Bu kadar panik neyin işareti?

Tavrımız farklı olur derken kasıtne acaba. Silahlarımızı bırakıp arkamıza bakmadan kaçarız mı (tıpkı IŞID’a yaptıkları gibi) yoksa ABD’ye şikayet ederiz mi?

Türkiye’ye son itiraz ve tehdit, İran destekli Bedr Kuvvetleri’nden Hadi el Amiri’nin genel komutasını üstlendiği ve Bağdat hükümeti ile birlikte hareket eden Haşd-i Şaabi grubundan geldi.
ABD’NİN ‘TERÖR’ LİSTESİNDEKİ İSİM: TÜRKİYE IRAK’I KIBRIS’A ÇEVİRİR

ABD’nin ‘terör’ listesinde bulunan Ebu Mehdi el Mühendis, Irak’ta Haşd-i Şaabi güçlerinin komutasını üstlenmiş bulunmakta.Ebu Mehdi el Mühendis bugün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin muhtemel Musul operasyonunda yer almasının Irak’ın işgal ve bölünmesine sebep olacağını söyledi.

Mühendis, Türkiye’nin operasyona dahil olmasıylaIrak’ın etnik ve dini olarak bölüneceğini ve böylelikle Kıbrıs’a döneceğini söyledi.
KASIM SÜLEYMANİ’NİN SAĞ KOLU
Haşd-i Şaabi komutanlarından El Mühendis, 1980’lerin başında Kuveyt kraliyet ailesi ve Kuveyt’teki ABD ve Fransa elçiliklerine yapılan saldırılarda yer aldı. Bu saldırıların ardından İran’a yerleşti. 1985’te, İran’da yaşadığı sırada Bedir Kuvvetlerine katılan Mühendis 2001 yılında adı geçen kuvvettin yardımcı kumandanı oldu.
Zaman içinde İran Devrim Muhafızlarının dış operasyonlar birimi Kudüs Güçleri komutanı Kasım Süleymani’nin sağ kolu ve danışmanı olan Mühendis, 2007 yılında Irak’ta Kataib-i Hizbullah isimli militan grubu kurdu.
İran-Irak arasındaki silah kaçakçılığını kontrol eden kişi olarak da tanınan Mühendis, 2 Temmuz 2009 tarihinde ABD tarafından ‘terör’ listesine alınmış olup hâlâ bu listede bulunmaktadır.
Bu milis komutan ise Irak’ın Somali’ye dönmüş halinden memnun imiş. Yeter ki savaş ana vatanı İran’dan uzakta yaşansın.

Yurt dışında görev yapan askeri personelden yarısı yurda çağrıldı.
ODA TV’den Müesser Yıldız’ın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 yılından sonra görev yapmış askeri ataşelere yönelik operasyon başlattı. Soruşturma kapsamında 300 kişilik şüpheli listesi oluşturulduğu ve ulaşılabilen 40’a yakın ismin gözaltına alındığı, gözaltıların devam edeceği bildirildi.
ASKERİ PERSONEL MERCEK ALTINA ALINDI
Genelkurmay Başkanlığı ise sadece askeri ataşeleri değil, halen yurtdışı görevlerde olan tüm askeri personeli mercek altına aldı ve 500 civarında olan personelin yarısına yakınının yurda dönmesini kararlaştırdı.
ODA TV ise olayı sanki biraz tersinden anlamış gibi. Biz bunu, yukarıda zikrettiğimiz çakalların ulumaları ile eşleştirince  biraz farklı anladık.

Herhalde anlatabildik…