibi…