Brexit ile kimler cebini doldurdu?

CIA’nin ‘The Mahdi (Mehdi) planı suya düştü… başlıklı analizimizde yaptığımız kitap özetini önce tekrar alıntılayalım:

KİTABIN KONUSU ÇOK KISACA ŞÖYLEDİR;  İSLAM DÜNYASINI BÖLÜP YÖNETMEK YERİNE DAHA KOLAY BİR YÖNTEM OLAN BİRLEŞTİRİP YÖNETMEYE KARAR VEREN İNGİLİZ İSTİHBARATI BU AMAÇLA BİR MEHDİ YARATIR VE BU MEHDİYİ HAC ZAMANI MEKKE’YE GÖNDERİR. TABİİ YIL BOYUNCA BUNUN DEDİKODUSU İSLAM ALEMİNDE İNGİLİZ İSTİHBARATININ AJANLARI VE SAHTE İMAMLARI TARAFINDAN YAYILDIĞI İÇİN O SENE HAC ESNASINDA MEHDİNİN GELECEĞİNE BÜTÜN İSLAM ALEMİ İNANIR. (BU SÖYLENTİLER TANIDIK GELDİ Mİ? 10-15 SENE ÖNCE BU TÜR BALONLAR ÇOK SIK UÇURULURDU İSLAM ALEMİNDE) HAC İÇİN BÜTÜN DÜNYADAN REKOR KATILIM OLUR AMA MEHDİNİN BİR MUCİZE GÖSTERMESİ GEREKMEKTEDİR Kİ İNSANLAR BU KİŞİNİN MEHDİLİĞİNE KANİ OLSUN. VELHASIL HAC SIRASINDA KURBAN ETTİĞİ KOYUNA GÖKYÜZÜNDEN YEŞİL BİR IŞIK HUZMESİ GELEREK KOYUNU YAKIP KÜL EDER. BEKLENEN MUCİZE GERÇEKLEŞMİŞTİR. MEHDİ SUUDİ ARABİSTAN’IN VE İSLAM DÜNYASININ BAŞINA GEÇER VE İNGİLİZLERİN İSTEDİĞİ GİBİ İSLAM DÜNYASINI YÖNETİR. KOYUN NASIL YOK EDİLMİŞTİR SORUSUNUN CEVABI İSE KOYUNA YERLEŞTİRİLEN BİR ALICI İLE KOYUNUN YERİ TESBİt EDİLMİŞ VE UYDUDAN LAZER İLE VURULMUŞTUR. BU KİTABIN 1983 YILINDA BASILDIĞINI HATIRLATALIM.
Şimdi de kısaca kitabın sonunu anlatalım:
Plan başarılı olur ve İngiliz istihbaratı kendi yarattıkları Mehdi’yi İslam dünyasının halifesi yaparlar. Operasyonun son aşamalarında CIA, KGB gibi diğer istihbarat servisleri de olayı çözdüğü için mecburen bu ülkelerde plana dahil edilmiş süsü verilerek petrol fiyatlarının Mehdi tarafından düşürüleceği ve böylece bütün Batının bundan yararlanacağı yalanı bu ülkelere pazarlanır. Herkes sevinç içinde ellerini ovuştururken Mehdi tam tersini yapar ve fiyatları inanılmaz yüksek rakamlara çeker. Plan dahilinde İngiltere Mehdi fiyatları yükseltmeden önce çok büyük petrol stokları yaptığı için bu durumdan etkilenmez ama diğer gelişmiş ülkeler büyük servetler harcamak zorunfa kalırlar ve büyüme hızları düşer. İngiltere ise bu ülkelerle olan büyüme hızı açığını kapatır.
Evet bu bir roman ama emin olun gerçek hayatta fazlası oluyor. Şimdi soralım:
Brexit soytarılığından (yanlış anlaşılmasın biz de ayrılmalarını destekleriz baronlar kulübünden) kimler cebini doldurdu acaba?