‘Brexit ile kimler cebini doldurdu’ diye sormuştuk…

Hala kimlerin cebini doldurduğunu bilmiyoruz ama en azından sadece bir günde ne kadar doldurduğunu kabaca öğrendik.

High Frequency Economics`in Başekonomisti O`Sullivan, ‘Cuma günü New York borsasında kayıplar yüzde 3,5-4,0 aralığındaydı. Bu sadece bir günde yaklaşık 800-900 milyar doların kaybedildiği anlamına geliyor’ dedi.

High Frequency Economics’in Başekonomisti Jim O’Sullivan, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma (Brexit) kararının, ABD borsalarında bir gün içinde yaklaşık 800-900 milyar dolarlık değer kaybına yol açtığını belirtti. (…)O’Sullivan, küresel piyasaların hala Brexit kararını sindirmeye çalıştığını ve yaşanan dalgalanmanın ABD ekonomisini olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi. Özellikle New York borsası ve dolardaki sert hareketlerin büyümeye zarar verebileceğini belirten O’Sullivan, ‘Şu an en önemli soru bu dalgalanmanın daha büyük bir reaksiyonun başlangıcı olup olmayacağı. Risksiz varlıklara yöneliş borsalarda tam bir çöküşe mi yol açacak yoksa piyasalar sakinleşecek mi? Buna verilerin yerine yatırımcıların hisleri karar verecek.’ diye konuştu.O’Sullivan, ABD borsalarının toplam piyasa değerinin 23 trilyon dolar civarında olduğu bilgisini verirken, ‘Yüzde 1’lik kayıp 230 milyar dolara takabül ediyor. Cuma günü New York borsasında kayıplar yüzde 3,5 – 4,0 civarındaydı. Bu sadece bir günde yaklaşık 800-900 milyar doların kaybedildiği anlamına geliyor.’ değerlendirmesini yaptı.(…)

KAYNAK AA

Şimdi yukarıda alıntıladığımız analizimizde bahsi geçen romandan yola çıkarak soralım. Bu olaydan İngiltere acaba ne kadar cebini doldurdu?
AB’den ayrılığın bütün maliyetinden fazlasını desek yanlış mı söylemiş oluruz?