Kuzey Kore nükleer depremi Doları bitirir mi?

Çok uzunca bir süredir Kuzey Kore Batı medyası tarafından şeytanlaştırılma propagandasına maruz bırakılmaktayız. Oysa Kuzey Kore bir süredir Güney Kore ile barışmak için elinden geleni yapmaktaydı. Ama 2011 yılından beri görüşmeleri yürüten Kuzey Kore ekibinin başında bulunan ve Kuzey Kore Başkanı Kim Jong-un’un ‘en yakın yoldaşı’ olarak tanımlanan İşçi Partisi Sekreteri 73 yaşındaki Kim Yang-gon, hemen hemen hiç trafiğin olmadığı Kuzey Kore’de 2016 yılının Ocak ayında trafik kazasına kurban gitmişti.

2_2

Kana susamış diktatör portresi çizilen Kim’e barış yapmak isterken birileri ‘hayır barış yapma’ demek için mi Kim Yang-gon’u trafik kazasına kurban ettiler bilinmez ama bu kazadan sadece 4 gün sonra Kuzey Kore’nin yaptığı Hidrojen bombası denemesi, kendisine ‘barış yapma’ diyenlere bir mesaj niteliği taşıyor olabilir.

3_1

Bu olaydan 2 ay sonra ise Kuzey Kore’ye ait bir denizaltı sırra kadem basmıştı.

3a

Bugün atılan manşetlere bakıp geçmişi unutunca sadece savaş çığlıkları atanların tuzağına düşüyor insanlık. Kuzey Kore nükleer bomba ve balistik füze denemeleri yapsa da yapmasa da şeytanilerin dergisi The Economist, Trump’ın başkan seçilmesi durumunda neler olacağını “tahmin etmiş” ve biz de bu analizi daha önce konu etmiştik. 

4_1

“Radyasyon yemiş bir ıstakoz ve o ıstakozu elinde tutan K.Kore devlet başkanı Kim ve arkasında nükleer olduğunu düşündüğümüz fırlatılmış balistik bir füze. Bu füzeyi fırlatanın kim olduğu belli değil. Ama elinde nükleer ıstakozu tutanın Kuzey Kore lideri olduğuna bakarsak sanki füzeyi yiyen K. Kore gibi gözüküyor.” (Başkanlığı devraldığı gün 70 yaşından 7 ay 7 gün almış olacak, 10 Kasım 2016, Yeni Söz)

Pasifik cephesinin ABD için stratejik önemi malumunuz. Yine yukarıda alıntıladığımız “The Economist” dergisinin foto-analizine bakarsanız Trump’ın bir diğer önceliği Çin’in ekonomisini bitirmek olacaktır. Resimde Çin fabrikaları kapanmış ve satışa çıkarılmış gözükmektedir. Dolayısıyla Çin’e direk savaş açacak gücü kendisinde göremeyen ABD bölgede Kuzey Kore üzerinden oyun kurmaktadır. Onun için Güney Kore ile barış yapmış bir Kuzey Kore hiçbir şekilde ABD’nin işine gelmeyecektir. Bu yüzden durmadan Kuzey Kore liderinin psikolojisi üzerine oynamakta, dengesini bozmaya çalışmaktadır.

5_2

Bu savaşta ABD’ye en büyük askeri ve psikolojik desteği ise bölgede en büyük donanmaya sahip olan Japonya vermektedir. Kuzey Kore sayesinde ABD, II. Dünya savaşında yokettiği eski düşmanı Japonya’yı da hizada tutmaktadır.

6_1

7_1

Bir diğer destek ise Pasifikte Anglosakson hâkimiyeti kurmak isteyenler kulübünün diğer üyesi Avustralya’dan gelmektedir.

8_1

9

10

Çin ise durumun farkındadır ve bir yandan bölgeye gelen ABD donanmasına gerekli mesajları verirken;

11_1

Diğer yandan da ihtiyatı elden bırakmamaktadır:

12_1

Buraya kadar anlatmaya çalıştığımız işin görünen jeopolitik kısmı idi. Bu konunun birde gözükmeyen bölümü olduğunu düşünüyoruz. Asıl anlatmak istediğimiz işte buzdağının bu görünmeyen kısmı:

Kuzey Kore’nin yaptığı her nükleer deneme depreme etkisi yaparken sonrasında ise  dünyada bir deprem fırtınası yaşanmaktadır.

13

Özellikle Kore yarımadasının bulunduğu bölge “Pasifik ateş çemberi” denilen bölge üzerindedir.

14

Son birkaç senede meydana gelen ardı arkası kesilmeyen depremleri incelediğinizde işin devasa boyutları ortaya çıkacaktır. Ama daha da önemlisi dünyada son dönemde bitmek bilmeyen bir depremler uyarısı yapılmaktadır ve bu konuda bazı medya organları çok tuhaf bir dil kullanmaktadır.

14a

Daha önce yazılarımızda defaatle bahsettiğimiz gibi ABD ekonomik çöküşüne bir formül aramaktadır. Her ne kadar bugün sahte datalarla günü kurtarabilse de şu anda ABD’nin durumu 1990’ların SSCB’sine (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) benzemektedir. Çökemeyecek kadar büyük olduğu düşünülse de bu gerçek değildir.  ABD’nin tek gücü dünyayı kullanmak zorunda bıraktığı ABD Dolarıdır ve bu para biriminin tahtı da sallanmaktadır. Bu konuyu “Shemitah teorisi ve sihirli numara 7” başlıklı yazımızda detaylı olarak incelemiş ve “The Economist” dergisinin yaklaşık 30 yıl önce 2018 yılında yeni dünya para birimini işaret eden sayısını göstermiş ve şöyle demiştik:

“Derginin kapağında “Yeni dünya para birimine hazır olun” başlığı altında bir anka (phoenix) kuşunun ayakları altında yanan dünya para birimleri bulunmakta, kuşun boynunda ise altın renginde ve üzerinde 2018 tarihi olan yeni bir para birimi asılı durmaktadır. Bu bağlamda dünya yönetici elitinin yeni para birimine geçiş tarihini bundan 28 yıl öncesinden planladığını söylemek abartı olmayacaktır. Tabii bunu başarmak için önce bir kaos çıkması, dünya para birimlerine olan güvenin bitmesi gerekmektedir. “

15

SSCB’nin gerçekte planlı bir küçülme hamlesi olan çöküşü, son başkanı Gorbachev tarafından yapılan bir dizi demokratikleşme hamlesi ile başlamış, ardından başarısız  bir darbe denemesi ile tamamlanmıştı. ABD’nin ise tüm dünyanın kullandığı para birimi olan Dolar yüzünden bu tür basit bir çökme/küçülme şansı yoktur ve dünyaya sürdüğü her bir doların karşılığını vermek zorundadır.

Ama;

Uluslararası ticaretle uğraşanların çok iyi bildiği bir kavram vardır. Anlaşmayı yerine getirmenizi engelleyecek “Act of God” (Tanrının işi) ya da Force Majeure (Mücbir sebep) durumlar vardır. İşte böyle bir durumu oluşturabilecek Kore savaşı, orada patlayacak nükleer bombalar, o nükleer bombaların kıracağı “Pasifik Ateş Çemberi” fay hattı üzerinde yeralan ABD’nin de içinde bulunduğu bu ülkelerde meydana gelecek yıkımlar ABD’ye istediği bu mücbir sebepleri oluşturacaktır.

16

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanları, Kore Yarımadası’ndaki sorunu çözmek için bazı tedbirleri önerdi. Olası adımlar arasında Kuzey Kore’nin nükleer güç kulübüne dahil edilmesi de var. AP’nin haberine göre, Beyaz Saray’daki kaynaklar, Trump’a sunulan teklifler arasında Kuzey Kore’ye karşı savaşın başlatılması ve Pyongyang hükümetini devirme planı olduğunu da söyledi.” (15.04.2017)

17

“Pasifik ateş çemberi” fay hatlarının kırılması durumunda ABD’nin ünlü San Andreas fay hattının bundan en çok etkilenecek olan bölge olduğunu söylememize gerek yoktur herhalde. Bu konuda çekilen “San Andreas Fayı” adlı çok ilginç bir filmi yine daha önce “Hac, Shemitah döngüsü ve depremler” başlıklı yazımızda incelemiştik.

Trump’ın başkan seçilmesinin ardından California’da ABD’den ayrılma yanlıları gösteri yapmıştı.

18

“Twitter üzerinden Brexit’e gönderme yapan Californialılar, #CalExit etiketiyle ABD‘den ayrılmayı talep ediyor. Ülke olması durumunda dünyanın en büyük altıncı ekonomisi ünvanını alacak olan California, ABD’nin de en kalabalık eyaleti olmasıyla öne çıkıyor. “ (10.11.2016)

İşte Pasifik Ateş Çemberi fay hattının kırılması durumunda ABD ekonomisinin can damarı ve ülke olması durumunda dünyanın 6. büyük ekonomisi olacak olan California eyaleti bu depremden en çok etkilenecek olan bölgedir.

İşte size ABD Dolarını bitirecek harika bir mücbir sebep.

Bununla birlikte ABD’de Trump için işlerin pek iyi gittiği de söylenemez. Yazımızın başında alıntıladığımız haberle son gelen haberler tam bir kara mizah örneği oluşturmakta ve birileri Trump yönetimini komik durumlara düşürmektedir.

19

Peki küresel şeytanların dergisi “The Economist” in 2017 yılı tahminlerini sıraladığı sayısında ölüm isimli üzerinde atom bombası patlaması olan tarot kartını hatırladınız mı?

20

Son olarak söz California’dan açılmışken Hollywood’a değinmeden bitirmeyelim.

1984 yılında çekilen “Red Dawn” (Kızıl Şafak) filmi ani bir saldırı ile ABD’yi işgal eden  Sovyet birliklerine karşı silahlı direniş organize eden bir grup Amerikan gencini konu etmektedir. O günler de soğuk savaş tüm hızıyla devam etmektedir ve ABD’nin düşmanı SSCB’dir.

21

“Kızıl Şafak” filmi 28 yıl sonra 2012 yılında tekrar çekilir ve ABD yine yabancı bir gücün işgaline uğramıştır.

Kim tarafından dersiniz?

22

Cevabınız “Kuzey Kore” ise yanılmadınız…

http://www.yenisoz.com.tr/kuzey-kore-nukleer-depremi-dolari-bitirir-mi-makale-21346