Suriye…Viyana konferansı ertesi. Tektonik kaymalar, bilek güreşleri…

Viyana’da Türkiye, Suudi Arabistan, Rusya ve ABD arasında Suriye toplantısı toplantısı devam ederken…

24 Ekim 2015

25 Ekim 2015

IŞİD, İsrail’e yönelik İbranice bir tehdit videosu yayınladı. Videoda akıcı bir şekilde İbranice konuştuğu gözlenen militan, ‘Filistin’de tek bir Yahudi kalmayacak’ tehdidinde bulundu. ‘Sınırları parçalamak ve Yahudileri öldürmek’ başlığıyla yayınlanan videoda konuşan militan, ‘Gerçek savaş daha başlamadı. Şimdiye kadar olanlar, gelecekte olacakların yanında çocuk oyunu gibi kalacak’ ifadelerini kullandı. Militan ayrıca 1916 Skyes-Picot Anlaşması ile yaratılan sınırları parçalayacaklarını iddia etti.
23 Ekim 2015
ÖNEMLİ BİR HABER. İKİ MESAJ İÇERİYOR. IŞID UZUNCE BİR SÜREDİR KENDİSİNE YÖNELTİLEN  ‘İSLAMCI OLDUĞU İDDİASINDA Kİ BİR ÖRGÜTÜN NEDEN İSRAİL’İ HEDEF ALMADIĞI’ SORUSUNA YÖNELİK BİR PROPAGANDA ÇALIŞMASI YAPARKEN, 1916 SKYES-PICOT ANTLAŞMASI İLE BELİRLENEN I. DÜNYA SAVAŞI SINIRLARININ DEĞİŞECEĞİNE VURGU YAPIYOR.

BURADA İSRAİL TOPU IŞID’DAN DEVRALIYOR VE ONUN BIRAKTIĞI YERDEN PROPAGANDAYI DEVRALARAK IŞID İLE OLAN DÜŞMANLIKLARINA VURGU YAPIYOR. AMA ASIL SORU ŞU. İSRAİL NEDEN IŞID’I BUGÜNE KADAR TERÖRİST İLAN ETMEMİŞTİ?
25 Ekim 2015

ABD’DAN KORKUTAN IŞID AÇIKLAMASIABD öncülüğündeki koalisyon sözcüsü Albay Steve Warren, Irak’taki radikal örgütü (terör örgütü DAEŞ) yok etmenin 3 ila 5 yıl süreceğini belirtti. ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ’e karşı Suriye ve Irak’ta yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğinde düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki radikal örgütü (DAEŞ) yok etmenin 3 ila 5 yıl süreceğini ifade etti.
25 Ekim 2015
BU NOKTADA ABD TOPU İSRAİL’DEN DEVRALIYOR VE BENİM DÜZENİM KURULANA KADAR IŞID ORADA KALACAK DİYOR.
BUNUN SAĞLAMASINI DA AŞAĞIDA Kİ HABER YAPIYOR. ZORDA KALAN YAVRUSUNUN İMDADINA YETİŞEN ABD.

25 Ekim 2015
YAPTIĞI ‘RUS AYISI’ GİRİŞİNDEN SONRASURİYE’DESON VİRAJA GİRİLİRKEN RUS DIŞİŞLERİ DEVREYE GİREREK DİPLOMATİK HAMLELERLE İYİ POLİSLİK YAPMAYA BAŞLAR.

25 Ekim 2015
BU ARADA PARTNER ABD’DE BOŞ DURMAZ. BİR SÜREDİR ÜLKE İÇİNDE MEYDANA GELEN OLAYLARLA SOPA GÖSTERDİĞİ SUUDİ ARABİSTAN’I MARKAJA ALIR.

24 Ekim 2015

25 Ekim 2015
BAŞLARINDA KALAN TEK DERT TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR. 22 EKİM 2015, YANİ VİYANA TOPLANTISINDAN 2 GÜN ÖNCE BİR EKONOMİK UYARI DAHA VERİLİR.

AMA VİYANA TOPLANTILARI DEVAM EDERKEN TÜRKİYE MESAJLARI ALMADIĞINI BEYAN ETMEKTEDİR.

Suriye krizine çözüm bulma çabalarının hız kazandığı ortamda, terör örgütü PKK’nın Suriyekolu olan PYD ateşle oynadı. Türkiye’nin ‘kırmızı çizgi’ olarak tanımladığı bölgede, Fırat Nehri’nin batısına geçmeye çalışan PYD militanları karşısında Türk Silahlı Kuvvetleri’ni buldu. PYD’li silahlı güçlerin bulunduğu iki bot, Fırat Nehri’ni geçmeye çalışırken, Türk Hava Kuvvetleri tarafından tespit edildi. Botun silahlı olduğu ve Cerablus’a doğru sızma aşamasında olduğu belirlenince operasyon düğmesine basıldı. Havadan yapılan bombalamayla iki bottaki PYD militanları öldürüldü. Terör örgütü, Türkiye ile oyun oynanmayacağını böylece bir kez daha anlamış oldu.(…)Türkiye’nin açık mesajlarına rağmen PYD’nin Fırat’ın batısına botla militan göndermeye çalışmasının iki nedeni olduğuna dikkat çekildi.1- PYD militanları istihbari faaliyet için karşıya sızmaya çalıştı.2- Türkiye’nin istihbarat ve havadan gözlem gücü test edildi.Kısa süre önce Türk hava sahasına giren Rus yapımı bir insansız hava aracı vurularak düşürülmüştü. Bu İHA’nın kime ait olduğu belirlenemezken, istihbarat kaynakları bunun PYD tarafından kullanıldığına dair Ankara’ya bilgiler ulaştırmıştı.
25 Ekim 2015
İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ…