Şaka zannettik, değilmiş…

Danıştay, 20 Mart’ta gerçekleştirilen ve 18 Nisan’da açıklanan eğitim kurumları müdür yardımcılığı sınavını, Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihinden soru sorulmadığı için iptal etti.
İptal kararında, Anayasa’nın 42. Maddesinde yer alan, ‘eğitim ve öğretimin Atatürk İlkeleri ve İnkılapları doğrultusunda olması’ gerektiğine dair maddeye atıf yapıldı.
ATATÜRK İLKELERİ YOKSA SINAV DA YOK
Danıştay’ın bu kararına göre, Atatürk İlkelerinden soru sorulmadığı sürece neredeyse hiçbir sınav yapılamayacak.
ANAYASA DEĞİŞMEDİĞİ SÜRECE İNKİLAP TARİHİ ZORUNLU
Danıştay’ın kararı Anayasa’nın 42. maddesine dayandırıldığı için Anayasa değişmediği sürece ilk, orta ve yükseköğrenime ilave olarak eğitim kurumlarına yönetici atamalarında bile Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihinden soru sorulması mecburi olacak.
SEVİNÇLE KARŞILADILAR
İlkokul, ortaokul, lise, üniversitelerde yer alan dersin, eğitim kurumlarına müdür yardımcısı olacak adaylar için de şart koşulması, dini eğitime karşı çıkan ancak bilimsel eğitimi savunduğunu iddia eden Eğitim-İş gibi ulusalcı çevreler tarafından sevinçle karşılandı.
Her sene aynı 50 küsur sayfalık yalanlar kitabını ders diye çocuklara yutturarak okutan sistem, artık bu mide bulantısı inkilap tarihimizi mezara kadar okutmak istiyor galiba. Utanç verici bir 3. dünya ülkesi haberi.
Bu kitabın bir de cenazelerde okunan versiyonunu çıkarsalar da bir dozda bu dünyadan göç ederken alsak.
Hem bu sistem Kuzey Kore liderine de ilham kaynağı olabilir…