ABD parasını çözer, Rusya silahlandırır, ona saldırmak kalır…

ABD İran’ın 100 milyar dolarlık dondurulmuş parasını çözdü…

İran’dan Rusya’ya: 14 milyarı al bize modern bir ordu kur.

İran ve Rusya Yemen’e birlikte saldıracak.

İran dini lideri Hamaney’in danışmanı Ali Ekber Velayeti, Rusya’nın desteğiyle Yemen’e müdahale edeceklerini duyurdu. İki ülkenin hedefinde Lübnan da var.
‘RUSYA İRAN ARASINDA GÖRÜLMEMİŞ İŞ BİRLİĞİ’
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti Rusya ile işbirliğine devam edeceklerini ve Yemen’de de Rusya desteği ile müdahale edeceklerini söyledi. El-Arabiya haber sitesinin haberine göre İran radyo ve televizyonuna bağlı İranlı Gazeteciler Kulübü Ajansına açıklama yapan Velayeti ”İran ve Rusya arasında daha önce görülmemiş bir işbirliği var. Bu işbirliği sadece Suriye ile sınırlı kalmayacak, Irak, Lübnan ve Yemen’de de sürecek” ifadelerini kullandı.
Velayeti, Rusya’nın Esed’in düşmemesi için yaptığı hava saldırılarını da savundu. Velayeti ay başında Moskova’ya gerçekleştirdiği ziyaret esnasında gazetecilerin ”İran, Rusya, Suriye ve Hizbullah arasında bir ittifak oluşturulmasının mümkün olup olmadığı” yönündeki sorusunu, ”Elbette, ideal olan bu. İran bölgesel meselelerde Rusya’yla stratejik bir işbirliği yürütüyor. Böyle bir ittifak oluşturulması için gereken ön koşullar hazırlanmış durumda” diyerek cevaplamıştı. (…)
İran ve Rusya’nın bir sonraki hedefi için savaş aslında çoktan başladı.

Suudi Arabistan’ın, Lübnan ordusu ve emniyet teşkilatına yapmayı planladığı 4 milyar dolarlık yardımdan vazgeçtiği bildirildi.Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’da yer alan habere göre, Suudi Arabistan, Lübnan ordusuna Fransa aracılığıyla yapacağı 3 milyar dolar, emniyet teşkilatına yapacağı 1 milyar dolarlık yardım kararından, ‘Lübnan’ın iki ülke arasındaki kardeşçe ilişkilere uymayan tutumu’ sebebiyle vazgeçti.Haberde Riyad yönetiminin, çıkarlarına uygun bir biçimde Lübnan ile ilişkilerini gözden geçirdiği, iki ülke arasında uyum sorunu sebebiyle söz konusu kararın alındığı aktarıldı.Suudi Arabistan’ın durumun bu noktaya ulaşmaması için elinden geleni yaptığı kaydedilen haberde, ülkenin her zaman Lübnan halkının yanında olacağı vurgulandı.Suriye’de 300 binden fazla sivilin ölümü ve milyonlarca kişinin yerinden edilmesinde rejim güçleriyle aynı safta yer alan Hizbullah, silahlı bir güç olarak Lübnan ordusunun alanını daraltıyor. İran’ın desteklediği Hizbullah, aynı zamanda Lübnan ordusundaki karar mekanizmalarında da etkin rol oynuyor.