Almanya ile tank bölükleri kuran Hollanda’ya bak sen…

Madem Hollanda Pandora’nın kapağını açmış bizde bıraktıkları yerden devam edelim.

Hollanda’daki temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, biyolojik ailesinden alınarak Hollandalı lezbiyen bir çifte verilen dokuz yaşındaki Yunus’un son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.Lahey’deki Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki ikili görüşmelerinin ardından Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Hollanda-Türkiye arasında krize neden olan koruyucu aile konusunun iki ülke bakanlıkları arasında yapılacak anlaşmalarla çözülebileceğini dile getirdi. Ancak Hollanda Başbakanı, bu konunun bakanlıklar arasında konuşulmasına karşı olduğunu açıkladı.Rutte, ‘Bu Hollanda’nın meselesi’ dedi.
Peki, Hollanda, Türk aileler çocuklarının haklarını gerçekten ihlâl ettiği için mi, alıyordu bu çocukları? Öyleyse, söyleyecek fazla söz yoktu? Belki tek tük örnek olsaydı bu kadar dikkat çekmeyecekti ama gittikçe artan olaylar insanın içine kurt düşürüyordu. Bu kadar çok mu kötü Türk aile vardı? Ya da soruyu şöyle soralım, hep mi Türk aileler kötüydü? Twitterdan çok sayıda aile yazdı bana. Sudan ve haksız sebeplerle Hollanda’nın Türk çocuklarına el koyduğunu haykırıyorlardı. Haberlerde, kendisiyle röportaj yapılmış aileler de aynı şeyi söylüyordu. Çocukların alınış sebeplerinden bazıları şöyleydi; Çocuğu kucakta taşıma (Bir ailenin üç kızı bu sebepten elinden alınmış çünkü Türkler kucağa çocuk alır, Hollandalılar almaz deniyor), kaşıntıdan sebep çocuğunu doktora götüren bir annenin böcek halüsünasyonu gördüğü iddiası (sonuçta evde cam tozu çıkmış ve çocuğun alerjisi tespit edilmiş ama çocuk anneye geri verilmiyor), komşu şikâyetleri (çocuğuna kızdı diye, şikâyet eden bir komşunun ihbarı üzerine), boşanma…
Türkiyeli ailelerden alınan kaç çocuk var?Şu anda elimizde istatistiki bir bilgi yok çünkü Gençlik Daireleri uygulamalarını gizli yürütüyorlar. Genel sayı biliniyor, 2012 yılında 30 bin çocuğun alındığını açıklıyorlar, bu çocukların kaçının Türkiyeli, Müslüman olduğuna dair bir bilgi ve belge vermiyorlar. Çağrı merkezine ailelerin müracaat etmeye başlamalarıyla o sayıları öğreneceğiz.Bu çocuklar, kültürel kopuş yaşıyor mu?8 yaşında çocuğu alıyorlar 16 yaşına kadar yanında durduğu ailenin değerlerini sahiplenmemesi mümkün mü? Anne-baba yok ortalıkta. Birçok Türkiyeli çocuğumuzun boynunda Haç asılı.Türkiyelilerin çocuklarını Hıristiyanlaştırma politikası mı söz konusu?Sadece Türkiyeli çocuklarına yönelik bir uygulama değil. Farklı milletlere de aynı uygulamalar yapılıyor ama farklı milletler de olsa çoğu aynı kültürden geliyor. Türkiye’de biz mesela bir Hristiyan ailenin 5 aylık çocuğunu alıp bir Müslüman aileye versek, bu çocuk 10-15 yaşına kadar Müslüman olmaz mı? Yurt dışındaki çocuklarımız için maalesef böyle bir durum söz konusu.

Son olarak Hollanda’nın askeri alanda ne yaptığına bir bakalım.

Hollanda mekanize tugayı Alman panzer birliğine entegre olacakmış.
Türk ve Müslüman çocuklarını Hollanda’nın sapık Homeseksüel ve Lezbiyenlerine entegre etmeye çalışan soykırımcı Hollanda’nın, diğer bir soykırımcı olan Alman Nazilerinin meşhur Panzer tank birlikleri ile entegrasyonu bizi şaşırtmadı. Entegrasyonlarını kutlarız ama yaşlı Avrupa saadet getirmeyeceği de aşikardır. Bu bağlamda aşağıdaki haber daha bir anlam kazanmaktadır.