Hımm. Yine Almanya referansı…

NAZİ BENZETMESİ
İngiliz The Independent’ta Robert Ellis imzasıyla yayımlanan yazıda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hitler’e; AK Parti ise Nazi partisine benzetildi.
‘Cumhurbaşkanı Erdoğan demokratik olarak seçilmiş olabilir ama onun Türkiye’si Hitler Almanyası modeline göre kurulu.’ ifadelerini kullanan Ellis, AK Parti’nin adı gibi ‘ak’ olmadığını iddia etti. Ellis’in yazısında 17-25 Aralık sürecinde FETÖ tarafından ortaya sürülen yolsuzluk iddialarını yinelediği görüldü.
Türkiye’de ilan edilen Olağanüstü Hal’i eleştiren Ellis, AK Parti’yi Nazi Partisine benzetti. Ancak Ellis, Türkiye’deki Olağanüstü Hal uygulamasını eleştirirken, Fransa’da da benzer bir uygulamanın aylardır sürdüğünü bilgisini okurlarıyla paylaşmadı.
Ellis yazısında darbe girişimine direnen halkı ‘Erdoğan yandaşları’ diye nitelendirerek, ‘Erdoğan yandaşları sokaklarda dolaşıyor ve muhaliflere saldırıyor. Toplum bölünmüş durumda.’ iddiasında bulundu.
FETÖ’nün darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Batı medyasında olay gününe ait sıcak çatışma haberleri yerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve hükümeti hedef alan ‘otoriterleşme tehlikesi’ ithamlarına bıraktı. Darbe girişimi sırasında şehit olan 246 kişi veya halkın bütün kesimlerinin tanklara karşı koyuşu, haberlerde çoğu kez ayrıntı olarak bile yer bulmuyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı
Aşağıda linkleri bulunan analizlerimizle birleştirince ilginç bir tablo ortaya çıkıyor…