Türkiye – Suudi Arabistan – Katar ittifakı kimleri rahatsız etti…

Haberler açıklamalar peşpeşe geliyor. Suudi uçakları, İslam ordusu tatbikatı, Katar’ın kara harekatı açıklaması derken haber okumaktan analiz etmeye vakit kalmıyor neredeyse. Son olayları değerlendirmeden önce bir hatırlatma yapalım:
2 Aralık 2015 tarihli ‘Türkiye’ye Rus uçağını düşürttüren neden bu makalede mi gizli?‘ başlıklı analizimizi tekrar okumanızı tavsiye edip kısa bir alıntı yapalım:

(…)

(…)

Gelelim bugüne. Köprünün altından çok sular geçti o günden beri. Türk ordusunun PYD mevzilerini vurduğu dün geceden beri çok hızlı bir trafik var ve haberlerin, tehditlerin ardı arkası kesilmiyor. Önce dün gece sonrası şoka giren Haçlı ittifakının ilk tepkilerine bakalım:

Ama en önemlisi Türkiye – Suudi Arabistan ve Katar’ın senkronize hareket etmesi.

Bu ortaklığa Batının ittifakının içerideki piyonları hemen tepkilerini gösterirler. Biri klasik Arap düşmanlığı silahına sarılırken diğeri Dünya savaşı ile tehdit etmekte.
İSRAİL’İN TEPKİSİ

Sözcü, 14 Şubat 2016

Sözcü, 15 Şubat 2016
ABD’NİN TEPKİSİ

Cumhuriyet, 14 Şubat 2016

Cumhuriyet, 15 Şubat 2016
ABD ve Rusya’nın Suriye ittifakı İsrail gizli servisi Mossad bağlantılı olduğu iddia edilen Debka File sitesinde detaylı bir harita eşliğinde şu şekilde anlatılıyor.

Münih görüşmelerine Rusya-ABD arasındaki askeri yakınlaşma damga vurdu. Haberin devamında Fırat nehrinin doğusunun ABD ve batısının Rusya olmak üzere iki ülke arasında nasıl paylaşıldığı anlatılmakta. İki Dışişleri bakanının da Türkiye’ye doğru meydana gelen göç dalgasını konu etmemesi büyük güçler arasında Suriye’nin paylaşımıda Ankara’nın dışlanmasının göstergesi olarak özetlenmiş.

Bütün bunlar yapılırken diğerlerinin olaya müdahalesini engellemek için ise hiç durmadan 3. Dünya savaşı çıkar tehditleri yüksek sesle dile getirilmekte.

Bu boş tehditlere verilecek tek cevabı iseTürk devleti büyük bir açıklıkla, hiçbir yoruma mahal bırakmayacak şekilde  verdi.
Fırtına obüsleri, sınırı bile geçmeye gerek duymayan bir teknoloji ile PYD’yi vurdu ve vurmaya devam ediyor. Cevap açık;
‘Madem 3. Dünya savaşına çok heveslisiniz, başlatında savaşalım. Bu arada arka bahçeniz zannettiğiniz yerlerde başınıza geleceklere de hazırlıklı olun’…

10.02.2016

15.02.2016