Cumhuriyet’in habercilik anlayışı tam olarak budur….

screenshot_5

http://www.takvim.com.tr


screenshot_6

(…) Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, köpeğe tecavüz edildiğini düşündüklerini söyledi. Erbirliler şunları söyledi:
“Köpeğin asılma şekli tecavüz edildiğini düşündürüyor. Çevrede de peçete parçaları var. Hayvanda yaralar var. Çocuk tecavüzlerinin yaşandığı bir yerde bunu yapanı bulsalar bile kabahatler kanunundan ceza yazacaklar. Biz yine de olayın araştırılması için Orman ve Su İşlerine Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne şikayet dilekçemizi vereceğiz. Manisa Valiliği’ne dilekçe yazacağız. Böyle bir şeyi yapan insanlarla aynı yerde yaşamaktan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz.”

http://www.cumhuriyet.com.tr


Cumhuriyet gazetesinin web sitesinde ana sayfadan vererek tecavüz edildi dediği köpek ile ilgili haberin detayına bakınca “edildiği düşünülen” ibaresi ortaya çıkıveriyor.  O da tamamen yetkisiz birisinin ağzından.  

Sonra devam edip ilk haberde ABD siyaset, iş ve sanat dünyasının karıştığı çocuklara tecavüz olayı olan Pizzagate skandalı haberlerini Cumhuriyet gazetesi nasıl vermiş diye bakıyoruz.

screenshot_7

Evet tam tahmin ettiğiniz gibi. Bir tek haber bile yok. 

Manisa’da gerçekte olup olmadığı belli olmayan bir haberi ana sayfasından veren gazete dünyayı sallayan “pizzagate” skandalı hakkında bir tek haber bile yapmamış. 

O zaman burada şu soruyu sormak hakkımız;

“Bu haberde gerçek köpek kim?”

Bitirmeden Cumhuriyet gazetesinin habercilik anlayışını şöyle bir örnekle anlatalım. İşte bazı kelimeleri silip bazı haberleri görmeyince nasıl sonuçlar ortaya çıkıyor:

screenshot_9

İşte Cumhuriyet gazetesinin habercilik ve gazetecilik anlayışı tam olarak budur…