“Bir iki güne kadar görürüz” demiştik…

25 Kasım 2016 tarihli “Batı, Esad aracılığıyla Türkiye’ye saldırdı…” başlıklı yazımızın son bölümü;

(…) Yani birileri size diyor ki bu işin arkasında Rusya var. Neyse, herkes bu işin arkasında Batının olduğunu biliyor.

Artık bunun cevabını nereden alırlar bilemiyoruz. Şam’da komuta kademesi mi patlar, Afganistan’da ABD kuvvetleri mi havaya uçar bunu bir iki güne kadar görürüz.

Arkanıza yaslanıp buna benzer haberlere dikkat kesilin. En son Suriye uçağımızı düşürdüğünde bütün komuta kademesi Şam’da havaya uçmuştu.

screenshot_19


Ve 29 Kasım 2016 Cumartesi gününün haberi:

screenshot_14

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgide, PYD’nin Tel Temur’daki kampında meydana gelen patlamalarda 5 ABD’li asker ile 2 PKK yöneticisinin öldüğü belirtildi. Patlamada onlarca PYD militanının da öldüğü ve yaralandığı, yaralıların bölgedeki sahra hastanesine nakledildiği iddia edildi. PYD militanlarının kampın bulunduğu bölgenin etrafında, 1 buçuk kilometrelik güvenlik kordonu oluşturduğu kaydedildi. Yerel kaynaklar, kamptaki yakıt depolarında nedeni henüz bilinmeyen bir şekilde yangın çıktığını, art arda şiddetli patlamaların yaşandığını açıklamıştı. Kampta ‘eğitim’ amaçlı ABD ve İngiltere askerlerinin de bulunduğu, olayda ölü ve yaralılar olduğu ifade edilmişti. Terör örgütü PYD, 2013 yılında bölgede ‘askeri eğitim’ amaçlı kamp kurduğunu ve bir yıl önce de ABD askerlerinin eğitim vermek üzere kampa geldiğini duyurmuştu.

http://www.yenisafak.com


Görünen o ki suçlu bulundu ve cezası kesildi.