Tamam hadi mantığınızı kabul ettik diyelim…

screenshot_25

Hizbullah lider Hasan Nasrallah, bugün yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Musul açıklamalarına tepki gösterdi. Nasrallah, “Iraklılar Musul için savaşıyor, karşılığındaysa Türkiye gelip ‘Musul Türk’tür ve Türkiye’ye geri verilmelidir’ diyor. Halep’te de aynısı. ‘Halep bizimdir, Suriye’nin değil’ diyorlar. Bakın, bu her gün meydana çıkıyor” ifadelerini kullandı. Erdoğan, dün Bursa’da yaptığı konuşmada, “Musul bizimdi, tarihe bakın. Misak-ı Milli dedim diye rahatsız oldular. Ben tarih dersi veriyorum niye rahatsız oluyorsun. Niye rahatsız oluyorsunuz?” demişti.
 https://tr.sputniknews.com

Peki, hadi herşeyden bağımsız mantığınızı anladık diyelim. O zaman bu bağlamda bizde size birkaç soru yöneltelim:

1- Derdi size niye düştü?

2- Musul – Halep Lübnan sınırları içinde midir?

3- İran her sıkıştığında Hizbullah ismi taşıyan gerçekte  Hizbul-İran olan bu örgütün oyuncak roketlerini İsrail’e gönderip İsrail’i Lübnan’a saldırtıp İran’ı uluslararası kamuoyunda unutturan Erdoğan mıdır?

4- Türkiye’nin Irak’ta işi yok ise Hizbul-İran’ın Suriye’de ve Irak’ta ne işi vardır?

screenshot_26

5- İran’ın çıkarları için paratoner görevi görmek için Lübnan’ı feda etmeyi hangi mantıkla açıklıyorsunuz?

Biz sabaha kadar yüzlercesini sorarız ama sizi çok terletmeyelim. Bu günler tarih kitaplarında yerini aldığında bakalım Allah’ın partisi mi olarak hatırlanacaksınız yoksa şeytanın partisi mi?

Soru çok ama kuklaya soru sormanın alemi ve mantığı yok.

İsterseniz burada sözü Hizbullah’ın eski genel sekreteri Şeyh Tufeyli’ye bırakalım. Bu örgüt sizin gibi mezhepçi / milliyetçi kuklaların eline geçmeden ve kirlenmeden önce Hizbullah genel sekreteri olan Tufeyli sizin gibi dini lider kılıklı milliyetçi ajanlara durumunuzu anlatsın…