Denemelere başladılar mı?

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinde elektrik kesintisi yaşanıyor. İl merkezlerinde yer yer yaşanan elektrik kesintileri, çevre ilçelerde yoğunluk gösteriyor. Öte yandan BEDAŞ konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve sorunun TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle gerçekleştiğini bildirdi.İşte akşam saatlerinde elektrik kesintilerinin görüldüğü iller:-İstanbul -Ankara -İzmir -Kocaeli -Van -Hakkari -Trabzon -Erzincan -Erzurum -Iğdır -Samsun -Gaziantep-Rize -Sakarya -Mersin -Yalova -Kayseri -Düzce.
Resmi açıklama yok
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) henüz yaşanan elektrik kesintilerine dair resmi bir açıklama yapmadı.
İLK AÇIKLAMA BEDAŞ’TAN GELDİ
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: Bugün saat 22:30’da TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle elektrik kesintisi gerçekleşmiştir. TEİAŞ sisteme enerji verdikçe BEDAŞ da kademeli olarak elektrik sağlamaya başlayacaktır.
Elektrik kesintisinden etkilenen ilçeler; Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Büyük Çekmece, Esenler, Küçük Çekmece’dir.TEİAŞ’tan sisteme enerji gelene kadar, kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., tüm kaynakları seferber ederek çeşitli bölgelerden aktarmak sureti ile kademeli olarak elektrik sağlayacaktır.Kamuoyu ile paylaşılması konusunu bilgilerinize sunarız.
BEDAŞ ve AYEDAŞ’IN İNTERNET SİTELERİ ÇÖKTÜ
Yaşanan elektrik kesintilerinin ardından BEDAŞ ve AYEDAŞ’ın resmi internet sitelerine erişim sağlanamıyor.
Hatırlarsanız gezi olayları sırasında ve seçimler öncesinde de elektrik sistemlerine karşı kimi başarılı kimi başarısız benzer siber saldırılar olmuştu.
Mayıs ayı öncesi denemeler başladı mı dersiniz?