Hayat boşluk kabul etmez…

screenshot_21

Sırbistan Ortodoks kilisesi baş piskoposu patrik Ereni, İran İslami Kültür ve İlişkiler Kurumu direktörü Ebuzer İbrahimi Turkman ile gerçekleştirdiği görüşmede önemli açıklamalarda bulundu. Patrik Ereni, Sırbistan ile İran arasında dinler arası diyalogun kurulmasının gerekliliği ve önemi üzerinde durdu. Batı’nın Doğu’yu tanımak için meraklı ve hevesli olduğunu söyleyen patrik Ereni, İran ile geliştirilecek olan dinler arası diyalog çalışmalarının bu yönde oldukça faydalı olacağını belirtti.

“İRAN, DİNLER ARASI DİYALOGUN ÖNCÜSÜDÜR”                                                                                                                                                         İranlı İbrahimi Turkman, İran’ın dinler arası diyalogun yürütülmesinde öncü olduğunu söyledi. Uluslararası kitap fuarı için İran başbakanı yardımcısı ile Belgrad’da bulunan Turkman, farklı inançtan insanların İran’da bu inançlarını rahatça yaşabileceğini ifade etti.                                                                                                                                                                                                                http://www.timeturk.com


İran dinler arası diyalogun öncüsüymüş. İnşallah dinler arası “hoşgörünün” de öncüsü olur. Malumunuz olduğu üzere, 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra bölgemizde bu konuda bir boşluk oluştu . Hayat boşluk kabul etmez. İran Osmanlıdan beri bölgemizde bulduğu her boşluğu doldurur.


Not: Aşağıdaki analizimizi yukarıdaki haberi görmeden önce yazmıştık. İyi bir devam analizi oldu…

screenshot_22 

Bu bağlamda eski bir analizimizi daha hatırlatalım. İran’la flört eden sadece Ortodokslar değil.

cc8ea1_b50b06fe8a454dd8b58599f05248cc10

Vatikan Papalık Konseyi Başkanı Kardinal Peter Turkson, İran’ın Kum şehrinde, 09.02.2016

screenshot_23