Bu sistemin Rusya’da bir benzeri yok mudur?

Rusya’da son yılların en büyük yolsuzluk skandalı yolsuzlukla mücadele biriminde patlak verdi. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Ekonomik Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele biriminin başkan yardımcısı olan Dmitry Zakharchenko’nun evinden tam 140 milyon dolar nakit para çıktı.(…)
1.5 TON NAKİT PARA,3 PARA SAYMA MAKİNESİ
Yetkililer toplam ele geçirilen para miktarının 140 milyon dolar olduğunu açıkladı. Evde yapılan aramalarda 3 para sayma makinesi de ele geçirildi. Nakit paraların farklı koliler ve seyahat çantalarına balya balya doldurulduğu dikkat çekti. (…)
‘GENERALLER NELER GÖTÜRDÜ?’
Zakharchenko’nun yolsuzluğa bulaşan şirketleri nüfuzunu kullanarak akladığı ve karşılığında çok yüklü rüşvetler aldığına dikkat çeken Rus basını, “Rus gizli servisi FSB’de Zakharchenko’yu koruyan yöneticiler vardı. FSB’de yönetim değişti sonra da Zakharchenko’nun ipi çekildi. Bir albayın evinden bu kadar para çıktı. Generallerin neler sakladığını hayal edebiliyor musunuz?” yorumunda bulundu.
Kaynak: Milliyet
Generaller neler götürdü bilmiyoruz ama en tepedeki generalin operasyon sırasında Türkiye’de olduğunu biliyoruz. İlginç zamanlama… Para sayma makinaları tanıdık gelmiştir herhalde. Ayakkabı kutularını unutmuşlar…

Yukarıda yaptığımız bu analizi tekrar hatırlattıktan sonra daha çok su kaldıracağı belli olan bu olaya henüz sıcakken bir iki teori daha ekleyelim :
1- Putin orduda kendi 15 Temmuz temizliğini yapacak. Hatırlanacağı üzere Putin’in makam aracı adeta görsel bir şölenle paramparça edilmişti. Bu olaydan ders çıkaran Putin ülke içinde temizlik yapacak.

Moskova’daki kazada Vladimir Putin’in BMW marka makam otomobili otobanda ters yönden gelen Mercedes marka araçla çarpışarak parçalandı.Putin’in makam aracı paramparça oldu, şoförü hayatını kaybetti.Olay anında makam aracını kullanan Putin’in kıdemli makam şoförünün hayatını kaybettiği ve olay sırasında Putin’in araçta olmadığı açıklandı. Rus güvenlik güçleri suikast olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
2- Putin’in arabasına yaptırılan ‘kaza’ sonrası bu yolsuzluk operasyonu ile yeni bir gözdağı verildi. Ne diyordu haber:
‘Bir albayın evinden bu kadar para çıktı. Generallerin neler sakladığını hayal edebiliyor musunuz?”
Yani Panama belgeleri gibi herşeyi ortalığa dökeriz diyorlar sanki.
Peki geçenlerde Putin’i öven Trump’a karşı Obama Putin’i kiminle kıyaslamıştı? Asılarak infaz edilen eski Irak devlet başkanı Saddam Hüseyin ile.

Saddam Hüseyin bir kurban bayramının (2006) ilk günü asılmıştı. Putin’in makam aracı kurban bayramından 2-3 gün önce ‘kaza’ geçirdi. Adeta ‘kurban olursun’ dendi gibi.
Diyebilirsiniz ki 2. teori biraz çürük gözüküyor. Hangi savcı Putin’e rağmen Rusya içinde operasyon çekebilir. Onu da Rusya içindeki ‘Derin Rusya’ olarak adlandıralım ve rahmetli Mahir Kaynak hocadan bir alıntı ile pekiştirelim:
“Kimse “Kennedy niçin öldürüldü?” diye sormaz. “Kim öldürdü?” diye sorar. Kennedy niçin öldürüldü? Kennedy bugün söylediğimiz olayların, fikirlerin oluşturulduğu ilk günler iktidardaydı. Diyordu ki, “Dengenin bir tarafında neden Sovyetler Birliği olsun, onu tasfiye edelim, Avrupa’yı güçlü hale getirelim. Böylece denge Avrupa ile ABD arasında kurulsun!” Hatta Avrupa’ya geldi, Berlin’e gitti, “Ich bin ein Berliner!” yani “Ben bir Berlinli’yim” dedi. O zaman Sovyet devlet adamı Kruşçev ABD’deki muhataplarına, “Bu değişim ancak savaşla olur. Biz böyle bir değişime, tasfiyeye karşı çıkarız. Savaşı göze alıyorsanız, böyle devam edin” dedi. Niye o günlerde nükleer savaştan dönüldü?. (Küba füze krizi kastediliyor) Çünkü ABD’liler, hem Rusya’nın talebi olduğu için hem de Demokratların bu politikasını beğenmedikleri için “Biz başkanımızı feda ederiz” dediler ve ettiler.” (ABD başkanı Kennedy’nin öldürülmesi kastediliyor)
Peki bu tatbikatın kurban bayramında başladığını farkettiniz mi?

Peki ya denklemi bu kez, ABD’ye defalarca yaptığı birlikte çalışalım çağrılarına istediği cevabı alamamış gözüken ve hatta Batıyı nükleer savaş ile tehdit eden,  Rusya devlet başkanı değiştirmek istiyorsa?
Sistemi Avrupa ile yeniden kurgulamayı düşünen Kennedy’yi kurban ederek Rusya’ya ‘merak etme, sistem değişmeyecek’ diyen bir mekanizma ABD’de varsa, Çin ile yeni bir sistem kurma düşüncesi olma olasılığı olan Putin’e dur diyecek/uyaracak benzer bir mekanizmanın Rusya’da bir benzeri yok mudur?