Boyundan büyük işlere kalkmasan…

Nasıl olsa PKK, DHKP-C ve envayi çeşit yılan büyük bir rahatlıkla sorun çıkarmadan Avrupa’da yaşıyorlar, bunları da alın. Bunların yanında sınırlarınıza yığılacak milyonlarca mülteciyi de idare edersiniz artık.
Bir de bu mantık dünyaya yerleşecekse biz de DAEŞ’çileri alır sonra üzerinize salarız. Nasıl olsa dostunuz İsrail’de bu konuda hemfikir;

İsrail’de yayın yapan Jerusalem Post gazetesi’nin yazarı Efraim Inbar, IŞİD’in bitirilmesinin tarihi hata olacağını belirterek, ‘Örgüt üyelerini yok etmek Batı’nın çıkarlarına aykırıdır’ dedi.
İsrail’in strateji kalemlerinden biri olarak bilinen Efraim Inbar, IŞİD’in bitirilmesinin tarihi hata olacağını öne sürerek, örgütün tamamıyla bitirilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.
‘IŞİD’İN BİTİRİLMESİ TARİHİ HATA OLUR’
Jerusalem Post’ta kaleme aldığı yazıda Inbar ‘ABD Savunma Bakanı Ash Carter son zamanlarda örgütün bitirilmesi için büyük kampanyalar düzenliyor. Geçtiğimiz günlerde de savunma bakanları toplantısına da öncülük ettiler. Ancak IŞİD’in bitirilmesi tarihi bir hata olur. Bunun çok farklı sebepleri var. Birincisi örgüt siyasi boşlukların olduğu yerlerde zayıf devletlere karşı savaşıyor. Ancak bitirilme noktasına geldiğinde sınır ötesi saldırılarını daha da arttıracak ve Batı’daki Müslümanları daha fazla radikalleştirme imkanına sahip olacak.’ ifadelerine yer verdi.
Dünya Bülteni’nin aktardığı habere göre; Batı’nın istikrar arayışına da eleştiride bulunan Inbar, ‘Batı istikrar arayıp duruyor ve IŞİD’i bitirerek askeri hedeflere ulaşmayı hedefliyor. Ama istikrar her zaman bir değer olamaz. İstikrar yalnızca bizim çıkarlarımıza hizmet için söz konusu olabilir’ vurgusunu yaptı.
IŞİD’i bitirmenin İran zulmünü bölgede yaygınlaştırmak olacağını da belirten yazar, ABD’nin bölgeyi Moskova ve Tahran’ın kucağına bırakmakla da suçladı.
IŞİD’E İSRAİL YARDIMLARI GÜNDEME GELMİŞTİ
Irak ve Suriye’de varlık gösteren IŞİD’in İsrail teknolojisini kullanarak füze savunma sistemi kullandığı ortaya çıkmıştı. Uzmanlar, IŞİD’in mevcut teknolojilerinin İsrail’in teknoloji yardımı ile sınırlı olmadığını, Japon teknoloji şirketi Sony’nin de füze savunma sistemlerine kameralar yerleştirdiğini iddia etmişti.
Aslında bu politikaların sonucunda siz uğraşırsınız biz yanan Avrupa sokaklarını seyrederken ‘kendi düşen ağlamaz’ der geçeriz.