Küreselcilerin merkezi İngiltere’nin BBC’ci yeniden saldırıya mı hazırlanıyor?

Gezi olayları sırasında onlarca yalan ve spekülatif habere imza atan İngiliz yayın kuruluşu BBC, 17-25 Aralık darbe girişimi sırasında da bir FETÖ yayın organı gibi hizmet sunmuştu. FETÖ tarafından servis edilen yalan haberleri ve montaj ses kayıtlarını dünyaya servis eden BBC, yayınladığı yeni bir eleman ilanıyla dikkatleri üzerine çekti.BBC, yeni ortaya çıkan bir projede Londra ofisinde değerlendirmek üzere 1 yıllığına eleman aradığını duyurdu. Bu duyurusunun dikkat çekme sebebi ise içerik olarak tıpatıp aynı ilanın 17 Aralık’tan 1 ay önce de yayınlanmış olması. BBC’nin ilanı için verdiği son başvuru tarihi 5 Mayıs. 2013’te ise 3 Aralık son başvuru tarihi olarak verilmişti.

2013’de yayınlanan iş ilanı içeriği ile 2016’da yayınlanan iş ilanı içeriğinin aynı olması dikkat çekti.
Gülen ile ilk röportajı BBC yaptıHem gezi sırasında hem de Paralel yapının 17-25 Aralık tarihinde hükümete yönelik darbe teşebbüsünde eleman takviyesi yapan BBC, sadece 1 yıl sürecek proje bahanesiyle yeniden eleman arayışına girdi.BBC’nin ilanı Mayıs ayında Türkiye’yi karıştıracaklarının sinyallerini her fırsatta veren paralel yapı mensuplarının sosyal medyadaki mesajlarını akıllara getirdi.Sosyal medyayı iyi bilmeliBBC’nin iş ilanında adeta sosyal medyaya yön verecek kişiler araması dikkat çekiyor. İlanda işe başvuracak kişiden soysal medyada ve diğer ortamlarda yayınlanan bilgileri araştırması, takip etmesi ve Türkçe’den İngilizce’ye çevirmesi isteniyor. Türkiye aleyhine yürüttüğü uluslararası algı operasyonlarıyla tanınan BBC’nin eleman kriterleri arasında’Bir haber düştüğünde sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanabilecek kişiler aranıyor’ ifadesi de yer alıyor.

BBC, yayınladığı iş ilanında sözleşmenin 1 yıllığına yapılacağını duyurdu.
Yıllık 150 bil tl maaşFarklı dijital platformlarda yayın yapan BBC Türkçe için internet, sosyal medya ve görüntülü haber alanlarında çalışmak üzere multimedya beceri ve deneyimine sahip eleman arandığına dikkat çekilen ilanda, işe alınacak kişilerin sosyal medyayı haber toplamak için etkili bir şekilde kullanması isteniyor. BBC, başvuranlar arasından seçilecek adayların ortaya çıkan kadro açığı yeni bir proje ile sınırlı olduğundan, başarılı olan adaylarla en fazla bir yıllık sözleşme yapılacağını duyurdu. Başvurular için son gün 5 Mayıs 20165 olurken, imzalanan bir yıllık sözleşmede en fazla 36 bin193 pound yani yaklaşık 150 bin TL ödenecek.
Haber yorum gerektirmeyecek türden. Konu gayet açık olarak anlatılmış. Biz sadece arkasına bir haber daha ekleyeceğiz;

Latin Amerika’nın en büyük ülkesi Brezilya’da halkı aylardır sokağa döken yolsuzluklar, ülkenin ilk kadın başkanını ve 13 yıllık İşçi Partisi iktidarını devirmek üzere. Ulusal Kongre’nin alt kanadında pazar gecesi yapılan oylamada 513 milletvekilinden 367’si, Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in görevden azledilme talebiyle soruşturulması yönünde oy kullandı.
Karşı çıkan vekillerin sayısı 137’de kaldı. Olup bitenleri ‘darbe girişimi’ diye nitelendiren hükümetin meclis grup başkanı Jose Guimaraes, “Mücadelemiz mahkemede, sokaklarda ve Senato’da devam edecek” dedi. Rousseff de Facebook hesabından savaşmayı sürdüreceğini duyurdu.
ROUSSEF HAKKINDA İMA VAR AMA YERİNE GEÇECEK KİŞİ SABIKALI!
68 yaşındaki Rousseff hakkındaki nihai kararı Senato verecek. Senato’nunmayıs ortasına dek soruşturma talebini oylaması bekleniyor.Tahmin edildiği gibi soruşturma açılırsa Rousseff’in yetkilerini 180 günlüğüne yardımcısı Michel Temer devralacak. Rousseff azledilirse, Temer 2018 seçimlerine dek başkan olacak ve iktidar merkez sağa geçecek. (…)
Hatırladınız mı? Gezi olayları ile aynı tarihlerde Brezilya’da da otobüs fiyatlarına zam bahanesi ile Brezilya hükümetine karşı oranın çapulcuları bir hareket başlatmış ve Brezilya’yı yakıp yıkmışlardı. Yukarıda ki haber ne diyor. ‘Mayıs ortasına dek soruşturma talebi oylanacakmış’. Brezilya başkanı haklı olarak direneceğim diyor. Yani Mayıs ayında Brezilya karışacak.
Peki BBC’nin Türkçe bilen sosyal medyayı manüple edecek uzman ihtiyacı ne zamana? Mayıs ayına…
Bunların üzerine 2008 krizinden sorumlu tuttuğu 29 üst düzey bankacıyı yargılatarak hapse attırarak Küreselcilere büyük darbe vuran  İzlanda başbakanının Panama belgeleri ile istifa ettirildiğini ekleyin.

Yetmedi mi? Üzerine bir 10 Şubat 2016 tarihi‘Son savaşa hazır olun. Ellerindeki herşeyle gelmeye başladılar bile…’başlıklı analizimizi tekrar hatırlayın;

Hala anlamadınız ise boşverin… Mayıs ayında televizyondan seyredersiniz…
Tekrar düşündük de belki de seyredemezsiniz. Bir yerlerde BBC’nin verdiği ilanları bile gözetleyip analiz yapan gözlerimiz varsa yine çuvallayacaklar demektir. Ama Sözcü gazetesinin bugün attığı işaret fişeğini de gözardı etmeyin deriz.