Hürriyet’ten tuhaf bir uçak gemisi haberi…

Rusya’nın en büyüğüSuriye kıyılarına gidiyor
Rusyatek uçak gemisiniSuriye kıyılarına gönderiyor. Sputnik’te yer alan habere göre, TASS’a bilgi veren ancak adı belirtilmeyen askeri bir kaynak, Amiral Kuznetsov uçak gemisinin, askerlerin IŞİD’e bombardıman düzenleyip geri dönebilmeleri için Suriye kıyılarına yakın bir noktaya konuşlandırılacağını söyledi. Kaynağın verdiği bilgiye göre, gemide Su-33 ve MiG-29K jetleri de dahil 15 savaş uçağı ve 10’dan fazla helikopter yer alacak. Uçak gemisindeki askerlerin Lazkiye yakınlarındaki Hmeymim hava üssündeki Rus askerlerle koordineli bir biçimde operasyonlar düzenleceğini de aktaran kaynak, Amiral Kuznetsov’un ocak sonuna kadar Suriye kıyılarında kalacağını belirtti.
Neresinden baksanız tuhaflıklar dolu bir haber.
1- Haberin resmi devasa bir ABD uçak gemisine ait. Numarasını görmediğimiz için adını veremiyoruz ama Nimitz sınıfı olduğunu söyleyebiliriz en azından.
2- Gazete Rus uçak gemisinden bahsederken Rusya’nın en büyüğü demiş ama hemen altında Rusya’nın bir tane uçak gemisi olduğu yazıyor. Başlı başına bir çelişki. Bu gemi ile aynı sınıf olan Varyag uçak gemisi SSCB dağılınca Ukrayna’da kalmış, Ukrayna bu gemiyi Çin’e satmış, ve gemi Çin yolculuğuna aldığı özel izinle İstanbul boğazından geçerek başlamıştı. Şimdi Çin donanmasında Liaoning adıyla servistedir.
3- Gazetenin büyük dediği uçak gemisi topu topu 15 kadar uçak taşıyabilirken resmini habere koyduğu ABD uçak gemisi 90-130 kadar uçak taşıyabilmektedir. (iki uçak gemisi resmini kıyaslayınca 30 yıllık Rus gemisinin ne kadar kıytırık ve eski olduğu gözünüzden kaçmayacaktır. Sadece güverte üzerinde park etmiş uçakların sayıları bile durumu anlamaya yeterlidir)
4- Hadi hiç uçak gemileri ile ilgilenmediniz ve Kuznetsov’un ucunda fırlatma rampalı yukarı kalkık burun kısmını Nimitz sınıfı ABD uçak gemilerinden ayıramıyorsunuz. Peki Google’da Kuznetsov uçak gemisi yazmakta mı çok zor?

İşte yazsanız bulacağımız fotoğraflar ve aradaki devasa fark. Şimdi burada sormak lazım. Hürriyet ne yapmaya çalışıyor?

Rusya Suriye’ye devasa bir güçle inecek diyerek Türk-Rus ilişkilerinin düzelmeye başladığı şu günlerde gözümüzü korkutarak Alman sahiplerine yaranmaya mı çalışıyor?