ABD – Rus kardeşliği. Suriye’yi kardeşine bırakan ABD’den Çin’e taciz.

Sitemizi takip edenler son 2 haftadır ABD ve Rusya’nın oynadığı danışıklı dövüşü yazdığımızı hatırlayacaklardır. Rusya’nın bölgeye inmesi ile rahatlayan ABD şimdi asıl hedefine doğru yola çıkmış gözüküyor. Hem de bir dakika bile kaybetmeden. Ortadoğu’dan çekilen ABD yeni düşmanı Çin Halk Cumhuriyetini çevrelemeye gidiyor.

Çin’den ABD’ye uyarı
Çin yönetimi, ABD’yi Güney Çin Denizi’nde sorun çıkarmama konusunda uyarılarını tekrarladı.
Şinhua ajansının haberine göre, Başkent Pekin’de düzenlenen bir seminere katılan Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, bir gazetecinin ‘ABD’nin Güney Çin Denizi’nde, Çin’e ait adalara 12 deniz mili uzaklığındaki mesafeye savaş gemisi gönderme niyetinde olduğuna’ ilişkin sorusunu yanıtladı.
Konuyu araştırdıklarını, bunun doğru olması durumunda ABD’nin eyleme geçmeden önce iki kez düşünmesini isteyen Vank Yi, ABD’ye düşüncesiz bir harekette bulunmama çağrısı yaptı.
(…)Çin, Güney Çin Denizi’nin büyük bir bölümü üzerinde hak iddia ederken, toprak iddialarını güçlendirmek için denizde yapay adacıklar oluşturmakla suçlanıyor.
27 Ekim 2015

RUSYA FRANSA VE ABD’NİN KENDİLERİNE KARŞI PSİKOLOJİK SAVAŞTA ÇITAYI İYİCE YÜKSELTTİĞİNDEN YAKINIR.

ABD ve Fransa’da Rus denizaltılarının deniz dibindeki kabloları keseceği, Rusya’nın Suriye’de yanlış hedefleri vurduğu ve sivilleri öldürdüğüne ilişkin iddialar yer aldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD ve Fransa’dan gelen açıklamalara tepki gösterdi.Zaharova, ‘Rusya’nın Suriye’de yanlış hedefleri vurduğunu öne süren Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves le Drian’dan IŞİD militanlarının konumlarını bildirmesi için talepte bulunduk. Ancak talebimize bir yanıt vermediler’ dedi. Zaharova, Rusya’ya yönelik dezenformasyon kampanyasında çıtanın oldukça yükseğe çıkarıldığını vurguladı.
http://tr.sputniknews.com/rusya/20151027/1018613214/rusya-abd-fransa-zaharova.html#ixzz3plOPpybUAYNI RUS HABER AJANSININ BUGÜN TÜRKİYE İLE İLGİLİ GEÇTİĞİ PSİKOLOJİK SAVAŞ KOKAN HABERLER…27 Ekim 2015

EN AĞIRINDAN PSİKOLOJİK SAVAŞ KOKULU, TÜRKİYE’NİN SURİYE’DE DİRENCİNİ KIRMAYA ÇALIŞAN HABERLER VE BİR GECE ÖNCE ALDIKLARI CEVAP;

RUSLARIN HIZLI ALGILAMA YETENEĞİ TAKDİRE ŞAYAN. BİRDE İNADI BIRAKABİLSELER. BUGÜN ÇIKAN BİR BAŞKA HABER BÖLGEDE TEK KARDEŞLİĞİN ABD-RUS KARDEŞLİĞİ OLMADIĞININ ADETA KANITI.

BÖLGEDE BİLİNMEYEN BİRÇOK OPERASYON YAPILIYOR
Yarar, bu operasyonların hedeflerinin hem IŞİD hem de PKK olduğunu belirterek, “Cephanelik neredeyse oraya operasyon yapılıyor” dedi. Yarar,dün sabaha karşı basılan IŞİD’in hücre evinin de bölgede PKK’nin hakimiyetindeki bir yerde olduğunu iddia etti.Önümüzdeki günlerde daha çok operasyonlar olacağını belirten Yarar, bölgede çok fazla operasyon yapıldığını ançak kamuoyunun bunların çok azından haberdar olduğunu söyledi.