Hani gidiyordunuz?

Aylar süren tartışmaların ardından Almanya, DEAŞ’a karşı mücadelede koalisyon güçlerine desteğini İncirlik Üssü’nden vermeye devam edecek.58 milyon euroluk bütçe serbestAlmanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Gerd Hoofe’den alınan bilgiye göre, bakanlık İncirlik’teki Alman birliklerine yönelik planlanan yatırımlar için 58 milyon euroluk bütçeyi serbest bıraktı. Spiegel-Online’ın haberine göre, İncirlik Üssü’nde yaklaşık 26 milyon euroya Alman ordusunun keşif uçakları Tornadolar için özel bir uçuş pisti ve askerlerin kalacağı barınaklar inşa edilmesi planlanıyor. 30 milyon euro’ya ise operasyonlarda kullanılacak modern geçici karargâhların yaptırılmasının öngörüldüğüne yer veriliyor.Askeri kaynaklara göre, İncirlik Üssü’nde Alman birlikleri için yatırımlara acil ihtiyaç bulunuyor. Alman ordusunun İncirlik’teki misyonu başladığından bu yana uçakların ABD’ye ait pistlerde konuşlandırıldığı, askerlerin geçici yerlerde konakladığı ve keşif uçuşlarında müttefiklerden teknik destek almaya ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.DAEŞ’le mücadele içinHaberde, Almanya’nın İncirlik Üssü’nde yapacağı yatırımların IŞİD’e karşı mücadelede Alman ordusunun İncirlik Üssü’nü kullanmaya devam edeceği anlamına geldiğine de dikkat çekildi.Yatırım kararının yaz ayları başlarında alındığı ancak Alman vekillerin İncirlik ziyaretlerine izin çıkmaması üzerine başlayan gerginlik nedeniyle planın devreye sokulmadığı belirtildi.

Daha dün yine geri çevirdik kapıdan ama nafile. Fırat Kalkanı operasyonu ile görüldüki Almanya’nın gece uçuş kabiliyeti bile olmayan dandik uçaklarına burada ihtiyaç yok. Uçak bakım personeli bahanesiyle bölgeye dolacak istihbaratçılarına ise hiç ihtiyaç yok.

O kadar geri çevirdik ama bize olan kara sevdaları bitmiyor, ne yapsak gitmiyorlar. Hem de defalarca gideriz diye tehdit etmelerine rağmen.
Öyleyse neymiş Hans? Türkiye artık boş tehditler yapılacak bir ülke değilmiş.
Keşke gitseniz…