ABD seçimini yaparken, Türkiye’ye seçim teklifi…

screenshot_1

AK Parti Grup Toplantısını izleyen Putin‘in Özel Danışmanı Aleksandr Dugin, TBMM‘nin 15 Temmuz FETÖ darbe girişimde hasar gören yerlerini gezdi, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“PUTİN TÜRKİYE‘YE STRATEJİK ORTAKLIK TEKLİF EDİYOR”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in mesajı olup olmadığı sorusu üzerine Dugin, Putin’in sözlü mesaj göndermediğini, hareketleriyle zaten mesaj verdiğini belirtti.

Bazı kişilerin söylediklerinden daha fazla işler yaptığını vurgulayan Dugin, “Sayın Putin’in en önemli mesajı Türkiye’ye stratejik ortaklık teklif ediyor ve dostluk elini uzatıyor. Bunu zaten herkes biliyor. Stratejik ortaklığın anlamı nedir? Bunu uzman kişiler ve entellektüel kesimin araştırması lazım.” ifadesini kullandı.

“TÜRK-RUS STRATEJİK ORTAKLIĞI NATO ÜYELİĞİYLE ÇELİŞMİYOR MU” SORUSU

Dugin, “Türkiye NATO üyesi, stratejik ortaklık Türkiye’nin pozisyonuyla çelişmiyor mu?” sorusuna, “O sizin kararınız. Siz bağımsız ulusal bir devletsiniz. Kimin sizin yanınızda olduğu, kimin sizin dostunuz olduğu, kimin düşmanınız olduğuna siz karar vereceksiniz. Türkiye parlamentosunu, TBMM’yi bombalayan insanların arkasında kimlerin durduğunu biliyorsunuz. Bu Rusya değil kesinliklekarşılığını verdi.

“BUNA SADECE TÜRK YETKİLİLER KARAR VERİR”

Türkiye’nin NATO’dan çıkıp çıkmaması gerektiği sorusu üzerine Dugin, bunu sadece Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin karar verebileceğini kaydetti.

Kaynak AA


Şimdi bir de dünkü Hürriyet gazetesinin birinci sayfasından bir habere bakalım:
screenshot_2
screenshot_3

Ve bugün:
screenshot_1
Artık son pozisyonlar alınıyor. Minik çakalların bile aslancılık oynamaya kalkmasından belli değil mi?
a77d581d30de013d13144bfd8bad7b72_manset-28jpg

Irak Cumhurbaşkanlığı, Türkiye ile gerilimi tırmandırıyor.

HDP’lilerin tutuklanması üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdullatif Cemal Reşid, Türkiye’yi hedef alan açıklamalar yaptı.

Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani’nin yayın kuruluşu Rudaw tarafından yer verilen açıklamada, şu ifadeler var:

“Türkiye yönetiminin, Kürt partilerinin bazı parlamenter ve yöneticilerine yönelik baskıcı tutumunu en sert şekilde kınıyoruz. Bu antidemokratik tutumlar, mücadele yürüten Kürtlere karşı yeni bir şey değil.

Bu baskıcı tutumu kınıyor, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve diğer parlamenterlerin tutukluluk hallerinin son bulmasını istiyoruz.

Ayrıca Türkiye’den, Irak topraklarındaki güçlerini çekmesini, Irak’ın içişlerine karışmaya son vermesini istiyoruz.”