Pusuda İngiliz var…

ABD-FETÖ koalisyonunun Türkiye’yi işgal ve iç savaş çıkarma girişiminin püskürtülmesinin ardından bu kez de sahneye İngilizler girdi. 1960 darbesinin faili İngilizler, TSK içinde yeniden aktif olmak için şantaja girişirken, İngiliz Daily Express gazetesi, İngiliz ordusunun Türkiye’yi işgal edebileceğini yazdı. Bu gelişmeye eş zamanlı açıklama yapan İngiliz büyükelçi ise 15 Temmuz’u FETÖ’nün yaptığını söyleyip, Türkiye’ye “ittifak” çağrısı yaptı. İki gündür konuyu manşet yapan Yeni Söz ise yine haklı çıktı.
İNGİLTERE: 15 TEMMUZ FETÖ’NÜN İŞİ
Geçen ay “Türkiye’nin T-FX projesi devasa bir proje. Tek başına yapmak mümkün değil. Bunun için birlikte yapmak istiyoruz. Böyle projelerle bu ortaklığımızın köklerini daha derine indirme imkânı buluyoruz. Bu ticari ortaklık değil, aynı zamanda stratejik ortaklık” açıklaması yapan İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, dün de batı çıkarlarının savunucusu Hürriyet’e konuştu. Moore, Türkiye’de 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişiminden FETÖ grubunun sorumlu olduğunu söyledi.
İngiliz demek istiyor ki: “Size darbeyi ABD-FETÖ ittifakı yaptı. ABD delil istiyordu ya, ben bunun böyle olduğunu biliyor ve sana destek oluyorum. Sen de bunun kıymetini bil ve karşılığını ver. Bir de 1960 darbesini hiç aklından çıkarma!”
İNGİLİZ TÜRKİYE’Yİ İŞGALE HAZIRLANIYORMUŞ
İngiliz Daily Ekspress gazetesi tehdit kokan bir haber yayınladı. Gazete, 50 bin civarındaki Britanyalının tehlikeden uzaklaştırılmasına yardımcı olmak için, Güney Kıbrıs ve Lübnan’da konuşlandırılan İngiliz askerlerinin, yüzlerce jet, helikopter ve uçak eşliğinde Türkiye’ye gireceğini, ateş etmelerinin de serbest olacağını iddia etti. Daily Star Sunday’e konuştuğu ileri sürülen ve 28 Şubat’ın gizemli generallerinin açıklaması gibi “önde gelen bir savunma kaynağı” diye takdim edilen bir İngiliz yetkilinin, ”Türkiye uçurumun kenarında. Eğer ikinci bir darbe girişimi yaşanırsa iç savaşa dönüşecektir. İngiltere, Türkiye’de yaşayan ya da tatilde bulunan vatandaşlarını kurtarmak üzere girişimde bulunacak ve de biz oyunun ilerisinde olmaya niyetliyiz” dediği ileri sürülerek Türkiye’ye şantaj yaptılar.
TSK’DA BİTMEYEN KLİK SAVAŞI
TSK’nın içinde yer alan tüm unsurlar Atatürkçü ve Kemalist maskesiyle faaliyet yürütüyor. 1960 darbesini yapan İngilizci klik, Amerikancı ve millici 235 general ve 4 bin 171 subay bin 489 harp okulu öğrencisini; 1971 muhtırasını gerçekleştiren ABD’ciler 600 subayı, yine 1980 darbesini yapan Amerikancılar 397 subay, 176 astsubay ve 447 Harp okulu öğrencisini ordudan ihraç etmişti. 28 Şubatçılar da 900’den fazla millici subayı ordudan attı. FETÖ’cü gibi sunulan millicilerin yerine asıl FETÖ’cüleri yerleştirdiler. FETÖ’cüler ise polis ve yargıdaki güçlerini devreye sokarak, 2007’de ordu içindeki İngiliz, Alman ve milli unsurların tasfiyesini sürdürdü. TSK’nın yüzde 60’ını işgal eden FETÖ’cülerin bir bölümü 15 Temmuz başarısızlığının ardından ordudan atıldı. FETÖ’ücülerden boşalan kadrolara İngilizcilerin yerleştirilmesi için devrede olan İngiltere, Erdoğan’ı ikna edemeyince tehdit etti.
Kutu:  Hepsinin kılığı aynı. Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki unsurların tümü Atatürkçü, Kemalist maskesiyle faaliyet yürütmekte iseler de, önemli bir bölümü NATO ve ABD’de eğitim görmektedir. Askeri okullarda yüklenen misyon da eklendiğinde, TSK’nın düzelmesi için yeni bir milli ordu modelinin tasarlanması zarureti ortaya çıkıyor.
Yeni Söz’ün, ABD’nin işgaldeki rolü konusundaki manşetlerinde olduğu gibi, İngilizlere yönelik son iki gündür attığı manşetlerde de ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı.