Rusya füze fırlatacakmış! İngiltere olmasın?

New York Times gazetesinin hackerlar tarafından ele geçirilen ‘@NYTvideo’ isimli Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Rusya’nın ABD’ye füze saldırısı gerçekleştireceği iddia edildi.

Eline geçen her fırsatta gerçekte var olmayan ‘Rusya saldırganlığını’ bahane göstererek Avrupa’daki askeri varlığını artıran ABD için ‘elle tutulur bir sebep’ verdi. Gazetenin @NYTvideo hesabından dün paylaşılan bir mesaj, Washington’ın korkularını ‘gerçeğe dönüştürdü.’ Sabah saatlerinde hackerların eline geçtiği düşünülen hesaptan “SON DAKİKA: Vladimir Putin’in Rusya’nın ABD’ye füze saldırısı gerçekleştireceği yönünde bilgi sızdı” ifadeleri paylaşıldı. Mesaj daha sonra sabah 10.00 sularında da silindi. ​Aynı hesaptan daha sonra yapılan açıklamada ise “Bu hesaptan daha önce bizim iznimiz dışında atılan tweetleri sildik. Konuyla ilgili inceleme gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verildi.

https://tr.sputniknews.com/abd/201701231026897407-new-york-times-hack-rusya-abd-fuze-saldirisi/


 
Çok ilginç bir haber. New York Times Rusya’nın ABD’ye füze fırlatacağını söylemiş.
Nükleer füze sistemi ‘Trident’ yürekleri ağza getirdi. Tartışmaları başlatan ise Pazar günü Sunday Times gazetesinde yayınlanan bir haber. Sunday Times, Haziran ayında Florida açıklarında bir nükleer denizaltıdan deneme amaçlı olarak fırlatılan boş bir Trident füzesinin, Afrika’nın batı kıyısındaki hedefi yerine, ABD’ye doğru gittiğini bildirdi. Bu olaydan birkaç hafta sonra ise May’in girişimiyle İngiliz parlamentosunda toplam maliyeti 40 milyar doları bulan ve Trident nükleer füze programının genişletilmesini öngören bir öneri kabul edildi. Sunday Times’ın haberi üzerine, May’in oylama sırasında başarısız füze denemesinden aberdar olup olmadığıyla ilgili tartışmalar başladı. Gazeteler, Pazar günü BBC’deki mülakat sırasında Andrew Marr’ın dört kez bu soruyu yöneltmesine karşın Başbakan’ın yanıt vermekten kaçındığına dikkat çekiyor. Financial Times, oylama sırasında başarısız olan denemeden haberdar olup olmadığını netleştirmesi gerektiği yönündeki baskının giderek arttığını ifade ediyor. İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon’ın “Bu, çok ama çok ciddi bir mesele. Ne olduğunun tam olarak açıklanması gerekiyor” sözlerine yer verildi.

Birileri Haziran ayında gerçekten ABD’ye bir füze fırlatmış ve bu durum yeni ortaya çıkıyor.
İlginç değil mi? Daha da ilginci Haziran ayının ortasında bir olay daha olmuştu ABD’de. Florida eşcinseller kulübüne silahlı saldırı.
Hatırlarsanız İngiltere Başbakanı May geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada “küreselleşmeyi savunmaya kararlı olduğunu” vurgulamıştı. 
Ne dersiniz, birileri Haziran ayında ABD’ye yoğun uyarılarda mı bulunmuştu acaba? Şu analizimizi de buraya eklemiş olalım. Alt alta iyi durdular: