Batı orta ve uzun vadeli hedeflerini yayınladı…

İstanbul Atatürk Havalimanı’na yönelik canlı bombalarla yapılan alçakça saldırıyı düzenlediği iddia edilen DAEŞ, “etki alanlarının yer aldığı bir grafik” yayınladı. Terör örgütünün listesinde ‘uyuyan hücreler’ bölümünde Türkiye ile birlikte Suudi Arabistan, Cezayir, Fransa, Tunus, Lübnan ve Bangladeş’in yer aldığı görüldü.

YERSEN ‘TESADÜF’
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, İstanbul’daki saldırıdan bir gün önce Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısında bulunmalarının ‘tesadüf’ olduğunu ileri sürdü.  Türkiye ve Avrupa’daki DAEŞ tabelalı saldırılardan hemen önce, vatandaşlarını uyarmasıyla ünlü olan ABD’nin Dışişleri Sözcüsü Toner, ABD’nin yayınladığı seyahat uyarısı ile Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı arasında bağ kurmanın doğru olmayacağını savundu.
BU DA MI TESADÜF?

CIA’nın fonlandığı dünyaca ünlü bilgisayar oyunu Call Of Duty’nin Modern Warfare serisinde, Atatürk Havalimanı saldırısının benzerinin tasarlandığı ortaya çıktı. Oyunun CIA operasyonlarını konu alan bölümünde, CIA ajanı bir örgüt liderinin yanına sızıyor ve Moskova’daki Zakhaev Havalimanı baskın yapılıyor. Baskında teröristler girişten itibaren yolcuları katlediyor. Dünkü saldırıda ilk güvenlik noktasının geçilmesi halinde benzer bir katliamın yaşanacağı yorumu yapılıyor.
CIA: 30 DAEŞ MİLİTANI TÜRKİYE’YE GÖNDERİLDİ
Saldırının ardından CIA Direktörü John Brennan, 30 DAEŞ’linin Türkiye’ye yollandığını söyledi. NBC’ye konuşan Brennan, DAEŞ’in militan sayısının El Kaide’nin en güçlü dönemden bile fazla olduğunu açıkladı. Geçen hafta ABD Senatosu İstihbarat Komitesi’ni bilgilendiren Brennan, örgütün Libya’yı operasyon merkezi olarak kullanmasından endişe duyduklarını ifade etmişti. Brennan’ın sözleri “Türkiye’ye 30 DAEŞ’li gönderdik, Libya’yı DAEŞ’in operasyon merkezi yapacağız” şeklinde yorumlandı.
ABD’DEN ‘YENİ SALDIRILAR’ ADIMI!
ABD, Türkiye’ye giden askeri ve sivil personelinin ailelerinin kendilerine eşlik etmesini daimi olarak yasaklama yönünde adım atmaya hazırlanıyor. Obama yönetimi Mart’ta personel ailelerinin İncirlik hava üssünden ayrılması talimatını verirken,  çağrının geçici olduğu belirtilmişti. Çağrıdan 670 aile üyesi etkilenirken, İstanbul ve Ankara’da bulunan 100 kişinin kalmasına izin verildi. Yeni düzenlemenin Salı günü Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıdan önce hazırlandığı bildirildi.
‘DAEŞ’TEN’ İNFO-GRAFİK
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 3 canlı bombanın kendini patlatmasıyla gerçekleştirilen ve 42 kişinin ölümüne sebep olan hain saldırıyı düzenlediği iddia edilen terör örgütü DAEŞ, “etki alanlarının” yer aldığı bir grafik yayınladı.
Terör örgütü DAEŞ’in sözcülüğünü yapan Amaq haber ajansından duyurulan listede ‘uyuyan hücreler’ bölümünde Türkiye ile birlikte Suudi Arabistan, Cezayir, Fransa, Tunus, Lübnan, Bangladeş yer alıyor.
Terör örgütünün iddiasına göre, gizli hücrelerle varlık gösterilen yedi ülke var. DAEŞ, bu ülkelerin çoğunda son yıllarda terör saldırıları düzenledi. İşte Türkiye’nin de aralarında bulunduğu o ülkeler:
Türkiye, Suudi Arabistan, Cezayir, Fransa, Tunus, Lübnan ve Bangladeş.
DAEŞ en fazla kontrol altına aldığı ülkeleri Suriye ve Irak olarak gösterdi.
DAEŞ’in iddiasına göre, örgütün ‘orta derecede’ kontrol sağladığı 10 ülke var:
Ortadoğu’da Afganistan, Yemen; Afrika’da Somali, Nijerya, Nijer; Kuzey Afrika’da Mısır, Libya; Doğu Avrupa’da Çeçenistan, Dağıstan; Uzakdoğu’da Filipinler…

Yazarımız Ömer Kayani DAEŞ’in yayınladığı info-grafiki analiz etti:
Batı bir nevi koçbaşı gibi kullandığı DAEŞ ile önce alan boşaltıp sonra o alanları istediği şekilde dolduruyor. Bunu bir nevi, dere yatağı ıslah edilmediği için her yağmur mevsimi gelip evini yıkan  sel baskınlarından bıkan halkın evini bırakması, ardından büyük şirketlerin bölgeyi bedava fiyatına alıp sonra dere yatağını ıslah ederek o bölgeye büyük rezidanslar dikmesi gibi düşünebiliriz.
İşte DAEŞ’in Batılı oyun kuruculara verdiği hizmet tam anlamıyla budur. Bir sel gibi geçtiği yeri yakıp yıkan, insanları Moğol ordusunun zalim istilacıları gibi dehşet içinde bırakarak kaçıran,  istenen elde edilinde bölgeyi boşaltıp yeni sahiplerine bırakan, Batının savaş uçaklarının  DAEŞ’i sözde her bombardımanı sonrasında alan hakimiyetini biraz daha artıran bir yapı. Bu yapı bir nevi antibiyotiğe dirençli bir virüs gibi mutasyona uğrayarak El Kaide’den DAEŞ’e dönebiliyor. Ya da yerine göre farklı isimlerle Boko Haram’a, El Şebab’a evrilebiliyor.
Yalnız bu virüsün doğal olmadığını ve bir laboratuvarda üretildiğini kanıtlayacak çok ayırt edici bir özelliği var.
Sadece Müslüman vücuda/ bünyeye/ coğrafyaya zarar veriyor. O zaman sormak lazım. Bu virüsü vücudumuza kim enjekte etti?
Cevabını ‘DAEŞ’in’ yayınladığı info-grafikte bulabilirsiniz aslında. O grafikte kimler yoksa onlar enjekte ettiler…
ABD, asker ve diplomat yakınlarına’Türkiye’ye  gitme yasağı’ getiriyor
Amerikan hükümeti, Türkiye’deki askeri ve diplomatik personeliyle ilgili dikkat çeken bir karar almaya hazırlanıyor. Karara göre personel yakınlarının Türkiye’ye gelişi daimi olarak yasaklanacak.

ABD Savunma Bakanlığı kaynakları, hamlenin Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen saldırıdan önce planlandığını belirtti. Kaynaklar kararın Türkiye’deki güvenlik durumu nedeniyle verildiğini ifade etti. Adının açıklanmasını istemeyen askeri bir yetkili, “Bu değişiklik Türkiye’de güvenlik durumunun kötüleşmeye devam ettiğini yansıtıyor” dedi.
Görev süreleri 2 yıldan 1 yıla düşürülüyor
ABD Savunma Bakanlığı tarafından sonuçlandırılması beklenen değişiklik, askeri personelin Türkiye’de görevlendirme süresinin 2 yıldan 1 yıla düşürülmesi, askerlerin beraberinde ailelerini getirmemesi anlamına geliyor. Ancak öngörülen değişiklikten Büyükelçiler ya da güvenlik işbirliği personeli etkilemeyecek.
Halihazırda Türkiye’de 2 bin 200 hizmet görevlisi ve sivil çalışan bulunurken, bunlardan bin 500’ü ise İncirlik Hava Üssü’nde görev yapıyor. Obama hükümeti, Mart ayında ABD’li askeri ve sivil personelin ailelerinin İncirlik Hava Üssü’nden ayrılmaları talimatı verirken, bu talimatın geçici bir süre için verildiği ifade edilmişti. Alınan kararla Türkiye’nin güneyinde bulunan personele refakat eden 650 aile ferdi etkilenirken, İstanbul ve Ankara’da da 100 kadar aile bireyinin kalmasına izin verilmişti.
ABD’den komik savunma: Uyarı  tesadüftü!…’
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen ve 42 kişinin ölümüne yol açan saldırıdan kısa süre önce Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısında bulunmalarının ‘tesadüf’ olduğunu söyledi.
Saldırıdan bir gün önce Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncellediklerini ve bunu duyurduklarını anımsatan Toner, “Bu uyarıda terör gruplarının ABD vatandaşlarına yönelik artan tehditlerine işaret ettik ve aşırıcıların yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa genelinde havaalanları ve ulaşım merkezlerini hedef aldığı uyarısında bulunduk. Biliyorsunuz Türkiye’de birçok terör saldırısı da meydana geldi. Ama Amerikalılar Türkiye’ye seyahat etmesin demiyoruz. Böyle bir durumda, Paris’teki ya da Brüksel’deki terör saldırılarından sonra Amerikan vatandaşlarına güncel bilgileri edinmeleri, uyanık ve bulundukları yerde durumun, tehdidin farkında olmaları gerektiğini anımsatıyoruz” dedi.
‘Bilgimiz olsaydı Türkiye ile paylaşırdık’
Toner, 29 Mart’ta yayınladıkları seyahat uyarısını, Atatürk Havalimanı saldırısından bir gün önce, 27 Haziran’da güncellemelerinin herhangi bir saldırı tehdidi ile ilişkili olup olmadığı sorusunu, “Hayır. Yakında ortaya çıkabilecek ya da önlem almayı gerektirecek özel bir istihbaratımız yoktu. Böyle bir bilgimiz olsaydı tabii ki bunu Türk yetkililerle paylaşırdık ama yoktu” diye cevapladı.
Bağ kurmak doğru değilmiş!.
Toner, ABD’nin yayınladığı seyahat uyarısı ile Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı arasında bağ kurmanın doğru olmayacağını söyledi.
O tesadüftü, bu da mı tesadüf?
CIA tarafından fonlanan dünyaca ünlü bilgisayar oyunu Call Of Duty’nin Modern Warfare serisinde, önceki gün gerçekleşen Atatürk Havalimanı saldırısının bir benzerinin tasarlandığı ortaya çıktı.
Oyunun senaryosuna göre içlerinde bir CIA ajanı olan teröristler sivilleri ve polisleri teker teker öldürürken görülüyor. Oyunun videosunu görenler, dünkü saldırıda ilk güvenlik noktasının geçilmesi halinde benzer bir katliamın yaşanacağı yorumunda bulunuyor.
ABD’de etkiye tepki alarmı
ABD’nin New York kentindeki John F. Kennedy (JFK) Uluslararası Havalimanı’nda şüpheli paket üzerine bir terminal boşaltıldı.

JFK Uluslararası Havalimanı’nda JetBlue, Hawaiian ve Aer Lingus havayolu firmalarının bulunduğu Terminal 5 bölümü, terör şüphesiyle boşaltılarak bir saate yakın giriş ve çıkışlara kapatıldı. Havaalanının işletmecisi New York ve New Jersey Liman İdaresi Sözcüsü Joe Pentangelo yaptığı açıklamada, Terminal 5’in kalkış bölümünde sabah saat 08.30 civarında şüpheli bir paket üzerine olay yerine bomba uzmanlarının ve polis köpeklerinin geldiği ve endişe verici öğelerin ne olduğunun açıklığa kavuşturulduğu belirtildi. Salı gecesi İstanbul’daki terör saldırısının ardından New York çevresindeki 3 havaalanında ihtiyatlığı olunduğu, ancak herhangi bilinen bir tehditin bulunmadığı bildirildi. New York’ta ayrıca, metroda ve Times Meydanı gibi turistlerin yoğun olduğu yerlerdeki güvenlik tedbirlerinin artırıldığı görüldü.