Kiralık ordu. Aciliyetten kelepir. Herkesin emrine girebilir…

Fransa Savunma Bakanı Fransız gazetesine yaptığı açıklamada Fransız ordusunun DAEŞ’le mücadele kapsamında Irak’ın hizmetinde olduğunu söyledi.
Fransa DAEŞ’le mücadele kapsamında ordusunun Irak’ın hizmetinde olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklamayı Fransız medyasına yapan Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian DAEŞ etkisiz kılınana kadar Fransanın askeri anlamdaki desteğinin devam edeceğini belirtti. DAEŞ’le mücadeledeFransız desteğinin yalnızca Irak ile sınırlı kalmayacağını belirten Savunma Bakanı Drain bu gücün Suriye’ye de hizmet edeceğini belirtti.
KOALİSYON GÜÇLERİNİN EMRİNE VERİLECEK
Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian bugünLe Figaro gazetesine yaptığı bir açıklama ile Fransa askeri gücünü Irak ordusu ve DAEŞ’e karşı savaşan koalisyon güçlerinin emrine verdiğini açıkladı.
HEM IRAK HEM DE SURİYE’DE KULLANILABİLİR
Geçtiğimiz haziran ayında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın verdiği söz çevresinde,özellikle Musul’un DAEŞ’in  elinden geri alınması içinFransa Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ordusuna daha çok yardımda bulunabilmek için Charles de Gaule uçak gemisinin bölgeye gönderileceğini belirten Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, bu yardımın hem Irak hem de Suriye’de kullanılabileceğini açıkladı.
AMAÇ DAEŞ’İN İMHA EDİLMESİ!
Fransa hava güçlerine yardım maksatlı olarak Fransız topçularının cephenin hemen gerisine yerleştirildiğini söyleyen Fransız Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drianamacın tüm cephelerde gerilemeye başlayan DAEŞ’inimha edilmesi olduğunu belirtti. Kaynak: DHA
Amaçları DAEŞ’i imha etmekmiş. Ne zaman?
Kendi deyimleriyle tüm cephelerde geriledikten sonra…
Yine kendi deyimleriyle Musul’u ne zaman hatırladılar peki?
Musul Türk askerini beklemeye başlayınca…

Türkiye temizleyecek bu aklı evveller sonra bölgeye gelip kurtarıcı pozları kesip leş yiyen akbabalar gibi yiyecek birşeyler arayacaklar.
Temmuz ayında yaptığımız analizimizde Rusya ve Fransa’nın sonbaharda Akdeniz’e uçak gemilerini göndereceklerini anons etmeleri üzerine şöyle demiştik:

Bu anons sonrası Fransa’nın başına gelenleri de analiz etmiştik.

Bu analizi yaptığımız günün gecesinde ise bizim eve saldırılmıştı. Yani 15 Temmuz darbe girişimi olmuştu.
İşte o ilk dakikalarda sitemizin verdiği tepki…

Eylül – Ekim aylarında Mart ayına kadar çok ilginç günler geçireceğiz..