Bilderberg, ABD/İngiltere saldırıları ve G4S…

Bilderberg, ABD/İngiltere saldırıları  ve G4S…
Türkiye araştırmacı gazeteciliğin/haberciliğin en zavallı olduğu ülkelerden birisidir desek abartmış olmayız  herhalde. Bu ülkede okumaya değecek gazete/dergi ve seyretmeye değecek haber kanalı sayısını toplasanız inanın beş tane yoktur.
09-12 Haziran tarihleri arasında Bilderberg toplantısı yapıldı medyada çıt yok. ABD’de eşcinsellerin gece kulübüne saldırı oldu, saldırganın bağlantıları hakkında gerçek manada tek bir haber yok. İngiltere AB yanlısı milletvekili öldürüldü, eminiz bugün itibariyle (bu yazıyı saldırıdan 6-7 saat sonra kaleme alıyoruz) bu konuda da önemli bir analiz olmayacaktır. Haberler medyamıza ana akım batı medyasından gelir ve haber siteleri ve gazeteler farklı resimlerle ama hemen hemen aynı ağızla vatandaşa servis ederler. Devleti yönetenlerimiz medyanın öneminden, memleketimize karşı yapılan algı operasyonlarından bahsederler ama ellerindeki TRT ve AA gibi devasa bütçeli yayın organlarının acınacak haline bakmazlar.
ABD SALDIRISI VE G4S
16 Haziran tarihli “Amerika saldırısının kodları ya da olağan şüpheliler” başlıklı yazımızda ABD orijinli bir siteden tercüme ederek şu alıntıyı yapmıştık:
“Terör uzmanı ve CIA analisti William Corbett 1992 yılında Wackenhut için şunları söylemekteydi. “Yıllar boyunca Wackenhut CIA ve diğer istihbarat kuruluşları ile direk ilişki içindeydi. Gizli operasyonlarını yürütebilmek için CIA’nin şirketin yönetim kademelerinde bulunmasına izin verdi.” Emekli FBI ajanı  William Hinshaw  ise bu şirket için şunları söylemişti. “Eğer kirli bir iş yaptırılacak ise Wackenhut’ı aramanız gerektiği bu sektörde bilinen bir gerçektir.”
Bekledik ki bu haber üzerine basınımız bu konuyu ele alarak derinlemesine bir araştırma yapsın. Boşa beklemişiz iş yine bize kaldı. Sadece açık istihbarat ile saldırganın çalıştığı güvenlik firması olan G4S hakkında bulabileceğiniz bilgiler:
2012 Londra Olimpiyatları’na sayılı günler kala güvenlikle ilgili tartışmalar artarak devam ediyor. Güvenlik şirketi G4S, olimpiyatlarda güvenliği sağlamak için yeterince hazır olmadıklarını açıkladı. Oyunlar sırasında güvenliğin bir bölümünü sağlayacak olan G4S şirketinin üst düzey yöneticileri, “olimpiyat için yeterli düzeyde hazır olmadıklarını” belirterek özür dileyince tartışmalar daha da alevlendi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nick Buckles, işe alma ve görevlendirme süreçlerinde sorunlar yaşandığının yeni anlaşıldığını, oyunlar sırasında güvenliği sağlama gibi önemli bir görevin “hafife alındığını” kabul ettiklerini söyledi.(Güvenlik şirketi G4S’den itiraf, 14 Temmuz 2012, Milliyet)
Güney Kıbrıs’ın içine girdiği ekonomik krizin ardından uzun bir süredir kapalı olan ve yarın açılması beklenen bankaları, İngiliz güvenlik şirketi “G4S”nin koruyacağı haber verildi. (Paraya Hücum, 28.03.2013, Milliyet)
İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, ülkede sığınmacıların yoğun bulunduğu Middlesbrough kasabasında, güvenlik ihalesini alan G4S şirketi, sığınmacı evlerinin kapılarını kırmızıya boyatarak diğer evlerden ayırdı. İsrail’deki hapishaneler ile Filistin’deki İsrail kontrol noktalarına verdiği hizmet nedeniyle insan hakları gruplarının hedefi halindeki İngiltere merkezli G4S geçen hafta da İngiltere’deki bir ıslah evindeki çocuklara kötü muamelesiyle gündeme gelmişti. (…)İngiltere merkezli G4S güvenlik şirketi, 8 bini İsrail’de olmak üzere, dünya genelinde 600 bin çalışana sahip. Birleşmiş Milletler (BM) dahil pek çok uluslararası kuruluşa ve ülkeye hizmet veren şirket, İsrail’de ortak olduğu insan hakları ihlalleri nedeniyle sivil toplum örgütlerinin hedefinde yer alıyor. G4S aleyhinde yürütülen kampanyalar sonucunda BM şirketle bazı ihalelerini iptal etmek zorunda kalmıştı.(Sığınmacıların kapılarına işaret koydular, 20.01.2016,  Haber7 )
Görüldüğü üzere sadece açık istihbarat ile ve sadece Türk basınını bile tarayarak  bu kadar bilgiye ulaşmak mümkün. Bir de alternatif batı medyasını tarayın bakın neler bulacaksınız. İşte ABD saldırganının çalıştığı maharetli güvenlik firması bu. Hakkında en yüksek derecede terör tehdidi olan 2012 Londra Olimpiyatlarının güvenliğini “savsaklayan”, (İngiliz hükümeti son anda binlerce askeri şehirde konuşlandırarak belki de ülke içindeki ve dışındaki bazı güçlerce planlanan büyük bir saldırıyı engellemişti) kara para aklama merkezi gibi çalışan Güney Kıbrıs bankalarını koruyan, İngiltere’de sığınmacıların evlerini Naziler gibi işaretleyen, ıslah evlerinde çocuklara kötü muamele eden, Filistinli tutuklulara karşı İsrail hapishanelerinde hizmet veren ve şirketin yönetim kurulu emekli ABD istihbarat topluluğunun adete “kim kimdir” listesi gibi olan bu güvenlik şirketinin bir çalışanı ABD’nin en büyük katliamına imza atıyor. Hem de Almanya’da yapılan Bilderberg toplantısında dünyanın geleceğinin karara bağlandığı günlerde ve ABD başkanlık seçiminin adaylarının kesin olarak belli olduğunun hemen ertesinde. Gelin altında komplo aramayın.
“ANİ VE ACIMASIZ BİR MÜDAHALE OLMAZSA” DEMİŞTİK
Gelelim İngiltere meydana gelen saldırıya. “Ortada kalan İngiltere şaşkın ve yalnız” manşeti ile çıktığımız 2 Haziran 2016 tarihli gazetemizde çıkan yazımızda İngiltere’nin AB referandumu hakkında şunları yazmıştık:
Bu arada İngiltere’de 23 Haziran da yapılacak olan AB referandumu sonucu ne olur derseniz? Endişe etmeyin. İngiliz sistemi ne yapacağını halka soracak değil. Tabii ki AB’de kalacaklar. Dışarıdan çok güçlü bir şekilde halkın fikrini değiştirecek “ani ve acımasız” bir müdahale olmaz ise tabii…(2 Haziran 2016, İngiltere’ye neler oluyor, Yeni Söz)

İşte o ani ve acımasız müdahale oldu ve AB’de kalmak için propaganda çalışmaları yapan İngiltere İşçi Partisinin kadın milletvekili Jo Cox gündüz vakti, seçmeninin önünde, İngiltere gibi silaha erişimin zor olduğu bir ülkede öldürüldü. Öldürme eyleminin en acımasız bir şekilde hem silah hem de bıçak kullanılarak yapıldığı haberleri geliyordu biz bu yazıyı kaleme alırken.  Bir başka deyişle halkı etkileyebilecek en acımasız şekilde infaz edilmiş bir kadın var karşımızda. Hem de herkes tarafından sevilen bir milletvekili olduğu arşiv görüntülerine bakılınca anlaşılan bir kişi. Yani ülkeyi derinden sarsma kapasitesi olan bir kadın herkesin gözü önünde hunharca öldürülüyor.

Peki bu ölüm sonrasında ne oldu? Hem AB karşıtları hem de AB yandaşları kampanyalarını ülke genelinde askıya aldılar. Cinayetin ardından gelen haberler ise bu olayın mümkün olan en etkili şekilde AB kalma yanlılarınca manipüle edileceğini gösteriyor. Olay sırasında orada bulunan bir başka bayan milletvekili saldırganın “önce İngiltere” diye bağırdığını söylemiş ve tweet atmış. Ama olay yerinde bulunan diğer kişiler böyle bir şey duymadıklarını söyleyince bu bayan milletvekili de attığı tweet’i silmiş.(Danıştay cinayetinde saldırgan “Allahu Ekber” dedi yalanını pazarlayan Tansel Çölaşan vakasını hatırlamış olmalısınız) Yine gelen ilk haberler saldırganın İngiliz sağı ile bağlantılı olduğu şeklinde iken sonradan bu haberlerin doğru olmadığı, saldırganın psikolojik tedavi gördüğü ve hiçbir politik görüşünün olmadığı haberleri gelmeye başladı. Bu haberlerin hangisinin doğru olduğunu henüz ayırt etme şansımız yok ama ortada çok planlı bir kurgunun olduğu belli. ABD’de saldırıyı gerçekleştiren kişinin de acil yardım hattını arayarak DAEŞ üyesi olduğunu söylediği iddia edilmiş ve yakınları tarafından saldırganının psikolojik problemleri olduğu belirtilmişti. İki saldırı arasında ortak noktalara bakınca insanın aklına şu soru da geliyor. Acaba İngiltere saldırganının yolu da hayatının bir döneminde bu maharetli güvenlik şirketi G4S ile kesişmiş midir?
Peki bu ölüm ne anlama geliyor. Böyle durumlarda hemen gözümüzü Wall Street’in sırtlanlarına çevirir onların reaksiyonlarına bakarız. İşte Bloomberght’den bir haber.

Hisse senetleri, İngiltere İşçi Partisi milletvekili Jo Cox’un seçim bölgesinde öldürülmesinin ardından, iki tarafın da Brexit kampanyalarına devam etmelerine ara verilmesiyle, yüzde 1’lik düşüşten sıçradı. İngiltere’nin Avrupa Birliği üyeliğine devam etmesinden yana olan Jo Cox’un öldürülmesi, seçmenlerin Avrupa Birliği’nde kalma yönünde oy kullanacakları beklentilerini yükseltti. (ABD hisseleri değişen Brexit beklentileriyle yükseldi, Bloomberght, 16 Haziran 2016, 23.58)
Bu kadar açık bir ifade olamazdı. Yani Wall Street’in sırtlanları cinayeti kimin niye işlediğinin ziyadesiyle farkındalar ve ona göre paralarını değerlendiriyorlar. Bizim payımıza ise medya haberlerinden geleceği okumaya çalışıp analiz etmek ve bir gün bizim medyamızın da kopyala yapıştır medyası olmaktan kurtulmasını temenni etmekten başka bir şey düşmüyor.
Bu arada olur da bu güvenlik şirketi mümtaz araştırmacı gazetecilerimizin ilgisini çekmiştir diye bir bağlantı daha verelim.
Bu güvenlik şirketinin Türkiye şubesi. Yönetim kurulunda kimler var ve kimlere ne hizmetler veriyorlar diye soruyorsanız onu da bir zahmet siz araştırıverin. Ergenekon dinlemelerine takılan bir zat-ı muhteremin  “özel güvenlik şirketlerine yatırım yaparak birçok yere sızılabilir” vecizesi de aklınızın bir köşesinde olsun her daim.