Müslümanlar cihatçı, peki bunlar ne?

Senelerdir savaş bölgelerinde mazlum Müslüman halklara yardıma gidenlere (mesela Bosna) cihatçı yaftası yapıştırarak karalamaya çalışan Batıya sormak gerek. Peki bunlar ne?

Bu arada İran’da Batılı dostlarından geri kalmaz ve daha iğrenç birşey yaparak 30-40 yıldır yaşadıkları sefaletten kurtulabilmek için her şeyi yapmaya hazır Afgan sığınmacıları silahlandırarak Yemen’e savaşmaya gönderir. Hem de üzerlerinde hiçbir tanıtıcı belge olmadan. Böylece kayıplarını gizleyebilecektir. Ölen kayıt altında olmayan Afganları gizlemeyi başarırlar belki ama birbiri ardına ölen İran ordusunun generallerini gizlemek pek mümkün değildir.
Hatırlarsınız, BM barış gücünde görevli olarak Afganistan’da bulunan korkak Alman askerleri de hedef olmamak için kollarında bulunan ve ait oldukları ülkeyi tanımlayan işaret kısmına Türk bayrağı takmışlardı bir süre önce ve Türkiye’nin çok sert protestosuyla karşılaşmışlardı.

Birde halkın tepkisinden korktuğu için ölüsünü saklayanlar var.

Çevremizde oluşan bu kadar savaş ve çatışmadan yüzünün akıyla çıkabilecek tek ülke Türkiye olacaktır. Neden derseniz, içeride ve dışarıda çatışmaların her safhasına kendi ordusuyla, kendi polisiyle, kendi üniformasıyla direk dalabilecek ve Rusya’nın savaş uçağını düşürmeye cesaret edebilecek, şehidini saklamayan tek  ülke olduğu için. Başka söze gerek var mı?