Savunma bakanı kuduz köpek olunca…

Pentagon, ‘tüm bombaların anası’ olarak tanınan GBU-43/B bombasını ülkenin doğusundaki Nangarhar bölgesinde, geniş bir IŞİD’li gruba karşı kullandığını duyurdu.

‘IŞİD’İN SAKLANDIĞI MAĞARALAR VURULDU’

Pentagon, bombanın IŞİD’in saklanmak için kullandığı bir dizi mağarayı imha etmek için kullanıldığını belirtti. Açıklamada, “Afganistan’daki ABD güçleri, yerel saatle 19.32’de Nangarhar bölgesinin Aşin mevkiinde IŞİD’in bir dizi tüneline karşı müdahalede bulundu” denildi. (…)

TRUMP, ‘SALDIRI EMRİNİ BEN VERDİM’ DEMEDİ

Öte yandan, ABD Başkanı Trump, bir gazetecinin, saldırı onayını kendisinin mi verdiği sorusuna net cevap vermekten kaçındı.  Trump, ‘herkes ne olduğunu biliyor’ dedi. Başarılı sonuçtan dolayı ordu ile oldukça gurur duyduğunu belirten Trump, “Onlara tam yetki verdik. Son zamanlarda bu kadar başarılı olmalarının sebebi bu” diye konuştu.

İLK KEZ MUHAREBEDE KULLANILIYOR

2003 yılında hizmete sokulan GBU-43/B konvansyonel olmayan bomba, üretildiği zaman dünyanın en güçlü nükleer olmayan silah olarak tasarlanmıştı. İlk kez bir muharebede kullanılan bomba, MC-130 jetinden atıldı.

https://tr.sputniknews.com/asya/201704131028059315-pentagon-afganistan-bomba/

Kuduz köpek lakaplı ABD Savunma Bakanı lakabını haketmek için elinden geleni yapıyor. Bu bombayla:

“Biz deliyiz, herşeyi yaparız, bizden korkun” mesajı verilerek dünya ülkeleri üzerinde psikolojik baskı kurulmaya çalışılıyor. Ama mızrak çuvala sığmıyor ve  Afganistan’da aldıkları yenilgi ve saplandıkları batağı saklama çabası son günlerde bu ülkede aldıkları darbeleri saklamaya yetmiyor. Sitemizi takip edenler ABD’nin Afganistan’da çok fena bir yenilgi ve çıkmaz içinde olduğu analizlerimizi hatırlayacaklardır.

Yenildikçe kuduruyorlar ve daha güçlü silahlarla kuduz köpekler gibi İslam coğrafyasına radyasyonu hariç nükleerden pek bir farkı olmayan silahlarla saldırıyorlar. 

Ve aslında böylelikle çaresizliklerini beyan ediyorlar.  Ve kendilerine bütün dünyadan yönelen nefreti Türkiye’ye çevirmeye çalışıyorlar.

Birbirini tutmayan haber içerikleri ve başlıklarla daha da komik ve zavallı duruma düşüyorlar.

Bağımsız, kar amacı olmayan “Arab Center-Arap Merkezi” adlı kuruluş tarafından 12 Arap ülkesinde yapılan araştırmanın sonuçları Washington’da kamuoyuyla paylaşıldı. (…) Buna göre araştırmaya katılanların yüzde 38’i Türkiye’yi Arap bölgesinin istikrarına tehdit olarak görüyor. Araştırmaya göre, Türkiye’yle birlikte Arap ülkelerine tehdit oluşturan ülkeler listesinde Çin, Fransa, Rusya, İran, Amerika ve İsrail yer aldı.  İsrail yüzde 89 ile Arap bölgesinin istikrarına en fazla tehdit olarak görülen ülke.

Listede Türkiye yüzde 38 ile Arap bölgesinin istikrarına yönelik en az tehdit oluşturan ülke oldu.

Listeye göre Araplar’ın yüzde 39’u Çin’i, yüzde 59’u Fransa’yı, yüzde 69’u Rusya’yı, yüzde 73’ü İran’ı, yüzde 82’si Amerika’yı Arap bölgesinin istikrarına tehdit olarak görüyor.

Araştırmada Türkiye’nin Arap bölgesine yönelik politikasını olumsuz bulanların oranı, yüzde 34 oldu.

Bu oran Amerika içinse yüzde 75. (…)

http://www.amerikaninsesi.com/a/ortadogu-halkinin-yuzde-38-i-turkiye-yi-tehdit-olarak-goruyor/3807539.html