Yılanın deliği hazırmış…

screenshot_25

http://www.yenisafak.com

Hayırlı olsun derdik ama diyemiyoruz kusura bakmayın. Haber Yeni Şafak gazetesinden. Eğer Yeni Şafak ödüle aşerdi ise kendileri de binalarını yılan şekline çevirsinler. Emin olun ödülleri hiç beklemeden ellerine ulaştırılır. 

Dünyanın en büyük havalimanının dünyanın incisi İstanbul’a yeni bir değer katacağını söyleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Sadece bu kule bile dünyanın prestij eserleri arasında yer aldı. Dünya çapında ödül aldı. 370 proje ile yarıştı. Üstelik herhangi bir başvuru olmadan. Siz koşturmazsanız bile başkaları gelip sizin projenizi buluyor” dedi.

Bakan beyimizin aklına “neden acaba” demek gelmiyor.

15 Temmuz kalkışmasının bu tip büyük projelerin önünü kesmek için de yapıldığını söyleyen Bakan Arslan, “Türkiye, Anadolu coğrafyasının hakkını verip, söz sahibi oldukça, Türkiye’nin büyümesini istemeyenler, Türkiye’ye çelme takmak istiyor” dedi.

Üstelikte kendisi Türkiye’ye çelme takmaya çalıştıklarını beyan ederken; “Hem çelme takıyorlar hem de ödül veriyorlar,  o zaman bu ödülde bir tuhaflık olması lazım” demiyor Bakan bey.

Kulenin 50 Milyon TL’ye malolacağını açıklayan Bakan Arslan, “Ortasında dünya havacılığı havalanıyor. Türk insanı o dünya havacılığına sarılıyor, uçuruyor. Coğrafyamızın hava trafiğini buradan idare edeceğiz” diye konuştu.

Dünyanın en büyük  havaalanının ve coğrafyamızın hava trafiği yılan şeklinde bir kuleden yapılacak. Artık o yılan neyin sembolü ise kararı verenler açıklasın…

17 katlı lale kule

İGA, ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için Zaha Hadid, Moshe Safdie, Grimsaw-Nordic, Massimiliano Fuksas, Pininfarina-Aecom, RMJM Architects gibi dünyanın önde gelen tasarımcılarını Aralık 2015’te davet etmiş ve ‘lale’ figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla Pininfarina – Aecom sürecin galibi olmuştu. Yeni havalimanının Hava Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası, Chicago Athenaeum: Mimarlık ve Dizayn Müzesi ve Mimari Sanat Tasarımı ve Kentsel Araştırmalar Avrupa Merkezi tarafından verilen 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazanmıştı.

Allah’ını seven bize burada bir lale göstersin.

241220151842116257391

Toplu hipnoz dedikleri bu olsa gerek…


screenshot_28

screenshot_29