İsrail’in egemenliğini tehdit eden aslında ne?

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, gün içerisinde Suriye rejimine bağlı askeri noktalardan yapılan havan atışına karşılık olarak Golan Tepeleri’nin kuzeyindeki askeri hedeflerin vurulduğu belirtildi.
Golan’a düşen havan toplarının can kaybı ya da yaralanmaya neden olmadığı aktarılan açıklamada,’Suriye rejimi İsrail’in egemenliğini açık bir şekilde ihlal ediyor. İsrail ordusu topraklarını ve İsrail’in egemenliği korumaya devam edecektir.’ifadesine yer verildi.
Tek parça Suriye bile İsrail’in egemenliği için sorun oluşturmazken, paramparça Suriye İsrail’e egemenlik sorunu oluşturuyormuş!  Gülüp geçmeden önce şu haberi hatırlatalım:

Herzliya Konferansı’nda konuşan İsrail askeri istihbarat şefi Tümgeneral Herzl Halevi, Irak ve Suriye’de sürdürülen DAEŞ’le mücadeleye ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu. DAEŞ’in son üç ayda hilafet ilan ettiği günden bu yana ‘en zor günlerini yaşadığını’ söyleyen Halevi, “İsrail, Suriye’deki durumun DAEŞ’in yenilmesiyle sona ermesini istemiyor” ifadelerini kullandı.Halevi sözlerini şöyle sürdürdü: “Süper güçlerin bölgeden çekilerek İsrail’i Hizbullah ve İran’ın karşısında yalnız bırakması İsrail’i güç bir duruma sokar. Bu nedenle de kendimizi böyle bir pozisyonun içinde bulmamak için elimizden geleni yapmak zorundayız.” Eski İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya’alon da ocak ayında yaptığı bir konuşmada İran karşısında DAEŞ’i tercih edeceklerini, çünkü İran ve onun desteklediği grupların İsrail için tehdit oluşturduğunu söylemişti.
Kaynak: Haber7

O zaman tekrar soralım. İsrail’in egemenliğini tehlikeye düşüren hususlar  aslına bu haberlerde gizli olmasın: