Karargah No.23 patlatıldı, sıra karargahın okyanus ötesi beyninde…

Cizre’deki bodrum kat ilk kez görüntülendi
PKK”lıların ve destekçisi HDP”lilerin Cizre operasyonları sırasında günlerce savundukları ve algı operasyonuyla üst düzey yöneticilerini kurtarma operasyonu gerçekleştirdikleri Bostancı 23 numaralı evi ilk kez Akşam muhabirleri tarafından görüntülendi.
ÜS HALİNE GETİRMİŞLER
Devrim Tosunoğlu ve Levent Albayrak”ın izlenimlerine göre teröristler 23 numaralı evi üs haline getirirken burayı kaybetmemek için eve ve sokağa el yapımı patlayıcılar döşemişler. HDP”lilerin sivil yaralılar yalanıyla algı operasyonu yaptığı 23 No’lu ev teröristlerin kaçarken imha etmesiyle yerle bir olmuş.
PKK Cizre’yi yaşanmaz hale sokarken operasyonlar sırasında ilçeden ayrılmayan 70 yaşındaki Cizreli A.A. yaşananları özetlerken ‘Biz bunları hak ettik. Halk olarak hendek kazarken yollar kapatılırken yapmayın diyemedik'” şeklinde de öz eleştiri yapıyor. 60 gün süren ve 610 teröristin öldürüldüğü  Cizre”de girilmez sokaklara giren arkadaşlarımız izlenimlerini sizler için aktardı.
Elebaşlarını gönderdi
Terör örgütü PKK sözde öz yönetim bahanesiyle Şırnak”ın Cizre İlçesi’nde barikatlar kurdu, hendekler açtı, evlere sokaklara bombalı tuzaklar yerleştirdi. Bu ilçeye önem veren terör örgütü PKK sözde öz yönetim adı altında Cizre’ye önemli adamlarını gönderdi.
Mamo ve Rezan kod adlı iki elebaşıyla birlikte 500 terörist  güvenlik güçlerine haince saldırdı. Güvenlik güçleri halkı kendilerine siper eden PKK’yı sokağa çıkma yasağıyla vurdu. Halk, PKK ve destekçilerinin çağrılarını karşılamayarak ilçede büyük darbe vurdu.
İlçede 619 militan ölü ele geçirildi
60 gün süren çatışmalarının ardından güvenlik güçleri tarafından 619 terörist öldürüldü. 199 terörist sağ yakalandı, 699 barikat temizlendi, 250 hendek kapatıldı, 1254 el yapımı patlayıcı imha edildi ve 14 bin 685 ev kontrolden geçirildi.
(…).
Halk yalanlara itibar etmedi
PKK’lılar operasyonun son anlarında  Bostancı Sokak”ta bulunan karargah olarak kullandığı 5 binada sıkıştı. Kandil’den gelen talimat ile PKK’lıların o bölgeden çıkarılması için birçok yöntem denendi. ‘Yaralılar var devlet katliam yapıyor’ yalanıyla HDP’li milletvekillerinin ön ayak olduğu eylemlerle halk Cizre’ye çekilmeye çalışıldı.

Cephanelerine darbe
Operasyonlar sırasında örgüte destek vermeyen halk bu sefer de çağrıları karşılıksız bıraktı. Güvenlik güçleri örgütün mühimmatlarını eski bir su kanalı içinde sakladığı bilgisine ulaşmasıyla sıkışan bölücüler bir darbe daha yedi.  Kanal suyla dolduruldu. Mühimmatsız kalan PKK’lılar üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 23 No’lu binada iyice sıkıştı.
Cesetlerini o eve taşıdılar
Terör örgütü PKK, Türkiye’yi dünya kamuoyunda zor durumda bırakmak için diğer sokaklarda vurulan elamanlarını Bostancı sokağa taşıdığı ortaya çıktı. Kanlı terör örgütü burada birçok adamını infaz ederek binaların bodrumlarına gömdüğü son yapılan incelemelerde ortaya çıktı.
Binayı savundular
Bir binanın bodrumunda gömülü halde 6 PKK’lının cesedine ulaşıldı. Karargah olarak kullandıkları 23 Nolu binayı kaybetmek istemeyen örgütün tüm sokağa el yapımı patlayıcı (EYP) döşedikleri ortaya çıktı. Binanın operasyon sonrası patlayan EYP yüzünden çöktüğü ortaya çıktı.
Bir karargahları çöktü. Bugün bir baskası daha çökertildi.

Bölgede buna benzer başka karargahlarında olduğu söyleniyor.  Onlarda temizlenecektir sırası geldikçe. Mesele asıl karargaha ne zaman sıra geleceği? Biz kısaca ana karargahı tanıtalım:
Delta Force (Delta Gücü)

Askeri tarihçiler Delta Force (Delta Gücü) biriminin Münih olimpiyatları saldırısı sonrasında kurulduğunu kaydetmektedirler. 30.000 kişilik ABD özel kuvvetler biriminden 2000 kişi kadarının Delta’ya katılma hakkı kazanabildiği sanılıyor. Bu grubu diğerlerinden ayıran özellik normal askerlerin tersine sahada kendi kararlarını verme yetkilerininde olması ve sadece bir asker değil istihbaratçı gibi bulundukları her türlü ortama rahatlıkla uyum gösterecek, tecrübe, birikim, kültür ve zeka seviyelerinin olmasıdır. Bu birimin yukarıda girişinin ve uydu fotoğrafının bulunduğu Fort Brag askeri üssünde yerleşik olduğu bilinmektedir.  Bu IQ seviyesi oldukça yüksek, yerine göre istihbaratçı, kontgerilla yada terörist olabilen bu katil sürüsünün çalışma yöntemlerini anlatan ABD yapımı oldukça güzel bir dizide yapılmış olup, dünyanın her bölgesini nasıl karıştırdıklarını anlama konusunda seyretmenizi tavsiye ederiz.

Şimdi bütün bunları adeta reklamlarını yaparcasına niye anlattığımız şeklinde kafanızda bir soru olabilir. Cevabı basit. Bugün güneydoğu’da aslında  kiminle savaşıldığı bilinsin diye.
Delta Force Kuzey Irak’ta PKK Birliklerini Eğitti ve Savaşa Hazırladı
ABD’nin özel kuvveti olan Delta Force birliklerinin Kuzey Irak’ta CIA peşmergelerini eğittiği haberi, Frankfurter Allgemaine, Observer gibi Avrupa gazetelerinde ve Londra’da çıkan El Hayat adlı gazetede yayımlandı.
Üstelik ABD Özel Kuvvetleri’ne(DELTA FORCE) mensup kara birliklerinin, Suriye’de, Cizire, Kobani, Tel Abyad ve Afrin Kantonları güzergahında (PKK Koridoru) Cerablus, Azez ve Halep şehirlerine yakın bölgelerde konuşlandırılması, Özel Kuvvetler’e mensup savaş ve bomba uzmanı eğitmenlerin, PKK/PYD terör örgütü mensuplarına yeni savaş taktikleri ve el yapımı patlayıcılar(EYP) konusunda sözde IŞİD ile savaşmak üzere eğitim verdiklerinin ortaya çıkması, Türkiye’nin muhtemel ikinci Sykes-Pİcot Anlaşması ile hedef alınma riskini ortaya koymuş görünüyor. Koalisyon güçlerince Kuzey Suriye’de oluşturulmaya çalışılan ”Kürt Koridoruna” ulusal güvenliğimizi tehdit ettiği savıyla karşı çıkan Türkiye bu şer plana karşı Suriye toprakları içinde uçuşa yasak güvenli bölge kurulması konusunda ABD ile anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.Onlarca polis ve askerimizi şehit eden ve şehit etmeye devam eden EYP’ler, 2013 yılından sonra IŞİD tarafından Rakka’da üretilmeye başlanmıştı. EYP’lerin PKK/PYD terör örgütü elemanlarınca kullanılmaya başlanması ise Kobani’de, ABD Özel Kuvvetleri ne bağlı bomba uzmanı eğitmenler tarafından EYP yapımı, tuzaklama ve pusu konularında ve yeni savaş taktikleri alanlarında eğitim almaları sonrasında başlamıştı. PKK ve YPG terör örgütü unsurları Kobani’de EYP hazırlamasını kullanmasını ve tuzaklama modelleri konusunda aldıkları eğitim sonucu, klasik eylem tarz ve taktiklerini terk ederek, yeni eylem stratejilerine uygun terör faaliyetlerini, Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren IŞİD yerine, Türkiye’de istikrarsızlık ve Kaos yaratma amacıyla, uygulamaya koymuşlardı.

New York Times, Amerikan donanması özel kuvvetler ekibi ‘SEAL Team 6’yı mercek altına aldı ve şöyle suçladı: Çoğu operasyonu gizli tutulan bu ekip, sivilleri de öldüren tam bir ‘insan avı makinesine’ dönüştü!
ABD’nin en etkin gazetelerinden New York Times, 11 Eylül saldırılarının da mimarı El Kaide lideri Usame Bin Ladin’i Pakistan’da öldürdükleri operasyonla tüm dünyanın dikkatini bir kez daha çeken Amerikan özel operasyon gücü ‘SEAL Team 6’yı (SEAL Takımı 6) mercek altına aldı.
Ekibin eski üyeleriyle konuşan New York Times muhabirleri, ‘SEAL Team 6’ üyelerinin, birçok farklı ülkede kanlı operasyonlara imza attığını belirledi. ‘SEAL Team 6’ üyelerinin, sadece Afganistan’da, 2006-2008 yılları arasında tek bir gecede 15-25 kişiyi öldürdükleri ve haftalar boyu operasyonlar yaptığı anlaşıldı.
‘SEAL Team 6′ üyelerinin gelişmiş silahların yanı sıra kesici aletler de kullandığı, hatta başrolünü Daniel Day-Lewis’in oynadığı Son Mohikan filminde kullanılan bıçakları üreten Daniel Winkler adlı bıçak ustasının,’SEAL Team 6’ için ‘kızılderili savaş baltaları’ da ürettiği New York Times haberinde yer aldı.
(…)
‘SEAL Team 6’ üyelerinin, Amerikan ordusu tarafından pek fazla denetlenmediği de haberde yer aldı.Afganistan’ın eski Devlet Başkanı Hamid Karzai’yi de bir dönem ‘SEAL Team 6’ üyelerinin koruduğunu yazan New York Times, Karzai’nin sonraki yıllarda bu özel kuvvetleri çok fazla sivili öldürmek ve sonucunda Taliban’a halk desteğini artırmakla suçladığını da hatırlattı.
Her biri 1 milyon dolar

Navy SEAL’s, ABD Donanması’nın özel kuvvetleri. İsimlerindeki SEAL kelimesinin anlamı ‘SEa: Deniz, Air: Hava ve Land:yer’ anlamına geliyor. Bu özel kuvvet birimi, konvansiyonel olmayan savaş, anti-terörizm, direkt saldırı ve özel keşif görevlerinde kullanılıyor. Birçok ülkede bahriye komandoları olarak bilinen’savaşçı’ların her birinin yetişmesi 1 milyon dolar.
Her birinin yetişmesi için 1 milyon  Dolar harcanan bu baltalı katiller sürüsünden Delta Force’un karargahı aşağıdaki fotoğrafta. Türkiye içinde altyapısını muhtemelen İsrail istihbaratıMOSSAD’a hazırlatarakoluşturdukları karargahları birer birer patlatılan bu katiller sürüsünün ana karargahları da birgün hedef alınıp yaptıklarının hesabı sorulacaktır muhtemelen…