Topraklarında İslam Ordusu tatbikatı yapan Suudi Arabistan’a ABD tehditi…

Suudi Arabistan’dan ABD’ye şok eden bir tehdit geldi. ABD kongresinden, Suudi Arabistan’ın 11 Eylül olaylarında rolü olduğunu vurgulayan ve Suudi Arabistan’a yönelik yargı yolunu açabilecek olan yasa tasarısının geçmesi halinde Suudi Arabistan ABD’yi, dünyadaki dolar fiyatlarını düşürmekle tehdit etti.
New York Times’ın haberine göre Kral Selman’ın dolar tehdidini içeren mesajını geçen ay Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel El-Zübeyir bizzat ABD yönetimine iletti. Suudi Arabistan eğer kongre yasayı geçirirse elindeki 750 milyar dolar değerindeki FED tahvilleri ve bonoları satmakla Amerika Birleşik Devletleri’ni tehdit ediyor.
EKONOMİSTLER ZOR BULUYOR
Ekonomistler ise Suudi Arabistan’ın bu yolu izlemesinin zor olduğunu ifade ediyor. Öte yandan Suudi’lerin bu hamleyi yapmadan önce ABD’nin ülkedeki Suudi Arabistan varlıklarını durdurması da gündemde. Başkan Obama’nın yasanın kongreden geçmemesi için lobi faaliyetlerinde bulunduğu iddia ediliyor.
MAĞDURLAR İSYANDA
11 Eylül saldırı sırasında Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan kocasını kaybeden Mindy Kleinberg, “Hükümetimizin böyle bir olayda Suudi Arabistan’a arka çıkmasını düşünmek bile hayret verici” açıklamasında bulundu. ABD Başkanı Barack Obama önümüzdeki çarşamba günü Riyad’a giderek Kral Selman ile bir araya gelecek.
Kaynak New York Times ve Hürriyet gazetesi olunca haberde olayın tehdit yönü tersine çevrilmiş. Aslında tehdit eden ABD, cevap veren Suudi Arabistan. Klasik soytarılığını yapan ABD, ruhunu en yüksek fiyatı veren kişiye/lobiye satan senatörden oluşanABD kongresinde yasa yapıp 11 Eylül olaylarında rolü olduğu iddia edilen Suudi Arabistan’a yargı yolunu açacakmış. Hani istediklerini yapmayınca sözde Ermeni soykırım yasa tasarısı tehditini Türkiye’ye de savuran ABD Kongresi. 15 yıl sonra ABD’nin 11 Eylül’ü hatırlaması yeterince ilginç. Tek dişi kalmış canavarın derdi belli. Ortadoğu’da ABD’nin yörüngesinden çıkan/çıkmaya çalışan, topraklarında İslam ordusuna tatbikat yaptıran Suudi Arabistan’ı hizaya çekmek.  ABD’nin anlayamadığı; yılın 2016 olması ve ABD’yi artık kimsenin takmadığı. Zaten cevabını da almış. Fazla söze gerek yok. Kağıttan kaplanın gürlemesi ancak bir kağıt buruşturulduğunda çıkan ses kadardır. Yakında kesildiğini göreceksiniz…
Bu arada gerçekten 11 eylül’de ne olduğunu araştırmak istiyorlarda DTM’nde bulunan altınların neden birkaç gün önce başka yere nakledildiğini, kimlerin havayolu hisselerini olayın birkaç gün öncesinde ellerinden çıkardığını, o gün New York’ta üçüncü binanın nasıl sekiz saat içinde kontrollü bir şekilde yıkılabildiğini, Pearl Harbour filminin 1 yıl önce hazır olmasına rağmen ertelenerek niye tam 11 Eylül’ün hemen öncesinde sinemalarda gösterime girdiğini araştırmalarını tavsiye ederiz.