İslam ordusu kuruldu, beyler 1000 yıl sonra buluştu…

(…) RUSLAR önceki gün Küba’da gerçekleştirilen Katolik lideri Papa Françesko ile Rus Ortodoks Kilisesi’nin başı Patrik Kiril’in buluşmasını ‘bin yıl sonra doğu ve batı kilisesi ilk kez buluştu’ diye pazarladı. Uluslararası medya da ‘Tarihi buluşma’ diye yorumladı. Ancakbu tarihi buluşmanın ardında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ince hesapları olduğu, Papa üzerinden Avrupa’yı etkilemeye çalıştığı yorumları yapılıyor.Katolik ve Rus Ortodoks Kilisesi liderleri 1054 yılından bu yana ilk kez bir araya geldiler. Ancak Ortodoks Kiliseleri üzerinde kendisini ‘eşitler arasında birinci’ yani ‘ekümenik’ sayan İstanbul’daki Fener Patriği Bartolomeos daha önce Papa ile birkaç kez görüştü. Dolayısıyla bu doğu kilisesiyle batı kilisesinin ilk buluşması anlamına gelmiyor.
BATI BASININDA ELEŞTİRİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ve Suriye’deki müdahaleleri nedeniyle Batı ile sorunlu bir dönemden geçerken Rus Kilisesi’nin başının Batı Kilisesi’nin başıyla bir araya gelmesi kuşku yarattı. NitekimAlman Bild Gazetesi, Papa Françesko’nun Arjantinli olması dolayısıyla Avrupalı olmayan bir Papa’ya ne kadar güvenilebileceğini sorgularken “Papa’nın yanağını öpen Kirill’in arkasında Putin var” yorumunu yaptı. Kirill’in 2012 seçimlerden önce Putin’i ‘Tanrı’nın hediyesi’ olarak nitelediğini ve o zamandan bu yana Kremlin’in kuklası izleniminden kurtulmak için pek bir şey yapmadığına da işaret edildi. Pahalı saat meraklısı, lüks makam araçlarından inmeyen, hatta İsviçre’de villası bulunan Kiril’in Putin’in onayı olmadan Batı ile böyle flört edemeyeceği öne sürüldü.New York Times Gazetesi de Papa’nın Rus Patriği’ne kucak açarak Suriye’de savaş yürüten, Ukrayna’ya karışmaya devam eden Putin’e dolaylı bir destek vereceği için kendisini eleştirilere açık hale getirdiğini yazdı. Kiril’in aksine Papa, mütevazı hayat tarzıyla dikkat çekiyor.
FENER: PAPA, PUTİN’E KOLTUK DEĞNEYİ OLMASIN
İSTANBUL Fener Rum Patrikhanesi, Küba’da Rus Patriği Kiril’in Papa Françesko ile görüşmesini “Putin’in Ortadoğu’daki planlarına dini açıdan da destek bulma çabası” olarak görüyor. Fener kaynakları, Hürriyet’e, Doğu ile Batı kiliselerinin ayrıldığı 1054 yılından bu yana Vatikan ile Rusya Patrikhanesi liderleri arasında yapılan ilk görüşmeyi “Eğer dini nedenlerle gerçekleştirildiyse olumlu” diye değerlendirdiler.
Moskova’nın geçmişte Fener Patrik’i Bartolomeos’un, Katoliklerin lideri Papa ile her görüşmesini ‘binbir sözle eleştirdiğini’ hatırlatan kaynaklar, Küba’daki görüşmenin, Rusya’nın Suriye’yi bombaladığı bir sırada, Rus Patrikhanesi’nin Ortadoğu’daki tüm Hıristiyanların tek koruyucusu gibi ortaya çıkma çabasının bir parçası olduğunu belirttiler. “Vatikan dikkatli olmalı. Moskova’nın emellerine koltuk değneği olmamalı” diyen kaynaklar, görüşmenin Patrik Kiril açısından dini değil siyasi hedefli olduğuna inandıklarını kaydettiler. Fener ile Moskova Patrikhaneleri arasında yıllardan beri “nüfus savaşı” yaşanıyor. Moskova, Fener Patrikhanesi’nin, “eşitler arasında birinci” olduğunu kabul ediyor. Ancak, Bartholomeos’u dünyada 250 milyon Ortodoks’un lideri olarak tanımıyor.

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak bugünkü “Komplo teorileri” makalesinde Vatikan’ın Mezopotomya Devleti kurma planından bahsetti.İşte Dilipak’ın yazısındaki o bölüm:
“Vatikan 200 milyar dolara yakın para ayırmış; Ermenistan’dan başlayarak, Kürt bölgesini de içine alan, Gürcistan’dan başlayıp, Suriye ve Lübnan’ı da içine alan Anadolu devleti gibi, Hıristiyan ağırlıklı, Dürzilerin, Nuseyrilerin, Süryanilerin, Ezidilerin de içinde olacakları, Kürtleri de yanına alacakları yeni bir Mezopotamya devleti kuracaklarmiş.Hani kıyamet savaşı olacak ya, onun için bölgede bir Hıristiyan kuşağı oluşturma projesi..Balkanlar, Kafkaslar, Afrika’dan bol miktarda Hıristiyan savaşçı ve misyoner taşıyacaklarmış bölgeye.Bunun için sokak çocuklarının, Suriye’den gelip, hayatını kaybeden kişilerin, Kürt bölgesinden artık Türkiye kimliği kullanmayanların nüfus cüzdanlarını yolluyorlarmış.”
Osmanlının dağılması ile dağılan İslam ordusu 100 yıl sonra yeniden kurulurken haçlı ittifakı ise 1000 yıl sonra biraraya gelme kararı alıyor. Zamanlama manidar. Sözkonusu Müslüman ülkeleri yakmak olunca hızla kuruluveren Rus-ABD ve Avrupa siyasi ittifakının dini temelleri de yeniden atılıyor sanki. 13 Ocak 2016 tarihli analizimizde ‘Davutoğlu Kabe’den kıyamet kartını mı gösteriyor’demiştik. Karşı hamleler gelmeye başladı. Sykes Picot anlaşmasının 100. yılında Batının İslam coğrafyasını yeniden paylaşım savaşına girdiği şu günlerde iki kilisenin attığı bu tarihi adımı çok anlamlı buluyoruz. Ülkü ortak olunca kalpler 1000 yıl sonra olsa da ısınıveriyor demek.  Ne demişti Sn. Davutoğlu;