Cumhuriyet ve avanesinin tekbir aşkı…

Bugün Cumhuriyet gazetesi kafası:

Geçmişteki Cumhuriyet kafası:

            

Tansel ÇÖLAŞAN’la İlgili ŞOK İDDİA? 05.01.2012
Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan’ın Babası İdris Arslan, Danıştay baskını olayıyla ilgili Tansel Çölaşan hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu.
TANSEL ÇÖLAŞAN’A AĞIR SUÇLAMA
İdris Arslan, saldırı olur olmaz kameraların karşısına geçerek, “Saldırgan tekbir getirdi. ‘Allah’ın elçisiyiz, askeriyiz’ diyerek odadan içeri giriyor. Bunlar türban kararından ötürü. Toplumsal mutabakatı bozanlar suçludur. Onlar kendilerini biliyor” diyen dönemin Danıştay Başkanvekili Tansel Çölaşan’a da ağır suçlamalarda bulundu.Saldırının olacağından Çölaşan’ın haberi olduğunu iddia eden Arslan, “Alparslan öyle bir şey söylemediyse Tansel Çölaşan nereden haber aldı? Demek ki bunlar önceden Çölaşan’a ezberletildi. O da koşarak medyaya ‘Alparslan tekbir getirdi’ dedi” ifadelerini kullandı (…)
BİRDEN, ÇÖLAŞAN’I YALANLAMIŞTI
Tansel Çölaşan’ın mütedeyyin insanları ve hükümeti hedef tahtasına oturtan sözleri, yıllar sonra bizzat olayın tanıkları tarafından yalanlanmıştı. Saldırının mağdurlarından Danıştay eski Başkanı Mustafa Birden, tanık sıfatıyla çıktığı mahkemede, “Saldırgan Alparslan Arslan tekbir getirmedi, slogan da atmadı” diyerek Çölaşan’ı açığa düşürmüştü. Birden’in mahkemedeki ifadesi üzerine köşeye sıkışan Çölaşan, kendisini tekzip ederek, “Saldırının tanığı değilim”
Cumhuriyet gazetesini bu yüzyıla getirmenin bir yolunu bilen varsa yardımcı oluversinler. 
Geçen yüzyıldan kendilerini kurtaramıyorlar…
Bu aradan unutmadan bir de olayın gerçeği vardı: