Bu yaz AB infaz edilecek galiba..

Kod Adı : Londra
Filmin konusu: İngiltere Başbakanının zamansız ölümü sonrasında, Teşkilat Başkanı Lynne Jacobs Londra’da düzenlenecek cenaze töreninde Banning’i Başkan Asher’ın (Aaron Eckhart) yakın koruması olarak görevlendirir. Dünyanın en güçlü liderlerinin katılacağı bu cenaze töreni, gelmiş geçmiş en yüksek güvenlik tedbirlerinin alındaığı bir organizasyona dönüşür ama liderlerin gelmeye başlamasından kısa bir süre sonra, Londra’da bombalar ardı ardına patlamaya başlar.

Kod Adı : Londra filmi, ülkemizde ve dünyada 4 Mart 2016 tarihinde vizyona girmişti. Filmin afişlerinden biri 1 Ekim’de istila başlayacak diyor.

Halbuki filmin açılışı Mart ayında oldu. Filmin afiş çalışmalarından birinin, bu Ekim ayında gelmesi beklenen finansal 11 Eylül ile aynı ayı işaret etmesi ilginç. Gerçi son Fransa, Belçika vb ülkelerde yaşanan Avrupa baharından sonra çokta ilginç değil galiba.

Aslında Numan Kurtulmuş belki de bu yaz sonu demek istemişti…
Unutmadan ‘Pearl Harbour’ filminin 11 Eylül saldırılarından çok kısa bir süre önce gösterime girdiğini unutmuş olanlar için hatırlatalım.