Batıdan İstanbul’a kolektif saldırı…

TÜRKİYE BATIYI ÇİLEDEN ÇIKARIYOR
PKK’nın şehir işgallerini ağır bir bedel ödeterek bitiren Türkiye, batının Suriye ve Irak’ı keyiflerine göre talan etmelerine ve güneydeki PKK koridoruna izin vermiyor. Afganistan’da, Somali’de, Afrika’nın ortalarında ve körfezde çok aktif rol oynuyor. Batının kirli numaralarına karşı ‘İslam ordusu’ adıyla NATO benzeri bir askeri ittifak kurması ve onun karargâh çalışması yürütmesi ise batıyı tümüyle çileden çıkardı. Erdoğan’ın ABD’ye dev yumruk indiren Muhammed Ali’nin cenazesine katılacak olmasından da rahatsız oldular.
SEÇİLEN MEKÂN OLDUKÇA ANLAMLI
Türkiye’nin aslına rücu etmesi nedeniyle uykuları kaçan ABD, Almanya, Rusya, Fransa ve İngiltere gibi batılı ülkelerin ortak yapımı bombalar dün İstanbul’un göbeğinde patlatıldı. 12 şehid verdiğimiz saldırı için, İslam Ordusu’nun karargâh açıklamasından sonra Arap seçkinlerin yoğun olarak tercih ettiği otel, Şehzade camii, İstanbul’un merkez taşı, Şehzade caddesi, İstanbul belediyesi, İstanbul üniversitesi gibi sembollerin kavşağını seçilmesi dikkatlerden kaçmadı.
ÇÖLAŞAN ZAMANINI SÖYLEDİ HÜRRİYET FAİLİ AÇIKLADI
Fehmi Koru’nun, FETÖ lideri tarafından kurulduğunu yazdığı Sözcü gazetesinin yazarı Emin Çölaşan “Ben olsam Ramazan’da saldırırım!” diye yazmıştı. Hürriyet gazetesinin ise patlamadan üç gün önce “Alman ekolü operasyon yaptı” manşetini atarak faillerden birini erkenden haber verdiği ortaya çıktı. 23 Haziran’da ‘AB’den ayrılma oylaması’na gidecek olan İngiltere de zor günler geçiriyor. Afganistan’da kötü günler geçiren ABD ile Suriye’de başarısız olan ABD ve Rusya da failler arasında yer alıyor.
SİYONİST GAZETEDEN TÜRKİYE’YE HADDİNİ BİLDİRİN
Siyonist Rothschildler tarafından yayınlanan The Times gazetesi yazarı Melanie Phillips’in dünkü ‘Türkiye, AB’yi tehlikeye sokan bir truva atı’ başlıklı yazısında, birkaç gün önce “Türkiye ancak 3 bin yılında AB üyesi olur” diyen İngiltere Başbakanı David Cameron’un Türkiye’nin üyelik sürecini desteklemesinin, kendi ülkesi için ihanet olacağını yazdı. Bu yazının İngiltere hükümetine “Türkiye’ye dersini verin” mesajı olarak yorumlandı.
AB’NİN KANALI ŞEHZADE PATLAMASINI KUTLADI
Anlaşmalar gereği Türkiye’nin finansal destek verdiği Euronews muhabirleri Fatih’ten canlı yayın yaptı. Mikrofonu açık kalan Euronews muhabiri ve spikeri patlamadan duydukları memnuniyeti kendi aralarında konuştular ve neşeli anları canlı yayına yansıdı. Dün batılı devletler tarafından yapılan bombalı saldırı, neşeli spiker ve muhabir aralarında “iyi oldu mu”, “güzel oldu” “ağzına sağlık” diyalogları ile değerlendirildi.
‘OSMANLI YENİDEN CANLANACAK’ KORKUSU
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’un 562. fetih yıldönümü konuşmasında ‘Fetih nedir? Fetih hicrettir. Fetih Mekke’dir. Fetih Kudüs’tür. Fetih Endülüs’tür. Fetih Anadolu’nun kapılarını Viyana önlerine kadar bu kutlu millete açmaktır’ demişti. Siyonist gazeteler bu sözleri ‘Türkler Osmanlı Devleti’ni yeniden kurmayı amaçlıyor’ şeklinde yorumladı.
GÜNLERDİR MANŞETLERDEN SUNUYORUZ
Yeni Söz olarak son zamanlarda yaşanan saldırı ve gelişmelerin izini sürüyoruz.  Köşeye sıkışan İngilizlerin neler yapabileceğini “ortada kaldılar etrafa saldırıyorlar” cümleleriyle manşete taşımıştık. Bursa başta olmak üzere verilen şifrelerin izini sürümüştük.
Batıdan İstanbul’a kolektif saldırı
Erdoğan’ın Fetih kutlaması, Efes tatbikatı, Afrika çıkarması, Erdoğan’ın AB’ye yönelik eleştiriler, TSK’nın tarumar edilen PKK ile ilgili paylaşımının hemen ardından dün İstanbul Fatih Şehzade Camii ve İstanbul’un merkez taşının yanında bombalar patladı. Çok sayıda şehit ve yaralının olduğu patlamanın Türkiye’nin yeni politikalarından rahatsız olan batılı devletlerin kolektif bir saldırısı olarak değerlendiriliyor.
SEÇİLEN MEKÂN OLDUKÇA ANLAMLI
Türkiye’nin aslına rücu etmesi nedeniyle uykuları kaçan ABD, Almanya, Rusya, Fransa ve İngiltere gibi batılı ülkelerin ortak yapımı bombalar dün İstanbul’un göbeğinde patlatıldı. 12 şehid verdiğimiz saldırı için, İslam Ordusu’nun karargâh açıklamasından sonra Arap seçkinlerin yoğun olarak tercih ettiği otel, Şehzade camii, İstanbul’un merkez taşı, Şehzade caddesi, İstanbul belediyesi, İstanbul üniversitesi gibi sembollerin kavşağının seçilmesi dikkatlerden kaçmadı.
NEDEN AMERİKA SEYAHATİNİN ÖNCESİNDE?
Geçtiğimiz Cumartesi ABD’ye karşı asla eğilmeyen, Müslüman duruşundan taviz vermeyen Muhammed Ali Rahmet-i Rahman’a kavuştu. İslam dünyasından taziye mesajları yağarken, batı Ali’nin cenazesinden tedirgin oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da efsanevî boksörün cenazesi için ABD’ye gitmeye karar verdi. Hain saldırının Erdoğan’ın tüm dünyada ezilenlerin sesi olmasını hazmedemeyen ABD’ye gitme kararının hemen öncesinde gerçekleşmesi Türkiye’ye yönelik bir mesaj olarak yorumlandı.
ABD, RUSYA VE ALMANYA’YA POSTA KOYAN LİDER
Zalimlere karşı tek gür ve kararlı ses Türkiye’den ve Onun lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geliyordu. Erdoğan “Amerika’nın PYD ve YPG’ye verdiği desteği kınıyorum” sözleriyle ABD’ye, “Bize iki de bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye” sözleriyle Avrupa’ya, “Terör örgütüne hangi gözle bakıyorsak, onların tezlerini savunanlara da aynı gözle bakarız” ifadeleriyle de tüm batıya ayar veriyordu. Her açıklamasında batının kirli yüzünü ifşa eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son konuşmasında da batıya “delikanlı olun” çağrısı yapmıştı.
BATININ KÂBUSU: İSLAM ORDUSU KARARGÂHI
Önceki gün Türkiye ve Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan İslam Ordusu’na ait bir karargâhın Ramazan’da kurulacağı açıklandı. Suudi Arabistan’da Mart ayında 34 Müslüman ülkenin ordularının ortak tatbikat yapmasının ardından, ortak bir koordinasyon merkezi ile işbirliği genişletilecek. İslam ülkelerinin güçlerini birleştirmesi hem haçlı ittifakı hem de Siyonistler için kâbus demek. Batılı ülkelerin çarklarının dönmesi için “İslam ülkelerinin kesinlikle bir araya gelmemesi” gerekiyor.
UGANDA’DAN BATIYA ‘SÖMÜRÜ BİTTİ’ MESAJI
1 Haziran’da Uganda’ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uganda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ziyaret etti. Erdoğan’ın Uganda’da verdiği “Türkiye’nin Afrika’da sömürgeci geçmişi olmamıştır” mesajı, yaklaşık iki yüz yıldır Afrika’nın kanını emen sömürgeci batının suratında tokat gibi patlarken, “Türkiye olarak uluslararası platformlarda Afrika’nın sesi olmaya gayret ediyoruz” mesajı da bu sömürü düzenin artık sonuna gelindiğine işaret ediyordu.
KENYA’DAN ‘AFRİKA’YLA BİRİZ’ MESAJI
2 Haziran’da Afrika seyahatinin ikinci durağı olan Kenya’ya geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce Kenya Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ziyaret etti. “Doğu Afrika’nın istikrarı, Türkiye için hayati öneme sahip. Ekonomik ve ticari ilişkilerin sağlam bir zeminde ilerlemesinin başta gelen şartı istikrardır”” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Afrika’da olan bitene artık seyirci olmadığını, bölgede güç sahibi olduğunu ve gücünü bölge halkının haklarını korumak için kullanacağını ilan ediyordu.
SOMALİ’DEN BATIYA ‘ARTIK GİT’ MESAJI
3 Haziran’da Somali’de halkın büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Mogadişu Büyükelçiliği’ni açtı. “Uluslararası aktörler ve bölge ülkeleri Somali’ye destek olmalı” diyen Erdoğan, bu sözleriyle ülkeyi taşeron terör çeteleriyle istikrarsızlığa sürükleyen, kan gölüne çeviren ve milli kaynaklarını sömüren batıya “artık gitmelerinin vaktinin geldiğini” ifade ediyordu.
ERDOĞAN: ÜLKEME KEM GÖZLE BAKANLARA MEYDAN OKUYORUM
Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 Nisan’da Külliye’de yaptığı bir konuşmada, her türlü gayri hukuki ve gayri ahlaki yolla Türkiye’ye saldıranlara şu sözlerle cevap vermişti: Her kim ki bu vatana göz dikerse, önce bin yıldır ödediğimiz bedellere baksın, adımını da ona göre atsın. Zira o adım, son adımı olabilir. Bu sözüm, farklı isim ve söylemlerle ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini hedef alan herkesedir. Eğer buna meydan okuma deniliyorsa, evet, Türkiye Cumhuriyeti Devletine kem gözle bakan, kötü niyet besleyen herkese, milletim adına Cumhurbaşkanı sıfatıyla ben de meydan okuyorum.