Anadolu Ajansının işi kopyala yapıştır yapmak mıdır?

ABD seçimlerine günler kala demokratların durumu herkesin malumu. Hillary Clinton’ın beyin problemini zatürre diye yutturmaya çalışıyorlar. Anketlerden karışık sinyaller geliyor. Bazı anketler Trump’ın 2 puan önde olduğunu gösteriyor. Bu dönemde Anadolu Ajansı bir haber servis etmiş ve medyamızda her zaman yaptığı gibi kopya yapıştır yapıp servis etmiş:

ABD Ticaret Bakanlığının geçen yıla ilişkin ‘ABD’de Gelir ve Fakirlik’ başlıklı raporuna göre, Amerikalıların gelir düzeyleri 2007’den bu yana ilk kez yükseldi. Tipik bir Amerikan hanesinin gelirinin 2015’te yüzde 5,2 artışla 56 bin 516 dolara çıktığı belirtilen raporda, resmi fakirlik oranının ise yüzde 14,8’den yüzde 13,5’e gerilediği belirtildi. Yaklaşık 3,5 milyon Amerikalının fakirlikten kurtulduğu anlamına gelen bu düşüşte, 2 milyon 400 bin kişinin iş bulması önemli rol oynadı.
Bakanlığın Fakirlik İstatistikleri Müdürü Trudi Renwick, konuyla ilgili açıklamasında, gelirlerdeki yükselişin ülke genelinde tüm yaş ve ırk gruplarına yansıdığını vurgulayarak, ‘Gelirlerdeki artış çok geniş kapsamlı ve şimdiye kadar gördüğümüz en güçlü yükseliş.’ ifadesini kullandı.
OBAMA’NIN POLİTİKALARI İŞE YARADI
Amerikalıların gelirlerinin ekonomide kaydedilen ilerleme sayesinde 8 yıldır ilk kez artması basında geniş yankı bulurken, ABD Başkanı Barack Obama’nın orta sınıf odaklı politikalarının sonunda sonuç verdiği yorumları yapılıyor. (…)
Her ne kadar haberin devamında Trump tarafının rapora negatif bakış açısını verse de haberin veriliş tarzı ABD’nin ve Obama’nın politikalarının işe yaradığı şeklinde. Ne zaman? ABD seçimlerine haftalar kala. Neyse AA’dan analiz beklememeyi öğrendik artık. BBC’nin CNN’in haberleri nasıl kendi çıkarları lehinde ince analizlerle ile servis ettiklerini filan artık söylemeyeceğiz. Geçtik onları da…
Onların işlerini biz yapalım:
ABD ekonomisi düzeliyormuş! Bunlarda sağlamaları herhalde:
Milleti her FED toplantısı öncesi faiz artırmaya yakınız diyerek kandıran sonrasında da artıramadık diyen FED. Toplantılar sonrası durmadan birbirleriyle çelişkili açıklamalar yaparak orta oyunu oynayan FED üyeleri:

FED toplantı öncesi istedikleri manipülasyonu yaptıktan sonra fabrika ayarlarına dönen küresel ekonomik tetikçiler:

1 HAFTA SONRA:

VE SAHTEKAR ABD SİSTEMİNİN NUMARALARI:

Bilmeyenler için; Altın ve ABD Doları tahterevallinin iki tarafı gibidir. Altının çıkması Dolar için çok kötü haberdir.
Bugün bu haberleri tamamlayan bir başka haber:

ABD ve İsrail arasında uzun süredir görüşmeleri süren askeri yardım anlaşmasında taraflar uzlaşmaya vardı.10 yılı kapsayacak yardım paketinin maliyeti, en az 38 milyar doları bulacak. Reuters haber ajansı, anlaşmayla bugüne kadar bir ülkeye en büyük Amerikan yardımının yapılacağını aktarıyor.
Yaklaşık bir yılı bulan görüşmeler sonucunda imzalar birkaç gün içinde atılacak.Haaretz gazetesi, geçen ay anlaşmanın yakında duyurulacağını sayfalarına taşımıştı. Basına yansıyan haberlerde, Binyamin Netanyahu yönetiminin Başkan Barack Obama’dan sonra yerine gelecek ABD lideriyle anlaşmayı imzalamak istediği yer almıştı ancak Obama’nın görev süresinin bitmesine günler kala anlaşma sağlandı.
Bu ne demek peki? Gelsin Clinton’a Yahudi oyları. Florida seçimlerde anahtar eyalet. Oranın sakinlerini memnun etmek lazım. 38 milyar Dolar yeterli mi?
Son bir hatırlatma daha yapalım 2015 yılının Şubat ayından:
ABD faizi bir türlü gerçek manada artıramamaktadır ve ABD ekonomik verilerinin manüple edildiği konusunda çok ciddi ithamlar vardır. 2015’in Şubat ayında dünyaca ünlü araştırma şirketi Gallup’un CEO’su CNBC canlı yayınında Obama yönetiminin işsizlik rakamlarının tamamen gerçeği yansıttığını, tersini iddia etmesi durumunda kendisinin ortadan kayboluvereceğini ve akşama sağ salim eve varmak istediğini söyledi.