Rusya mesajı alır… Peki Rusya’ya mesaj veren kim?

13 Ekim 2015 Salı 14:05

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin Rusya’nın öncelikli ortağı ve iyi dostlarından birisi olduğunu söyledi.
Moskova’da düzenlenen yatırım konferansında konuşan Putin, ‘Türkiye, öncelikli ortağımız ve iyi dostlarımızdan birisi. Uzun yıllardır Türkiye ile iyi ilişkilerimiz mevcut. Türkiye bizim en büyük ticari ve ekonomik ortaklarımızdan birisi. Son yıllarda milyarlarla ölçülen inşaat sektörüne bakmamız yeterli. Son yıllarda Türk firmaları Rusya piyasasında 12 milyar dolarlık iş yaptı’ dedi.
Putin, Türkiye ile Rusya arasında enerji ve tarım alanlarında da önemli işbirliği bulunduğunu hatırlattı.
‘Türkiye ile terörle mücadelede nasıl bir ilişki kuracağımızı anlamamız lazım’ diyen Putin, ‘Türkiye’nin bu konuda, terörle mücadele ve Kürt faktörüyle bağlantılı endişeleri var. Biz, Türkiye’nin bu endişelerini anlıyoruz ve ortak çalışma esnasında dikkate almaya hazırız.Şu an askeri düzeylerde temas halindeyiz’ diye konuştu.
İlgili haberlerimizin linkleri:

Putin açıktan ne istiyorsunuz diye sorar? Hemen ardından Temmuz ayında düşen Malezya havayolları uçağının Rus füzesiyle düşürüldüğü keşfedilir. Çok ilginç zamanlama…

Ukrayna’da düşen uçakla ilgili flaş açıklama!13.Ekim.2015
Hollanda, Malezya Havayollarına ait MH17 uçuş numaralı uçağın, yerden havaya atılan bir füze ile vurulduğu açıkladı. İç savaşın yaşandığı Ukrayna semalarında iken düşürülen uçaktaki 298 yolcunun büyük çoğunluğu Hollanda vatandaşıydı.
Hollandalı uzmanlar önce uçağın tüm parçaları topladı ve birleştirdi. Uçağın kara kutuları analiz edildi. Balistik incelemeler, füze ile vurulmayı doğruladı. Hazırlana rapora göre, füzenin imalatçısı Rus şirket Almaz-Antey ile irtibata geçen uzmanlar, uçağın BUK olarak adlandırılan ve yerden havaya atılan bir füze ile vurulduğunu kesinleştirdi. Böylece uçağın füze ile düşmesi kesinleşmiş oldu. Uçağın kimin tarafından düşürüldüğü ise hala tartışma konusu. Bu konuda Ukrayna’da Kiev yönetimi ile ayrılıkçı güçler birbirlerini suçluyor.
2014 Temmuz ayında büyük kısmı Hollanda vatandaşı olan 298 kişinin öldüğü uçağın Ukrayna’daki Rusya yanlısı militanlar tarafından vurulduğu iddia edilmişti.Ayrılıkçı militanlar ise iddiaları reddediyor ve Ukrayna ordusunun açtığı ateş sonucunda yolcu uçağının düşürülmüş olabileceğini savunuyor.